fbpx

Πλαστικά Θράκης: Δυναμική παρουσία στην έκθεση Foodtech & Global Pack 2023

Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης, ηγετική δύναμη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη στον κλάδο της συσκευασίας τροφίμων και βιομηχανικών προϊόντων, συμμετείχε στην έκθεση Foodtech & Global Pack 2023, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις και τις καινοτομίες του στον συγκεκριμένο τομέα με κοινό παρονομαστή την ένταξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας στον σχεδιασμό και την παραγωγή προϊόντων συσκευασίας.

Τις εντυπώσεις έκλεψε η πρόσφατη καινοτομία από τη θυγατρική του Ομίλου Thrace Pack, το κύπελλο τεχνολογίας Thermoforming IML, στο οποίο ήταν μάλιστα αφιερωμένο και εξειδικευμένο workshop με θέμα “Συσκευασία Γαλακτοκομικών: Το παρόν και το μέλλον στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας” με κεντρικό ομιλητή τον Δρ. Θεόδωρο Τσούφη, Μηχανικό Επιστήμης Υλικών και Επικεφαλής του τμήματος R&D του Ομίλου.

Ο κ. Τσούφης παρουσίασε όλα τα πλεονεκτήματα της τεχνολογίας αιχμής Thermoforming IML που ξεπερνά με επιτυχία τις αδυναμίες και τους περιορισμούς των υφιστάμενων λύσεων στην αγορά, αναδεικνύοντας την υπεροχή της σε επίπεδο λειτουργικότητας, πρακτικότητας, ευελιξίας, αισθητικής, αλλά κυρίως συμβατότητας με τους κανόνες που ορίζει η κυκλική οικονομία. Συγκεκριμένα, τα κύπελλα Thermoforming IML απαντούν αποτελεσματικά και στις  τρεις αρχές της κυκλικής οικονομίας, όπως στη μείωση του πλαστικού (reduce), στην ανακύκλωση (recycle) και στην επαναχρησιμοποίηση (reuse). Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσούφης “με τα κύπελλα νέας γενιάς Thermoforming IML δίνουμε τη δυνατότητα σε Ομίλους, αλυσίδες λιανικής και μεμονωμένους brand owners να πετυχαίνουν και να επικοινωνούν τους στόχους τους οποίους έχουν θέσει, είτε εθελοντικά είτε στο πλαίσιο υποχρεώσεων που σχετίζονται με το περιβαλλοντολογικό προφίλ των συσκευασιών τους. Τα δοχεία Thermoforming IML δεν ήταν μια έτοιμη λύση, αλλά αποτέλεσμα ενδελεχούς έρευνας και μελέτης του εξειδικευμένου τμήματος R&D του Ομίλου μας, καθώς και συνεργασίας με τεχνολογικούς οίκους διαφορετικών ειδικοτήτων. Καταφέραμε να αλλάξουμε τα δεδομένα, να δημιουργήσουμε και να προσφέρουμε στην αγορά  τη λύση του μέλλοντος, που είναι ήδη σήμερα  απόλυτα συμβατή με επερχόμενους κανονισμούς, οδηγίες και ρυθμίσεις, διευκολύνοντας έτσι τα brands και σε επίπεδο στόχων βιώσιμης ανάπτυξης, ESG και κυκλικής οικονομίας”.

Στα κυριότερα οφέλη του νέου κυπέλλου είναι η παραγωγή του από 40% λιγότερο πλαστικό μειώνοντας αισθητά το ανθρακικό του αποτύπωμα, αλλά και το γεγονός ότι στο σύνολό του, από το δοχείο μέχρι το καπάκι και την ετικέτα, παράγεται από ένα και μοναδικό υλικό, το πολυπροπυλένιο, με αποτέλεσμα να είναι πλήρως ανακυκλώσιμο και απόλυτα συμβατό με τις διαδεδομένες τεχνολογίες ανακύκλωσης πλαστικών. Πρόκειται για μια ευέλικτη & γρήγορη γραμμή παραγωγής μίας φάσης με δυνατότητες για tailor-made συσκευασίες και απεριόριστες επιλογές διακόσμησης και επιλογές εκτύπωσης σε ολόκληρη την επιφάνεια του κυπέλου, αναδεικνύοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε προϊόντος στο ράφι. Αξίζει να σημειωθεί πως και η υγιεινή των γαλακτοκομικών προϊόντων είναι απόλυτα εξασφαλισμένη κατά τη διάρκεια όλης της διαδικασίας, αφού το περιεχόμενο του κυπέλλου δεν έρχεται σε επαφή με τα μελάνια σε καμία φάση.

Ήδη τα δοχεία Thermoforming IML έχουν κερδίσει την εμπιστοσύνη ισχυρών brands στην Ελλάδα και το εξωτερικό τα οποία θέλησαν να κάνουν το επόμενο βήμα στη συσκευασία των προϊόντων τους, ενώ αναγνωρίστηκαν και από τους ειδικούς του χώρου όπως επιβεβαιώθηκε και με την πρόσφατη βράβευσή τους στα Packaging Awards 2023.

Με 5 εργοστάσια και παραγωγικές μονάδες σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία και Ιρλανδία, ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης είναι στρατηγικά τοποθετημένος στην Ευρώπη ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των αγορών, με καινοτομίες και λύσεις στον τομέα της συσκευασίας που επιταχύνουν τη μετάβαση σε ένα βιώσιμο μέλλον.