Την Τρίτη, 1 Φεβρουαρίου το online Climate Crisis Conference υπό την αιγίδα του ΙΕΝΕ και άλλων φορέων

Το 5ο Climate Crisis Conference συν-διοργανώνεται ψηφιακά από τ o Manufacturing της Boussias και την Natural Resources PC, την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022. Στόχος του είναι να αναδείξει τις προκλήσεις του κλάδου της Βιομηχανίας που απορρέουν από τις ραγδαίες ανατιμήσεις κόστους ενέργειας, καθώς και την ανάγκη ισορροπίας μεταξύ κλιματικών προτεραιοτήτων και ενεργειακής κρίσης προκειμένου να στηριχθεί η πράσινη μετάβαση.

Σε αυτή την κατεύθυνση, διακεκριμένοι Διεθνείς και Έλληνες ομιλητές, experts και practitioners από ενεργειακές επιχειρήσεις, σημαντικοί χρήστες ενέργειας όπως η βιομηχανία, αλλά και εκπρόσωποι υπουργείων και διαχειριστικών φορέων ενέργειας θα δώσουν απαντήσεις σε θέματα όπως:

● Οι ραγδαίες αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απαιτούν αναθεώρηση / αναβολή κάποιων Ευρωπαϊκών και Ελληνικών αποφάσεων για το κλίμα;

● Πώς διαμορφώνεται η νέα αγορά ηλεκτρισμού και ποιος ο ρόλος των ΑΠΕ, της ηλεκτροκίνησης, της αποθήκευσης και εξοικονόμησης ενέργειας και των νέων τεχνολογιών (υδρογόνο κ.λπ.);

● Πώς στην ενεργοβόρο βιομηχανία αλληλεπιδρούν energy management, στρατηγική διακυβέρνησης και κλιματικού κινδύνου: προκλήσεις, προσεγγίσεις και μεθοδολογίες βέλτιστων πρακτικών.

Το συνέδριο τελεί Υπό την Αιγίδα του Συμβουλίου ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη ( ΒΙΑΝ) και με την Τιμητική Υποστήριξη του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου Αθηνών ( ΕΒΕΑ), του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ), της Ένωσης Βιομηχανικών Καταναλωτών Ενέργειας ( ΕΒΙΚΕΝ), της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας( ΕΛΕΤΑΕΝ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Ελλάδος ( ΣΒΕ), του Συνδέσμου Βιομηχανιών Στερεάς Ελλάδας ( ΣΒΣΕ) και του Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων ( ΣΜΕ). Το Energia . gr συμπεριλαμβάνεται στους Χορηγούς επικοινωνίας ως media partner .

Για περισσότερες πληροφορίες ως προς τους ομιλητές και την ατζέντα του συνεδρίου μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.