fbpx

Samsung: Το διασυνδεμένο έξυπνο σπίτι είναι πραγματικότητα

Την τελευταία σειρά οικιακών συσκευών της στην εκδήλωση «Bespoke AI» η οποία πραγματοποιείται σε τρεις πόλεις – τη Σεούλ, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη – παρουσίασε σήμερα η Samsung Electronics Co Ltd.

Στην εναρκτήρια ομιλία του στην εκδήλωση για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στη Σεούλ, ο Jong-Hee (JH) Han, αντιπρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και επικεφαλής του τμήματος Device eXperience (DX) της Samsung Electronics, περιέγραψε το πώς οι οικιακές συσκευές της Samsung μπορούν να φέρουν εις πέρας τις συνήθεις εργασίες τους σε υψηλό επίπεδο, ενώ ταυτόχρονα και μέσω της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούν να κάνουν ακόμα περισσότερα από ό,τι οι καταναλωτές φαντάζονται μέχρι σήμερα. Ειδικά με τις οθόνες που προστίθενται στο ψυγείο, τις επαγωγικές εστίες και τα πλυντήρια ρούχων, οι συσκευές Bespoke γίνονται μια πλατφόρμα για ψυχαγωγία, καθώς και ένας εύκολα προσβάσιμος κόμβος ελέγχου για άλλες συνδεδεμένες συσκευές Samsung, μέσω του SmartThings, πρόσθεσε.

Οι συσκευές συγχρονίζονται

Όπως ανακοινώθηκε, με ενσωματωμένο Wi-Fi, εσωτερικές κάμερες, chip τεχνητής νοημοσύνης και συμβατότητα με την εφαρμογή SmartThings, οι τελευταίες συσκευές Bespoke AI (Τεχνητή Νοημοσύνη) της Samsung, διαθέτουν βελτιωμένες λειτουργίες και συνδεσιμότητα για να θέσουν τα θεμέλια για ένα πραγματικά «έξυπνο» σπίτι. Ειδικότερα, το νέο AI Home – μια συνδεδεμένη οθόνη LCD 7 ιντσών που έχει προστεθεί σε πολλά προϊόντα – παρέχει διαισθητική και εύκολη πρόσβαση και έλεγχο σε ολόκληρο το συνδεδεμένο οικοσύστημα.

Το AI Home περιλαμβάνει το 3D Map View, μια λειτουργία που παρέχει στους χρήστες πλήρη και τρισδιάστατη προβολή του σπιτιού τους, επιτρέποντάς τους να εντοπίζουν εύκολα όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και να τις ελέγχουν. Για παράδειγμα, όταν ένας χρήστης μαγειρεύει στην κουζίνα και αισθάνεται ότι η θερμοκρασία είναι υψηλότερη του επιθυμητού, θα μπορεί να ενεργοποιήσει το κλιματιστικό σε άλλα δωμάτια μέσω του AI Home στην επαγωγική εστία, χωρίς να αφήσει την κουζίνα να λειτουργεί, δίχως να είναι ο ίδιος εκεί. Αντίστοιχα, ενώ οι χρήστες πλένουν τα ρούχα τους, θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν το AI Home στο πλυντήριο των ρούχων για να θέσουν σε λειτουργία τη ρομποτική σκούπα στο σαλόνι, χωρίς να είναι οι ίδιοι στο σημείο. Επίσης, οι χρήστες μπορούν να λαμβάνουν κλήσεις στο κινητό τους τηλέφωνο μέσω του AI Home, γεγονός που τους επιτρέπει να απαντούν εγκαίρως, ενώ παράλληλα συνεχίζουν τις δουλειές του σπιτιού. Επιπλέον, το AI Home δεν κάνει απλώς τις δουλειές του σπιτιού πιο εύκολες, αλλά και πιο ευχάριστες. Οι χρήστες μπορούν να ακούν τα αγαπημένα τους τραγούδια, να παρακολουθούν βίντεο, ή να ανατρέχουν σε συνταγές στην οθόνη ενώ μαγειρεύουν.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι οι άνθρωποι έχουν τις περισσότερες φορές το κινητό μαζί τους, το Mobile Smart Connect, όπως επισήμάνθηκε, είναι μια νέα λειτουργία που στέλνει ειδοποιήσεις στο κινητό τηλέφωνο, όταν αυτό βρίσκεται κοντά σε καταχωρημένες συσκευές. Η αναδυόμενη ειδοποίηση περιλαμβάνει μενού γρήγορου ελέγχου και την εκτέλεση βασικών λειτουργιών της συσκευής – απευθείας από το τηλέφωνο – ώστε οι χρήστες να μην χρειάζεται πλέον να ψάχνουν μέσα στο σπίτι, για να βρουν το πραγματικό τηλεχειριστήριο. Με αυτόν τον τρόπο μειώνονται οι αποστάσεις που πρέπει να διανύσει ο χρήστης μέσα στο σπίτι, αλλά και τα κλικ που απαιτούνταν για την πρόσβαση στις ίδιες λειτουργίες στην εφαρμογή SmartThings.

Για να παρέχει ασφάλεια στους χρήστες, καθώς αυτοί εισέρχονται στην εποχή των υπερ-συνδεδεμένων οικιακών συσκευών που φέρνει μαζί της η τεχνολογική πρόοδος, η Samsung ανέδειξε επίσης την ολοκληρωμένη πλατφόρμα ασφαλείας Knox, που προστατεύει όλα τα δεδομένα του χρήστη και τα οποία βρίσκονται στις συνδεδεμένες συσκευές.

Η εταιρεία αποκάλυψε μεταξύ άλλων, τον στόχο της να αξιοποιήσει τεχνολογίες επόμενης γενιάς για σκοπούς πέρα από τη δημιουργία καινοτόμων προϊόντων. Η εταιρεία φιλοδοξεί να χρησιμοποιήσει μηχανολογικές λύσεις που παρατείνουν τον κύκλο ζωής των προϊόντων, μειώνουν τη συχνότητα των αντικαταστάσεών τους. Ορισμένες από τις μεθόδους που παρουσιάστηκαν στη συνέντευξη Τύπου είναι: η υβριδική ψύξη AI, η οποία ενσωματώνει τα πρόσφατα εγκατεστημένα θερμοηλεκτρικά εξαρτήματα “Peltier” υψηλής ισχύος, συμπληρωματικά του συμπιεστή, για βελτιωμένη απόδοση λειτουργίας και ψύξης και τα φίλτρα χαμηλής συντήρησης για τους καθαριστές αέρα που καταργούν την ανάγκη αγοράς ή αντικατάστασης φίλτρων.

Η ασφάλεια των προϊόντων είναι, επίσης, ένας σημαντικός παράγοντας στον οποίο δίνει προτεραιότητα η Samsung, με την εταιρεία να προσπαθεί να επιτύχει και να επεκτείνει τις πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν την ευθύνη των προϊόντων της σε όλες τις κατηγορίες συσκευών, συμπεριλαμβανομένης της πιστοποίησης μειωμένου κινδύνου πυρκαγιάς (RFR) για τα νέα προϊόντα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι οι πιστοποιημένες συσκευές είναι σχεδιασμένες έτσι, ώστε να αποτρέπουν αποτελεσματικά τα περιστατικά πυρκαγιάς που προκαλούνται από τα προϊόντα.