Nokia: Βουτιά της μετοχής μετά την προειδοποίηση για τις επιπτώσεις των δασμών

Τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του περασμένου έτους κατέγραψε η μετοχή της Nokia, μετά την ανακοίνωση της εταιρείας ότι οι δασμοί ενδέχεται να πλήξουν τα αναμενόμενα κέρδη για το 2025.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η Nokia προβλέπει μείωση της τάξης των 20 εκατομμυρίων ευρώ στα λειτουργικά της κέρδη για το δεύτερο τρίμηνο, εξαιτίας των δασμών που έχουν επιβληθεί στο πλαίσιο της εμπορικής πολιτικής του Ντόναλντ Τραμπ.

Η μετοχή της εταιρείας κατέγραψε πτώση έως και 10% ενδοσυνεδριακά, αγγίζοντας τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 18 Ιουλίου. Οι σημερινές απώλειες διέγραψαν τα κέρδη που είχαν καταγραφεί από την αρχή του έτους.

Παρά την αρνητική εξέλιξη, ο νέος Διευθύνων Σύμβουλος της Nokia, Justin Hotard, δήλωσε ότι η εταιρεία παραμένει σταθερή στην εκτίμηση για συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη ύψους μεταξύ 1,9 και 2,4 δισ. ευρώ για το οικονομικό έτος 2025. Τόνισε, επίσης, ότι οι δασμοί δεν έχουν επηρεάσει τη ζήτηση από την πλευρά των πελατών.