fbpx

Παγκρήτια Τράπεζα: Με την συμμετοχή διεθνών επενδυτικών οίκων το 3ο COBALT Market Update, στο Ηράκλειο Κρήτης

Στο Ηράκλειο της Κρήτης πραγματοποιήθηκε ο νέος κύκλος ενημέρωσης των πελατών του COBALT Personal Banking της Παγκρήτιας Τράπεζας, κατά τη διάρκεια του 3ου COBALT Market Update.

Στελέχη από τους επενδυτικούς οίκους JP Morgan, Schroders και Triton Asset Management ανέλυσαν θέματα που αφορούν στις διεθνείς και εσωτερικές οικονομικές εξελίξεις με στόχο την άμεση και τεκμηριωμένη πληροφόρηση των COBALT πελατών της Τράπεζας.

Για την Παγκρήτια Τράπεζα αποτελεί στρατηγική επιλογή η επένδυση και η προσφορά νέων προϊόντων στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας (Wealth management), εμπλουτίζοντας την παροχή εξατομικευμένης συμβουλευτικής στο πελατολόγιό της.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Παγκρήτιας Τράπεζας, κ. Αντώνης Βαρθολομαίος στον χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων: «Η Παγκρήτια Τράπεζα με εφαλτήριο την Κρήτη και μετά την επιτυχημένη απορρόφηση της HSBC Ελλάδας και της Συνεταιριστικής Τράπεζας Κεντρικής Μακεδονίας, ενισχύει διαρκώς το αποτύπωμά της μέσα σε ένα εξελισσόμενο και με νέες προοπτικές ελληνικό τραπεζικό τοπίο. Υλοποιούμε μεθοδικά από το 2020 ένα φιλόδοξο σχέδιο μετασχηματισμού και ανάπτυξης, με στόχο, μέσα από μελετημένες στρατηγικές κινήσεις, να δημιουργήσουμε έναν νέο οργανισμό, δυναμικό, σύγχρονο, ευέλικτο, καινοτόμο, έναν οργανισμό που στέκεται συνεχώς δίπλα στους πελάτες του. Σε αυτό το πλαίσιο φιλοδοξούμε να εξυπηρετήσουμε σε έκταση και βάθος τις ανάγκες σας και στον τομέα της διαχείρισης περιουσίας. Έχουμε αναπτύξει ένα διευρυμένο δίκτυο εξειδικευμένων Επενδυτικών Συμβούλων οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά στη διάθεσή σας για να σας παρέχουν προσωπική εξυπηρέτηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες, στο πλαίσιο του νέου μας προγράμματος COBALT Personal Banking. Με την πολύτιμη στήριξη του μετοχικού σχήματος της Thrivest και των κ.κ. Μπάκου, Καυμένακη και Εξάρχου, η Παγκρήτια επεκτείνεται ακόμη περισσότερο. Μέσα στο 2024 σχεδιάζεται η συνένωση δυνάμεων με την Τράπεζα Αττικής, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού τραπεζικού οργανισμού, ικανού να στηρίξει σημαντικά την ελληνική επιχειρηματικότητα και οικονομία».

Ο Executive Director της JP Morgan κ. George Juscsak σημείωσε μεταξύ άλλων ότι το 2024 αποτελεί εκλογική χρονιά για περισσότερες από 60 χώρες που επηρεάζουν κοντά στο 50% του πληθυσμού. Ο κ. Juscsak τόνισε ότι στις μέρες μας ακόμα και μια εβδομάδα είναι μεγάλο διάστημα ειδικά σε σχέση με την πολιτική και τα εκλογικά αποτελέσματα, τα οποία είναι αβέβαια. Παράλληλα επεσήμανε με έμφαση ότι αυτή την περίοδο οι επενδυτές πρέπει να είναι προσεκτικοί στις κινήσεις τους, να παραμένουν επενδυμένοι και συμπλήρωσε ότι η αγορά των ΗΠΑ παραμένει ελκυστική.

 

Ο  Head of Southern CEE & Mediterranean Countries της Schroders κ. Δημήτρης Μπατζής  τόνισε ότι η αποπαγκοσμιοποίηση, η απεξάρτηση από τις εκπομπές άνθρακα και το δημογραφικό θα οδηγήσουν σε ένα δομικά υψηλότερο πληθωριστικό περιβάλλον που θα προκαλέσει τελικά μια αλλαγή στο επενδυτικό τοπίο κατά τις επόμενες δεκαετίες. Ο κ. Μπατζής επεσήμανε πως η καλύτερη στιγμή για να επαναξιολογηθεί η επενδυτική  προσέγγιση και η διαμόρφωση των χαρτοφυλακίων των πελατών είναι τώρα.

 

Ο Γενικός Διευθυντής – Διευθυντής Επενδύσεων της Triton Asset Management, κ. Αλέξανδρoς Μαγκλάρας, επεσήμανε ότι το Ταμείο Ανάκαμψης, η πολιτική σταθερότητα, το διαφορετικό σημείο του οικονομικού κύκλου και το παράθυρο ευκαιρίας ειδικά ως το 2032 από τα ειδικά χαρακτηριστικά  του χρέους, δημιουργούν ένα ευνοϊκό περιβάλλον στην Ελλάδα για μια αγορά  όπου οι περισσότεροι επενδυτές είναι «υποεπενδεδυμένοι».

Το COBALT Personal Banking αποτελεί μία εξατομικευμένη τραπεζική εμπειρία μέσω της οποίας οι πελάτες απολαμβάνουν προνόμια και έχουν πρόσβαση σε εξατομικευμένες επενδυτικές υπηρεσίες, επιλέγοντας μέσα από 9 διεθνείς επενδυτικούς οίκους και περισσότερα από 200 προϊόντα. Εξιδεικευμένοι σύμβουλοι παρακολουθούν και ενημερώνουν τους πελάτες για τις επενδυτικές επιλογές που ταιριάζουν στις ανάγκες τους και από κοινού διαμορφώνουν το επενδυτικό χαρτοφυλάκιο. Οι πελάτες COBALT έχουν πρόσβαση σε επιλεγμένα καταστήματα του Δικτύου της Παγκρήτιας Τράπεζας, σε διακριτούς χώρους, ενώ διατηρούν το δικαίωμα για αποκλειστικές τιμολογήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες της Τράπεζας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες στην ειδικά διαμορφωμένη ενότητα στην ιστοσελίδα της Παγκρήτιας Τράπεζας www.pancretabank.gr/cobalt-personal-banking/ .