fbpx

Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE 2023-2024: Ξεκίνησαν οι δηλώσεις συμμετοχής

Ο Σεπτέμβρης εκτός από την έναρξη του φθινοπώρου σηματοδοτεί και την αρχή της νέας φοιτητικής χρονιάς. Οι πρωτοετείς φοιτητές της χώρας μας, μετά την απαιτητική περίοδο των πανελληνίων, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν τις σπουδές τους στις σχολές που πέρασαν. Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι που ενώ κατάφεραν να μπουν στη σχολή που επιθυμούσαν από μικρά παιδιά, οικονομικές και κοινωνικές δυσκολίες τους αποτρέπουν να κυνηγήσουν τα όνειρά τους και τους στερούν το δικαίωμα στην εκπαίδευση.

Η COSMOTE, για περισσότερο από δύο δεκαετίες στηρίζει πρωτοετείς φοιτητές ελληνικών πανεπιστημίων που αντιμετωπίζουν οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα και μέσα από τα Προγράμματα Υποτροφιών της, τους δίνει τη δυνατότητα να πετύχουν τους στόχους τους και να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.

Tο Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE για το 2023-2024, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και της κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, περιλαμβάνει 30 υποτροφίες: 29 για συγκεκριμένες σχολές Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων και την τιμητική υποτροφία «Ζαχαρίας Πιπερίδης» για πρωτοετείς φοιτητές στα τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Πολυτεχνικών Σχολών της Ελλάδας, στη μνήμη του διακεκριμένου στελέχους του Ομίλου ΟΤΕ.

Μάλιστα, στο φετινό Πρόγραμμα Υποτροφιών, εκτός από τα κοινωνικοοικονομικά κριτήρια, περιλαμβάνονται και ειδικοί όροι για πρωτοετείς φοιτητές, που οι οικογένειες τους έχουν πληγεί από τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν πληροφορίες και να δηλώσουν συμμετοχή στο https://www.cosmote-scholarships.gr/, έως και την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023.

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε για την έναρξη του προγράμματος: «Εδώ και 22 χρόνια, με το Πρόγραμμα Υποτροφιών COSMOTE στηρίζουμε τις σπουδές νέων ανθρώπων με όραμα και προοπτικές. Η πορεία προς την κατάκτηση της γνώσης, της προσωπικής ανάπτυξης και της προόδου είναι γεμάτη προκλήσεις. Οι υπότροφοι μας αποτελούν παράδειγμα προσαρμοστικότητας, θέλησης και θετικής στάσης ζωής. Είναι νέοι, που αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες ως ευκαιρίες και πετυχαίνουν τον στόχο τους. Είναι τιμή μας να στεκόμαστε δίπλα τους. Στηρίζοντας την ισότιμη πρόσβαση στη γνώση, φτιάχνουμε έναν κόσμο καλύτερο για όλους.»

To ποσό υποτροφίας για σχολές τετραετούς φοίτησης, ανέρχεται σε 15.000€, ενώ για σχολές πενταετούς φοίτησης αυξάνεται σε 18.750€. Για την υποτροφία Ζαχαρίας Πιπερίδης, το ποσό ανέρχεται σε 25.000€. Επιπλέον, για τις καθημερινές ανάγκες κατά τη διάρκεια των σπουδών τους, η COSMOTE προσφέρει σε όλους τους υποτρόφους laptop, αλλά και πλήρες πακέτο τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, Internet για όλη τη διάρκεια των σπουδών τους, καθώς και COSMOTE TV για 1 χρόνο.

Το Πρόγραμμα Υποτροφιών, που  συμπληρώνει φέτος 22 χρόνια, αποτελεί τη μακροβιότερη δράση κοινωνικής συνεισφοράς της COSMOTE, και μέχρι σήμερα έχει διαθέσει περισσότερα από 7,5 εκατ. ευρώ για να βοηθήσει 784 φοιτητές να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους.

Παλαιότεροι υπότροφοι της COSMOTE,  έχουν πει σχετικά με τις υποτροφίες που έλαβαν: «Η υποτροφία που έλαβα και τα τέσσερα χρόνια των σπουδών μου ήταν μια επιβεβαίωση ότι μπορώ να πετυχαίνω τους στόχους που θέτω στην ζωή μου. Αποτέλεσε, λοιπόν, την ώθηση για να συνεχίζω, παρά τις δυσκολίες που κατά καιρούς προέκυπταν».

«Η υποτροφία COSMOTE λειτούργησε σαν ένα «Συμβόλαιο Πίστης» προς εμένα, άνθρωποι που δεν με γνώριζαν πίστεψαν σε εμένα και με στήριξαν δίνοντας μου τη δυνατότητα να αφοσιωθώ στις σπουδές μου και έτσι να εξελιχθώ σαν άνθρωπος και σαν επαγγελματίας αργότερα!»

Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί βασική προτεραιότητα για την COSMOTE και επικεντρώνεται στην Κλιματική Ουδετερότητα, την Κυκλική Οικονομία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, τη Συμπερίληψη και τις Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία και την Ψηφιακή Κοινωνία για όλους, παράλληλα με τη στήριξη της κοινωνίας και των ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

Στόχος του Προγράμματος Υποτροφιών της COSMOTE είναι η εξασφάλιση ισότιμης πρόσβασης ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων και νέων στην εκπαίδευση, αλλά και στην ψηφιακή κοινωνία, μέσω δωρεάν τηλεπικοινωνιακών παροχών και τεχνολογικού εξοπλισμού. Γιατί, ένας κόσμος με ίσες ευκαιρίες για όλους, είναι ένας κόσμος καλύτερος για όλους.