fbpx

Σοφία Βούλτεψη – Τροπολογία για μετανάστες: “Οι διατάξεις μας έρχονται να συνοδεύσουν την προστασία των συνόρων”

“Κορωνίδα της πολιτικής μας παραμένει η φύλαξη των συνόρων και χωρίς αυτή καμία διάταξη δεν μπορεί να είναι αποδοτική. Οι διατάξεις μας έρχονται να συνοδεύσουν την προστασία των συνόρων που είναι απόφαση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού” τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Σοφία Βούλτεψη κατά την παρέμβασή της στην Ολομέλεια επί της τροπολογίας για τους μετανάστες. Εξήγησε ότι η διάταξη που είχαμε ήταν χρήσιμη διότι ήταν αποτρεπτική, μόνη της όμως τελικά αποδείχθηκε ότι δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά της διότι – επί της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – μπήκαν 1,5 εκατομμύριο μετανάστες.

Επίσης τόνισε ότι οι πρόσφυγες ή οι μετανάστες, είτε είναι νεώτεροι είτε μεγαλύτεροι, είναι πολύ ευάλωτοι και αν δεν αισθάνονται ασφαλείς σε μία χώρα τότε γίνονται εύκολος στόχος από το οργανωμένο έγκλημα κι αυτό – όπως τόνισε η υφυπουργός – δεν το επιτρέπουμε και δεν το επιτρέπουμε με τη διάταξη που φέρνουμε. Το δεύτερο, όπως προσέθεσε η κυρία Βούλτεψη, είναι οι ανάγκες της ελληνικής οικονομίας, αλλά επισήμανε πως μεν δεν θα λυθούν όλα τα προβλήματα με αυτό, όμως δεν μπορούμε να λέμε ότι θα έχουμε επί χρόνια αόρατους ανθρώπους που είναι κάτω από το χαλί.

Εξήγησε επιπλέον ότι δεν προαναγγέλλονται οι μεταναστευτικές διατάξεις διότι δεν πρέπει να γίνονται αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους διακινητές, απαντώντας στις επικρίσεις εκ μέρους του Νάσου Ηλιόπουλου από την Νέα Αριστερά. “Προλάβαμε όμως προεκλογικά να ψηφίσουμε διάταξη με την οποία δώσαμε στα ασυνόδευτα ανήλικα που ενηλικιώνονται άδεια παραμονής στη χώρα για 10 χρόνια εφόσον παρακολουθήσουν τρεις τάξεις της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Κάναμε ένταξη, συνδέοντας την παρουσία των αλλοδαπών στη χώρα με την εκπαίδευση, ενώ εσείς τα παιδιά αυτά τα είχατε στη ζούγκλα της Μόριας και στις φαβέλες της Σάμου ακόμη και στα αστυνομικά τμήματα. Βρήκαμε 5.500 παιδιά σε αστεγία και επισφαλείς συνθήκες να εργαλειοπηθούν” υπογράμμισε.

“Κι όποιος πιστεύει ότι η ακροδεξιά είναι ικανή να λύσει το μεταναστευτικό πρόβλημα, δηλώνω μετά λόγου γνώσεως ότι η ακροδεξιά δεν μπορεί να λύσει τίποτα. Σας πληροφορώ ότι στην Ιταλία με τον Σαρτίνι και τη Μελόνι μπήκαν 150.00 μετανάστες και ο Σαρτίνι υπέγραψε διάταγμα βάση του οποίου καθορίζεται πόσοι θα γίνουν δεκτοί στην Ιταλία και δέχεται πλέον 425.000 μετανάστες τώρα που ανακάλυψε ποιο είναι πραγματικά το μεταναστευτικό” ανέφερε η υφυπουργός.

Κι επειδή – όπως είπε σε σκωπτικό τόνο – “υπάρχουν πολλοί υπερασπιστές της πίστης μας” η κυρία Βούλτεψη υπογράμμισε πως η Εκκλησία της Ελλάδας διατηρεί πέντε δομές ασυνόδευτων ανηλίκων όπου γίνονται χριστουγεννιάτικες γιορτές και πηγαίνει ο Αρχιεπίσκοπος. “Εσείς είστε περισσότερο αμήντορες της πίστης από τον Αρχιεπίσκοπο;” είπε, απευθυνόμενη προς τα έδρανα της Ελληνικής Λύσης, των Σπαρτιατών και της Νίκης.

Απαντώντας επίσης στις αναφορές του Νάσου Ηλιόπουλου σχετικά με την απόφαση για τη “ροζ σημαία” η κυρία Βούλτεψη τόνισε ότι η σημαία είναι σύμβολο και πρέπει να γίνεται σεβαστή, όπως συμβαίνει σε όλες τις χώρες και άλλωστε, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, οργανώσεις παρεμβαίνουν όποτε χρησιμοποιείται το Ολοκαύτωμα. “Εν πάση περιπτώσει, η σημαία μας δεν μπορεί να χρησιμοποιείται για οπουδήποτε, σαν να ταυτίζεται η χώρα μας με τις γυναικοκτονίες. Αυτό δεν θα μπορούσε να το δεχτεί καμία χώρα” είπε.