fbpx

Η Ardonagh Europe εξαγόρασε την SRS

Ο ελληνικός Όμιλος SRS ανακοινώνει την εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του από τον διεθνή  Όμιλο Ardonagh.

 

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η εξαγορά της  SRS από την Ardonagh Europe, αποτελεί μέρος ενός φιλόδοξου σχεδίου διείσδυσης σε νέες ευρωπαϊκές αγορές.

Η εξαγορά αυτή παρέχει μια μοναδική ευκαιρία στην Ardonagh Europe να αξιοποιήσει την ταχέως αναπτυσσόμενη SRS, που δραστηριοποιείται στην περιοχή της νότιας Μεσογείου, ενισχύοντας την παρουσία του Ομίλου στην περιοχή.

 

Η SRS και η Ardonagh αποτελούν ένα άριστο παράδειγμα του πώς οι τοπικοί παράγοντες της αγοράς μπορούν να συνεργαστούν με τους διεθνείς. Ο συνδυασμός των δυνατοτήτων που διαθέτει η Ardonagh στην αντασφαλιστική αγορά και της άρτια καταρτισμένης ομάδας τοποθέτησης και ανάληψης κινδύνων της SRS, θα δώσει στον Όμιλο την ευκαιρία να δημιουργήσει μοναδικά προϊόντα και λύσεις.

 

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της SRS Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος παραμένει στο τιμόνι και διατηρεί ποσοστό συμμετοχής στον Όμιλο SRS. O ίδιος δηλώνει:

 

“Αυτό που κάνει την SRS  να ξεχωρίζει είναι το επιχειρηματικό μας πνεύμα και το γεγονός ότι είμαστε ο μοναδικός ανεξάρτητος αντασφαλιστικός μεσίτης της χώρας. Αυτές τις ίδιες αξίες μοιραζόμαστε  με την Ardonagh. Είμαστε ενθουσιασμένοι που ενώνουμε τις δυνάμεις μας με έναν διεθνή Οργανισμό με σημαντικό μέγεθος και δυναμική κουλτούρα για να συνεχίσουμε την ανοδική μας πορεία. Ανυπομονούμε να αξιοποιήσουμε τις σχέσεις με την παγκόσμια αντασφαλιστική αγορά, τις απεριόριστες δυνατότητες τοποθέτησης των ασφαλιστικών ρίσκων και την εμπειρία που προσφέρει η διεθνής πλατφόρμα της Ardonagh για να ενισχύσουμε τη δέσμευσή μας προς τους πελάτες μας”.

 

Η εξαγορά αυτή ακολουθεί την πρόσφατη ανακοίνωση της Ardonagh σχετικά με την εξαγορά δύο ακόμη μεσιτικών εταιρειών με έδρα στην Ολλανδία, την Klap Verzekeringsmakelaar και την Classicus, ενισχύοντας τη διεθνή στρατηγική ανάπτυξης του Ομίλου και την θέση του στην Ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά.

 

Ο Conor Brennan, CEO της Ardonagh Europe δήλωσε: “Αυτή η εξαιρετικά συμπληρωματική εξαγορά ευθυγραμμίζεται απόλυτα με το ευρωπαϊκό αποτύπωμα του Ομίλου μας. Η SRS εκπροσωπεί απόλυτα αυτό που επιδιώκουμε να είναι όλα τα εμπορικά σήματα της Ardonagh Europe: μια επιχείρηση σταθερά και πλήρως ενσωματωμένη στις κοινότητες και τις αγορές που εξυπηρετεί. Θα επιδιώξουμε να ενισχύσουμε την ισχυρή αναπτυξιακή πορεία στην οποία βρίσκεται σήμερα η SRS επενδύοντας πόρους και προσφέροντας της τις αδιαμφισβήτητες δυνατότητες του ομίλου, έτσι ώστε ο Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος και η ομάδα του, σε συνεργασία με τους νέους συναδέλφους τους σε όλο τον κόσμο, να μπορούν να προσφέρουν πρόσθετες αντασφαλιστικές λύσεις στους πελάτες τους τώρα και στο μέλλον.

Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε με αυτήν τη σπουδαία εταιρεία και ανυπομονούμε να ξεκινήσουμε το πολύ συναρπαστικό ταξίδι που βρίσκεται μπροστά μας και για τους δύο.

Με τον Κωνσταντίνο και την ικανότατη διοικητική του ομάδα, συνεχίζουμε να αποκτούμε παρουσία σε νέες περιοχές για να ενισχύσουμε τις ταχέως αναπτυσσόμενες εργασίες μας στην Ευρώπη”.

Ο Όμιλος SRS Ιδρύθηκε  το 2019 και προσφέρει (αντ)ασφαλιστικές λύσεις για την τοποθέτηση σύνθετων κινδύνων στην ελληνική και διεθνή αγορά

Αποτελείται από έναν ανεξάρτητο Wholesale Reinsurance Broker και μία εταιρεία MGA

και λειτουργεί εφαρμόζοντας ένα καινοτόμο επιχειρηματικό μοντέλο B2B. Δραστηριοποιείται  στην Ελλάδα, στο Ισραήλ, στην Κύπρο και στα Βαλκάνια.

Η SRS σημειώνει σταθερή ανάπτυξη, με τον κύκλο εργασιών της να φτάνει για το έτος 2022 περίπου 11,6 εκατ. ευρώ.

Με έδρα το Λονδίνο, η Ardonagh είναι ένας από τους κορυφαίους ανεξάρτητους μεσιτικούς ομίλους παγκοσμίως, με 10 δισ. ευρώ μικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα, κύκλο εργασιών περίπου 1,8 δισ. ευρώ για το έτος 2022 και με 10,000 εργαζομένους σε περισσότερα από 200 σημεία σε όλο τον κόσμο.

Αναπτύσσεται διαρκώς μέσω εξαιρετικά επιλεκτικών εξαγορών και έχει δημιουργήσει μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων με τη συμμετοχή εταιρειών που είναι κορυφαίοι ειδικοί στον τομέα τους.