fbpx

Εurobank: Η νεα δράση στο δρόμο της βιώσιμης ανάπτυξης -συνεργασία με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε.

Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος είναι “η αποκατάσταση του εδάφους, η ερημοποίηση και η ανθεκτικότητα στην ξηρασία”.

Η Eurobank, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος, όπως αναφέρουν στελέχη της, διαχρονικά έχει επενδύσει στη βιώσιμη ανάπτυξη και σχεδιάζει με συνέπεια δράσεις με θετικό αντίκτυπο για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, την κοινωνική υπευθυνότητα και την εταιρική διακυβέρνηση.

Στο πλαίσιο αυτό, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα 5 Ιουνίου, η Eurobank ενώνει τις δυνάμεις της με την Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. για την ανακύκλωση μικροσυσκευών που δεν χρειαζόμαστε πλέον ή δεν είναι πια λειτουργικές.

Γιατί να ανακυκλώσουμε τις μικροσυσκευές μας;

Ανακυκλώνοντας τις παλιές μας ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές μειώνουμε τον όγκο των απορριμμάτων, συμμετέχουμε ενεργά στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και ενέργειας και περιορίζουμε τον κίνδυνο ρύπανσης από τοξικές ουσίες που περιέχουν οι ηλεκτρικές συσκευές, καθώς και από τις επιπλέον διαδικασίες για την επεξεργασία πρώτων υλών.

Αντικείμενο της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. είναι η οργάνωση της συλλογής ΑΗΗΕ, η μεταφορά, η προσωρινή αποθήκευση, ο διαχωρισμός και η επεξεργασία αυτών και των κατασκευαστικών τους στοιχείων, με τελικό στόχο την απομάκρυνση των επιβλαβών ουσιών για το περιβάλλον και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών ως πρώτη ύλη στην παραγωγή νέων προϊόντων.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Τράπεζας με την Ανακύκλωση Συσκευών, εντάσσεται και η ενέργεια Hungry Bins.

Τα Hungry Bins είναι 11 κάδοι που έχουν φιλοτεχνηθεί, με την υποστήριξη της Eurobank, από τον street artist SAME84, έναν από τους πιο αναγνωρισμένους Έλληνες street artists και έργα του βρίσκονται σε πολλούς τοίχους της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της χώρας.

Τα Hungy Bins διακοσμηθεί σε 8 διαφορετικά σχέδια, με πεινασμένα πλασματάκια, έτοιμα να καταβροχθίσουν τις παλιές οικιακές ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που έφτασαν στο τέλος της χρήσιμης ζωής τους.

Τι τρώνε τα Hungry Bins;

Κάθε Hungry Bin διαθέτει 3 υποδοχές για:

* Ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές μικροσυσκευές (τοστιέρες, μικρές οθόνες, αποχυμωτές, πληκτρολόγια, φούρνους μικροκυμάτων κ.λπ.)

* Δοχεία toner και μελανιών

* Κινητά τηλέφωνα και tablets

Τα Hungry Bins βρίσκονται σε κεντρικά σημεία σε 9 πόλεις της Ελλάδας:

1. Αθήνα: Ελ. Βενιζέλου και 25ης Μαρτίου, Νέα Σμύρνη

2. Θεσσαλονίκη: Πεζόδρομος Κομνηνών και Μεταμορφώσεως, Καλαμαριά

3. Λάρισα: ΕΟ Λάρισας – Ελασσόνας και Κωνσταντινουπόλεως

4. Κατερίνη: Πλατεία Δημαρχείου

5. Τρίκαλα: Πλατεία Ταγματάρχη Πούλιου

6. Σέρρες: Δημοτικό Πάρκο Σερρών (πρώην Δημοτική Αγορά Σερρών – Ψαράδικα)

7. Κοζάνη: ‘Αγγελου Σικελιανού και Ι. Κακριδή 35-37

8. Κορδελιό – Εύοσμος: Κεντρική Πλατεία Ευόσμου

9. Γιαννιτσά: Δημαρχείο Πέλλας

Επιπλέον, έχουν τοποθετηθεί Hungry Bins στο Eurobank Hub στη Νέα Ιωνία και στο Piraeus Port Plaza – το στρατηγείο του Retail στον Πειραιά.

Η τοποθέτηση των κάδων στις εγκαταστάσεις της Τράπεζας εντάσσεται στη Στρατηγική Βιώσιμης Ανάπτυξης και στο πλαίσιο των πρακτικών για την κυκλική οικονομία. Τα αποτελέσματα της ανακύκλωσης θα είναι μετρήσιμα, προσφέροντας στην Eurobank τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να αξιολογεί την επίδραση του προγράμματος.

Η Eurobank λαμβάνει μηνιαία ενημέρωση από την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ για τις ποσότητες των συσκευών που συλλέγονται από τα Hungry Bins ώστε να έχει πλήρη εικόνα της αποτελεσματικότητας του προγράμματος και να συνεχίζει να βελτιώνει τις προσπάθειές της στα θέματα της ανακύκλωσης.