joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sun10172021

Back ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

Ένας τόνος απορρίμματα συλλέχθηκαν από τη δράση Paralies της AVIN για τη μείωση της παράκτιας ρύπανσης από το πλαστικό

 • PDF

Η AVIN υιοθέτησε την παραλία του Σχινιά στο πλαίσιο του Project Paralies για όλο το καλοκαίρι 2021. Στόχος της εταιρείας ήταν και παραμένει η ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των συμπολιτών μας, ώστε να διατηρήσουμε τις παραλίες μας καθαρές και να τις αφήνουμε μετά το καλοκαίρι καθαρότερες.

 

Η AVIN συμμετείχε ενεργά ξεκινώντας από την ακτή. Για την έναρξη του προγράμματος, διοργάνωσε στις αρχές Ιουνίου, ειδική εκδήλωση στην παραλία του Σχινιά με τη συμμετοχή εθελοντών από τον Όμιλο Motor Oil που είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το Project Paralies. Ακολούθησε ο καθαρισμός της παραλίας με τη βοήθεια εξειδικευμένου προσωπικού.

 

Οι ενέργειες της AVIN από τον Ιούνιο έως τον Σεπτέμβριο 2021 είχαν ως αποτέλεσμα τη συλλογή στους ειδικά διαμορφωμένους κάδους περίπου ενός τόνου απορριμμάτων (από πλαστικό, χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί και μικτά απορρίμματα) και περίπου 100 κιλών απορριμμάτων από χειρωνακτική εργασία συλλογής που έφτασε τις 21.000 τεμάχια από αποτσίγαρα, πλαστικά κομμάτια, καλαμάκια.

 

Οι θάλασσές μας, οι παραλίες μας, είναι συνυφασμένες με την ομορφιά της χώρας μας. Κατά τους θερινούς μήνες, η παράκτια ρύπανση απειλεί αυτόν τον πλούτο, και μάλιστα με αύξηση που φτάνει το 120%, και κυρίως από πλαστικά, κατά 80%. Οι θάλασσες κατακλύζονται από τόνους απορριμμάτων που συσσωρεύονται και με τη διάδοσή τους απειλούν το μέλλον των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

 

Η συμμετοχή της AVIN στη δράση Paralies εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της δέσμευσης για τη βιωσιμότητα του περιβάλλοντος και της κοινωνίας, κι ένα καλύτερο περιβάλλον με λιγότερο πλαστικό. Για αυτό τον σκοπό η AVIN εργάζεται υπεύθυνα και με σταθερά βήματα προχωρώντας στο μέλλον. #PlasticFreeAvin #ProjectParaliesxAvin

Τα αποτελέσματα της δράσης

Συλλογή απορριμμάτων στους κάδους

 • Πλαστικό: 203,94 KG
 • Χαρτί: 61,65 KG
 • Αλουμίνιο: 67,26 KG
 • Γυαλί: 154,16 KG
 • Μικτά απορρίμματα: 475,98 KG

 

Συλλογή χειρωνακτικού καθαρισμού

 • Αποτσίγαρα: 7.342 KG
 • Πλαστικά κομματάκια: 8.989 KG
 • Καλαμάκια: 2.995 KG

 

Οι δράσεις της AVIN

Υιοθετώντας 800μ ακτογραμμής στην περιοχή του Σχινιά:

 • Ολοκλήρωσε 2 βαθείς καθαρισμούς από εξειδικευμένο προσωπικό (Μάιο & Οκτώβριο).
 • Πραγματοποιούσε καθημερινούς καθαρισμούς της παραλίας του Σχινιά.
 • Παρείχε τον εξοπλισμό της παραλίας με ειδικούς κάδους για τη συγκέντρωση των απορριμμάτων.
 • Συμμετείχε στην ενημέρωση του κοινού με εκπαιδευτικό υλικό.
 • Οργάνωσε τον διαμοιρασμό σταχτοδοχείων παραλίας από ανακυκλωμένα υλικά.
 • Υλοποίησε τη χωριστή συλλογή και κατηγοριοποίηση των αποβλήτων / απορριμμάτων.
 • Ολοκλήρωσε τη ζύγιση, ανάλυση και καταγραφή συλλεχθέντων απορριμμάτων.
 • Και προχώρησε στη δημιουργία νέων προϊόντων από τα απορρίμματα με βάση τις αρχές της κυκλικής οικονομίας σε συνεργασία με την σχεδιάστρια Βάσια Κοσταρά.

