fbpx

Mapei Hellas: Νέες επενδύσεις και ενίσχυση παρουσίας στην ελληνική αγορά

Σε νέες επενδύσεις για την ενίσχυση της εγχώριας παραγωγής και τη διάθεση καινοτόμων προϊόντων στην ελληνική αγορά προχωρά η Mapei Hellas, μέλος του παγκόσμιου ομίλου δομικών υλικών Mapei με έδρα την Ιταλία.

«Αναπτυσσόμαστε σταθερά με ρυθμό 20%-30% κάθε χρόνο και έχουμε τριπλασιάσει τα μεγέθη μας από το 2016 και μετά. Στόχος μας είναι η Mapei Hellas να γίνει νούμερο ένα στην ελληνική αγορά. Πιστεύω ότι θα το πετύχουμε διαθέτοντας στην αγορά καινοτόμα ποιοτικά προϊόντα σε ανταγωνιστικές τιμές» ανέφερε εχθές ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Σπύρος Παπαγιαννάκης στο πλαίσιο ενημερωτικής εκδήλωσης και συμπλήρωσε: «Σε αυτό θα βοηθήσουν οι επενδύσεις που υλοποιούμε. Δεν σταματάμε ποτέ τον σχεδιασμό νέων επενδύσεων για την ανάπτυξή μας, ενώ εξετάζουμε νέες εξαγορές και στρατηγικές συνεργασίες».

Από την πλευρά της, η Veronica Squinzi CEO & Global Development Director του MAPEI Group αναφέρθηκε στην εμπιστοσύνη του ομίλου στην χώρα και τις προοπτικές της σημειώνοντας ότι η επένδυση στην Ελλάδα είναι στρατηγικής σημασίας για την MAPEI γεγονός που αποδεικνύεται από τις συνεχόμενες επενδύσεις που πραγματοποιήθηκαν στην εταιρεία εν μέσω οικονομικής κρίσης στη χώρα. Παράλληλα, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης και μέσω εξαγορών επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια τακτική που ακολουθεί ο όμιλος στο εξωτερικό καθώς επιτυγχάνει την είσοδο σε νέες αγορές ενισχύοντας τη θέση και το αποτύπωμά του παγκοσμίως.

Έχοντας ολοκληρώσει επενδύσεις ύψους 30 εκατ. ευρώ την περίοδο 2016-2023 η εταιρεία δρομολογεί για το 2024 νέα επένδυση ύψους 3 εκατ. ευρώ για την ανανέωση μηχανολογικού εξοπλισμού. Σημειώνεται ότι η Mapei Hellas έχει ήδη πραγματοποιήσει επενδύσεις στις γραμμές παραγωγής και στους αποθηκευτικούς χώρους στο εργοστάσιο της Ριτσώνας, ενώ διεύρυνε την παρουσία της στη Βόρεια Ελλάδα μέσω της δημιουργίας νέου υπερσύγχρονου Logistic Center καθώς και νέων γραφείων στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης. Την ίδια ώρα, προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η παραγωγική δραστηριότητα της εταιρείας, η διοίκηση εξετάζει τη δημιουργία δεύτερου εργοστασίου στη Θεσσαλονίκη, το οποίο θα καλύψει τις ανάγκες της τοπικής αγοράς καθώς και των γειτονικών χωρών.

Η παραγωγή στο εργοστάσιο της Ριτσώνας, το οποίο λειτουργεί από το 2010, δεν καλύπτει μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννάκη, 30% του τζίρου της εταιρείας προέρχεται από το εξωτερικό, καθώς εξάγει σε καίριες αγορές της Μεσογείου όπως: Κύπρο, Λίβανο, Λιβύη, Ισραήλ, Αλβανία και Μάλτα.

Η Mapei Hellas, η οποία απασχολεί 94 εργαζόμενους, σημειώνει διαρκώς ανοδική πορεία με τον κύκλο εργασιών να εκτιμάται ότι εφέτος θα αγγίξει τα 35 εκατ. ευρώ από 30 εκατ. ευρώ το 2022. Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων (22%) πραγματοποιείται στην Αττική, δεύτερη μεγαλύτερη αγορά είναι η Κρήτη (17%) ενώ ακολουθεί η Βόρεια Ελλάδα (10%). «Η ζήτηση των προϊόντων μας παρέμεινε υψηλή, παρά τις ανατιμήσεις, λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών. Αυτό συνέβη λόγω του ότι τα προϊόντα της εταιρείας έχουν χρησιμοποιηθεί σε σημαντικά έργα στην Ελλάδα (Μετρό Αθήνας, Μουσείο Ακρόπολης, Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, Εγνατία Οδό κ.ά) αλλά και στην κατασκευή μεγάλων τουριστικών μονάδων», τόνισε.

Ο όμιλος MAPEI διαθέτει 100 θυγατρικές εταιρείες σε 57 χώρες που έχει παρουσία, 90 εργοστάσια σε πέντε ηπείρους και 35 εργαστήρια έρευνας και ανάπτυξης. Το 2021 ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 3,3 δισ. ευρώ ενώ εφέτος θα αγγίξει τα 4 δισ. ευρώ. Απασχολεί πάνω από 12.000 εργαζόμενους.