Αύξηση 150% στη χρήση δεδομένων για την παγκόσμια πλατφόρμα SES Skala κατά το δεύτερο έτος λειτουργίας της

 Ο διπλασιασμός των συνδεδεμένων τοποθεσιών και των υπηρεσιών συνδεσιμότητας προέκυψε κυρίως από παίχτες της παγκόσμιας ναυτιλίας

Υπερδιπλασιάστηκε μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των τοποθεσιών και των υπηρεσιών συνδεσιμότητας που χρησιμοποιούν την παγκόσμια πλατφόρμα SES Skala (SES Skala Global Platform), καθώς ένας αυξανόμενος αριθμός παρόχων υπηρεσιών παγκόσμιας εμβέλειας χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες διαχειριζόμενης συνδεσιμότητας της SES που προσφέρονται μέσω της πλατφόρμας, σύμφωνα με ανακοίνωση της SES. Η συνεχής αυτή ανάπτυξη είχε ως αποτέλεσμα τον διπλασιασμό των δεδομένων που καταναλώνονται ετησίως τα τελευταία δύο χρόνια, ενώ αύξηση 150% καταγράφηκε και στον αριθμό των συνδεδεμένων τοποθεσιών.

 

Μεγάλο μερίδιο της ανάπτυξης της πλατφόρμας αποδίδεται στη συμμετοχή της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Η ταχεία ψηφιοποίηση του κλάδου αύξησε το αποτύπωμα δεδομένων των πλοίων, καθώς οι επιχειρησιακές τεχνολογίες, όπως η συνδεδεμένη παρακολούθηση κατάστασης και τα αυτοματοποιημένα τεχνικά συστήματα έχουν αποδώσει σε μεγάλο βαθμό για τους πλοιοκτήτες. Για παράδειγμα, η αυτόματη εναλλαγή δέσμης του SES επιτρέπει τη σύνδεση ενός πλεούμενου σε δορυφορικά αποτυπώματα χωρίς χειροκίνητη παρέμβαση ή διακοπές, σχεδόν αμέσως, και αυτή η δυνατότητα, που παρέχεται σχεδόν σε πραγματικό χρόνο, ενισχύει τη διαθεσιμότητα και τις εφεδρείες του συνολικού σχεδιασμού. Η Παγκόσμια Πλατφόρμα SES Skala (Skala Global Platform) δίνει επίσης τη δυνατότητα στους πλοιοκτήτες να αυξάνουν και να μειώνουν οικονομικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους, επιτρέποντας on-demand τροποποιήσεις στις συνδρομές, καθώς οι απαιτήσεις τους εξελίσσονται.

 

Μεταξύ των πελατών της πλατφόρμας συγκαταλέγονται οι εταιρείες Satcom Global και CSTel στο σκέλος της εμπορικής ναυτιλίας, οι οποίες αξιοποίησαν την πλατφόρμα καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας για να υποστηρίξουν ευέλικτα και αποτελεσματικά την προστασία του πληρώματός τους καθώς και την επικοινωνία μεταξύ πλοίου και στεριάς, ενώ την ίδια στιγμή εφάρμοσαν τεχνολογίες εξοικονόμησης λειτουργικού κόστους στα πλοία. Οι εταιρείες Orange, Crosslynx, Marine VSAT, Axess Networks Solutions και Zener Marine έχουν επίσης εγγραφεί στην πλατφόρμα Skala, αξιοποιώντας την υψηλή διαθεσιμότητα και την ποικιλομορφία του δικτύου της για να εξυπηρετήσουν την ευρεία γκάμα πελατών τους, από γιοτ μέχρι εμπορικά πλοία ή πλοία αλιείας.

 

Η παγκόσμια πλατφόρμα SES Skala, η οποία κυκλοφόρησε το 2019, αποτελεί ένα προηγμένο σύστημα εδάφους που έχει σχεδιαστεί για να επιτρέπει υπηρεσίες διαχείρισης δεδομένων υψηλής ποιότητας από οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Επιζητώντας την ανταπόκριση σε πολλαπλές ανάγκες και απαιτήσεις διαφορετικών τμημάτων της αγοράς, οι συνεργάτες της SES αξιοποιούν τα πλεονεκτήματα των διαχειριζόμενων υπηρεσιών της πλατφόρμας και ιδιαίτερα την ευελιξία που προσφέρει η καινοτόμος χρήση της ενσωμάτωσης Διεπαφής Προγραμματισμού Εφαρμογών (API- Αpplication Programming Interface), καθώς και η απλή λύση διαχείρισης συνδρομών για την κάλυψη των απαιτήσεων των πελατών για διαφορετικά επίπεδα εξυπηρέτησης.

 

«Η πλατφόρμα Skala παρέχει υπηρεσίες απρόσκοπτης συνδεσιμότητας στους συνεργάτες μας, δημιουργώντας συνθήκες που διασφαλίζουν τόσο την ευημερία των πληρωμάτων τους όσο και την ανεμπόδιστη και αποτελεσματική συνέχιση των εμπορικών τους δραστηριοτήτων, εντός μιας περιόδου εξαιρετικά δύσκολης», δήλωσε ο Simon Gatty Saunt, Vice President of Networks Sales της SES στην Ευρώπη. «Τίποτα δεν μας ευχαριστεί περισσότερο από το να ακούμε ότι η συνεχής βελτίωση του δικτύου μας, οι προσθήκες στην κάλυψή μας και οι συμφωνίες σε επίπεδο υπηρεσιών συμβάλλουν στη διαμόρφωση καινούργιων μεθόδων δημιουργίας αξίας».

 

Εκτός από τη ναυτιλιακή βιομηχανία, επιχειρήσεις από την Ασία, τη Λατινική Αμερική και την Αφρική χρησιμοποιούν επίσης την Παγκόσμια Πλατφόρμα SES Skala για να παρέχουν πρόσβαση σε λύσεις edge και cloud για χιλιάδες ιστότοπους. Τα δεδομένα υψηλού εύρους ζώνης που παρέχονται από την πλατφόρμα προσφέρουν μια οικονομικά αποδοτική και ευέλικτη λύση δικτύου για επιχειρήσεις που βρίσκονται σε απομακρυσμένες περιοχές με περιορισμένη ή ασυνεπή υποδομή επίγειων επικοινωνιών.