 

 

Project Future Junior για εφήβους

 • PDF

Με τo Project Future Junior για εφήβους διευρύνεται το επιτυχημένο πρόγραμμα της Τράπεζας Πειραιώς Project Future, το οποίο από το 2018 συνδέει την τριτοβάθμια εκπαίδευση με την αγορά εργασίας.

Το νέο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας απευθύνεται σε εφήβους από 14 έως 17 ετών και τους δίνει την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες του αύριο, να εξοικειωθούν με τις έννοιες και πρακτικές του σύγχρονου επιχειρείν και να διευρύνουν τους ορίζοντές τους σχετικά με τις δυνατότητες επιλογής επαγγελματικής αποκατάστασης σε σύγχρονους τομείς απασχόλησης.

Το Project Future Junior πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Junior Achievement Greece και είναι ένα ψηφιακό πρόγραμμα (οn line Academy) που προσφέρει εκπαιδευτικό υλικό, ειδικά σχεδιασμένο για έφηβους μαθητές και μαθήτριες, σε τρεις θεματικούς πυλώνες: Project Management, Digital Marketing, E-Commerce.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες σε δημόσια σχολεία από όλη την Ελλάδα, ηλικίας 14 έως 17 ετών, από Γ’ Γυμνασίου ως και Β’ Λυκείου, οι οποίοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, είτε ως μέλη μιας ομάδας του σχολείου τους είτε ατομικά.

Οι συμμετέχοντες έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν από μία έως τρεις ενότητες, στην ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης Learning Hub, ακολουθώντας το δικό τους ρυθμό εκπαίδευσης (self-paced mode) και εφόσον το επιθυμούν, μετά την ολοκλήρωση του εκπαιδευτικού προγράμματος, να υποβάλλουν σε ομάδες, ένα e-commerce project προς αξιολόγηση, με βάση μία καινοτόμο επιχειρηματική ιδέα που προέκυψε μέσα από την αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν και στα τρία πεδία.

Το εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς του κάθε τομέα και έχει αποκτήσει διαδραστικά χαρακτηριστικά που εστιάζουν στην πρακτική εφαρμογή του εκπαιδευτικού υλικού.

Το Junior Achievement Greece (JA Greece) είναι Μη-Κερδοσκοπικός Οργανισμός, μέλος του παγκόσμιου οργανισμού εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας Junior Achievement Worldwide και υλοποιεί τα εκπαιδευτικά προγράμματα του οργανισμού στην Ελλάδα. Ο οργανισμός Junior Achievement Worldwide ιδρύθηκε το 1919 και είναι ο μεγαλύτερος οργανισμός εφαρμογής προγραμμάτων επιχειρηματικότητας στην εκπαίδευση, στον κόσμο, με συμμετοχή πάνω από 10 εκατομμυρίων μαθητών, σε 122 χώρες, σε ετήσια βάση.

Τα εκπαιδευτικά προγράμματά του JA εστιάζουν στην εισαγωγή των παιδιών, από τη σχολική κιόλας ηλικία, στις βασικές έννοιες της επιχειρηματικότητας, με απλουστευμένο τρόπο και μέσα από μια βιωματική μαθησιακή διαδικασία, προετοιμάζοντας την είσοδό τους στο σύγχρονο παγκόσμιο επιχειρηματικό και οικονομικό στίβο. Σε συνεργασία με εκπαιδευτικούς και στελέχη εταιρειών, οι μαθητές έρχονται σε επαφή με τον κόσμο των επιχειρήσεων, διευρύνουν τους ορίζοντές τους και ενισχύουν τις δεξιότητές τους.

