fbpx

Ψήφος εμπιστοσύνης από την Alpha Bank στις αναπτυξιακές προοπτικές της Βόρειας Ελλάδας

Τριήμερη περιοδεία στις περιφερειακές ενότητες Καβάλας, Ξάνθης, Δράμας, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης πραγματοποίησε η Διοίκηση της Alpha Bank, με επικεφαλής τον CEO Bασίλη Ψάλτη, συνοδευόμενο από τον Γενικό Διευθυντή Wholesale Banking Γιάννη Εμίρη και τους Διευθυντές Εμπορικής Τραπεζικής, Επιχειρηματικών Κέντρων και Δικτύου Καταστημάτων της Τράπεζας.

Λίγες ημέρες μετά την παρουσίαση των πρώτων επιτευγμάτων του Προγράμματος Μετασχηματισμού, the alpha blueprint, που έχει ως στόχο την παροχή υψηλού επιπέδου, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς επιχειρήσεις και ιδιώτες, η επίσκεψη στη Βόρεια Ελλάδα αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα των εντατικών επαφών της Διοίκησης της Alpha Bank με τις επιχειρήσεις σε όλη την χώρα και, ταυτόχρονα, συνιστά ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της επιχειρηματικότητας στην περιοχή.

Άλλωστε, η δυναμική των επιχειρήσεων της Βορείου Ελλάδας, ο υψηλός βαθμός καινοτομίας και εξωστρέφειας που χαρακτηρίζει τη λειτουργία τους σε συνδυασμό με τους χρηματοδοτικούς πόρους από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα λοιπά Ευρωπαϊκά Ταμεία, δημιουργούν τις προϋποθέσεις για την επιστροφή, μετά από τα χρόνια της κρίσης και τη δοκιμασία της πανδημίας, σε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, μέσα από επενδυτικά σχέδια που θα δημιουργούν νέες θέσεις απασχόλησης.

Το κλιμάκιο της Alpha Bank είχε συναντήσεις με τις διοικήσεις κορυφαίων επιχειρηματικών ομίλων στην περιοχή, στο πλαίσιο υλοποίησης της φιλόδοξης πιστωτικής της πολιτικής, που έχει ως στόχο την καθαρή διοχέτευση πόρων άνω των Ευρώ 8 δισ. στην ελληνική οικονομία την προσεχή τριετία.

Ο CEO του Ομίλου της Alpha Bank, Βασίλης Ψάλτης, δήλωσε:

«Έχοντας διαχρονικά το προνόμιο να βρισκόμαστε στο πλευρό της ελληνικής επιχειρηματικότητας, στην Alpha Bank αναλαμβάνουμε την ευθύνη να στηρίξουμε ενεργά τις επιχειρήσεις της πατρίδας μας προκειμένου, αξιοποιώντας και τους πόρους των Ευρωπαϊκών Ταμείων, να επιχειρήσουν το αποφασιστικό βήμα για την περαιτέρω μεγέθυνση και τον εκσυγχρονισμό τους.

Η Βόρεια Ελλάδα διαθέτει το επιχειρηματικό δυναμικό για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση επιχειρηματικών πλάνων υψηλής προστιθέμενης αξίας, σε συνδυασμό με τη γεωστρατηγική θέση της, ως πύλη εξωστρέφειας προς τις παγκόσμιες αγορές, δύναται να αποτελέσει δυναμικό πυλώνα ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία.

Στην Alpha Bank είμαστε αποφασισμένοι να στηρίξουμε με όλους τους τρόπους την υγιή επιχειρηματικότητα και τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο, πράσινο πρότυπο ανάπτυξης. Στηρίζουμε όχι μόνον τις μεγάλες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας. Συμβάλλουμε έτσι, ώστε όχι μόνον η ελληνική επιχειρηματικότητα αλλά, συνολικά, η κοινωνία μας να κάνει το άλμα προς το Αύριο».


Η Alpha Bank αρωγός στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της περιοχής

Η Alpha Bank δίνει σταθερά το «παρών» στην προσπάθεια για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας χρηματοδοτικά την ανάπτυξη των υποδομών αλλά και τα επενδυτικά πλάνα επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομίας.

Μεταξύ άλλων, η Τράπεζα χρηματοδοτεί την επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου της Θεσσαλονίκης, υπήρξε αποκλειστικός χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ στο έργο παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, παρέχοντας μάλιστα για πρώτη φορά σε παρόμοια συναλλαγή το εργαλείο της προ-εγκεκριμένης δανειακής χρηματοδότησης (staple financing), και πρωταγωνίστησε στην παραχώρηση των 14 περιφερειακών αερολιμένων στη Fraport, που οδήγησε, μεταξύ άλλων,
στην ουσιαστική αναβάθμιση του Αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα, η Alpha Bank διαθέτει μακρά σχέση με τους κορυφαίους ομίλους της Βορείου Ελλάδας, υποστηρίζοντας με συνέπεια την ανάπτυξη των επιχειρηματικών τους σχεδίων, μεταξύ άλλων, στους τομείς του Λιανικού Εμπορίου, του Τουρισμού (αναβάθμιση ξενοδοχειακών δομών και κατασκευή νέων υψηλών προδιαγραφών), στην πρωτογενή παραγωγή και τον αγροδιατροφικό τομέα, στην παραγωγή βιομηχανικών προϊόντων που απευθύνονται στις διεθνείς αγορές, στις ανανεώσιμες
πηγές ενέργειας και το real estate.

Ειδικά για τον νομό Θεσσαλονίκης, μέσα από το ευρύ δίκτυο καταστημάτων, η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους 600.000 ιδιώτες και 40.000 επιχειρήσεις στην περιοχή καλύπτοντας τις επενδυτικές, στεγαστικές, καταναλωτικές και επιχειρηματικές τους ανάγκες. Τις επόμενες ημέρες ξεκινά η λειτουργία του νέου Επιχειρηματικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την περαιτέρω βελτίωση του επιπέδου υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των επιχειρηματιών της περιοχής.

Η Alpha Bank είναι συνυφασμένη και με την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, καθώς διατηρεί στρατηγικές συνεργασίες, μέσω του ισχυρού προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας, με πολιτιστικούς και εκπαιδευτικούς φορείς της Συμπρωτεύουσας, με στόχο την ενίσχυση του πολιτιστικού αποτυπώματος της πόλης. Μεταξύ άλλων, με την αποκλειστική υποστήριξη της Alpha Bank στη δράση «Σινεμά για όλους», το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης προσφέρει
ίσα δικαιώματα προσβασιμότητας στο σινεμά, με την προσαρμογή ταινιών, ώστε να μπορούν να τις παρακολουθήσουν άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής. Παράλληλα, η Τράπεζα υποστηρίζει, μέσω υποτροφιών προς νέους σπουδαστές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, την αναβάθμιση της εκπαίδευσης και επαγγελματικής κατάρτισης στους τομείς της γεωργίας, της οικολογίας, του περιβάλλοντος, της επιχειρηματικότητας και των επιστημών ζωής.

Κατά την παραμονή του στη Βόρεια Ελλάδα, ο κ. Βασίλης Ψάλτης επισκέφθηκε, μεταξύ άλλων, το Δίκτυο Καταστημάτων, τις Διευθύνσεις Επιχειρηματικών Κέντρων και Πιστοδοτήσεων Επιχειρήσεων του Ομίλου και πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με τα Στελέχη της Τράπεζας, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν οι προϋποθέσεις επιτάχυνσης της ανάπτυξης στην περιοχή, η περαιτέρω ενίσχυση των δεσμών του Ομίλου με την τοπική κοινωνία αλλά και η πλήρης αξιοποίηση των νέων εργαλείων τραπεζικής για την παροχή υψηλής προστιθέμενης αξίας, προσωποποιημένων υπηρεσιών προς τους Πελάτες της Alpha Bank.