Σκοπός του JA Greece είναι η στήριξη της ελληνικής εκπαιδευτικής κοινότητας στην υλοποίηση προγραμμάτων που προάγουν την καινοτόμο σκέψη, την επιχειρηματικότητα και την πρακτική εφαρμογή των βασικών εννοιών των οικονομικών, με δημιουργικό και βιωματικό για τους μαθητές, τρόπο.

Η MYTILINEOS συνεχίζει για 4η χρονιά την δημιουργία & αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών

 • PDF

Η MYTILINEOS συνεχίζει για 4η χρονιά την δημιουργία & αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών για την άμεση και σωστή αντιμετώπιση των παιδικών ατυχημάτων

Η MYTILINEOS  από το 2017 στηρίζει την αποστολή του Μη Κερδοσκοπικού Οργανισμού «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και συγκεκριμένα τη δημιουργία και την αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) στα Κέντρα Υγείας και τα Παιδιατρικά Νοσοκομεία της χώρας. Τα ΤΕΠ αποτελούν τον συνδετικό κρίκο μεταξύ προνοσοκομειακής και ενδο-νοσοκομειακής περίθαλψης και ο βασικός σκοπός τους είναι η εξειδικευμένη, άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση των οξέων περιστατικών, καθώς και η σταθεροποίηση του τραυματισμένου παιδιού που διακομίζεται στο νοσοκομείο.

 

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Εταιρεία ολοκλήρωσε εντός του 2021 την παροχή του απαραίτητου ιατρικού εξοπλισμού για την άρτια λειτουργία της Αίθουσας Επειγόντων Περιστατικών και της Παιδιατρικής Κλινικής των Γενικών Νοσοκομείων Πειραιά «Τζάνειο», Κύμης και Αγρινίου, καθιστώντας εφικτή την υπηρεσία της άμεσης ανταπόκρισης για οποιονδήποτε τραυματισμό ενός παιδιού. Τα παραπάνω ΤΕΠ έχουν ήδη ξεκινήσει τη λειτουργία τους και υπολογίζεται ότι εξυπηρετούν συνολικά παραπάνω από 15.000 παιδιά ετησίως.

 

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 60% των θανάτων ανήλικων παιδιών οφείλεται στα ατυχήματα, τα οποία προέρχονται κυρίως από τροχαία, ασφυξία, δηλητηρίαση, εγκαύματα, πτώσεις και βιαιότητα, ενώ θα μπορούσαν να είχαν περιοριστεί εάν υπήρχε η άμεση αντιμετώπιση εντός του Παιδιατρικού Νοσοκομείου. Επισημαίνεται ότι το 80% των σοβαρών τραυματισμών πραγματοποιούνται εντός της κατοικίας, γεγονός που υποδηλώνει τη συνεχιζόμενη ανάγκη ενημέρωσης γονέων και εκπαιδευτικών για τα θέματα των τραυματισμών. Επομένως η MYTILINEOS, θέλοντας να εξασφαλίσει την ενημέρωσή τους για τους παιδικούς τραυματισμούς, συμμετέχει στο πρόγραμμα «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων» με την έκδοση και διανομή εξειδικευμένων εντύπων «Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών» καθότι η πρόληψη παραμένει η αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των παιδικών τραυματισμών.

 

Η Εταιρεία βρίσκεται στο πλευρό της διασφάλισης των δικαιωμάτων της παιδικής ηλικίας διαχρονικά, μέσα από υπεύθυνες δράσεις και γι' αυτό το λόγο  αναγνωρίζει και στηρίζει το βασικό δικαίωμα των παιδιών να έχουν άμεση πρόσβαση σε βασικές ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας. Ήδη από το 2017, έχει προχωρήσει στη δημιουργία και αναβάθμιση 13 Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών, στις περιοχές των  Ιωαννίνων, Λιβαδειάς, Ύδρας, Ιθάκης, Κατερίνης, Ναυπλίου, Λάρισας, Φλώρινας, Άμφισσας, Αγίου Νικολάου, Κύμης, Αγρινίου και Πειραιά «Τζάνειο», παρέχοντας συνολικά 168 μηχανήματα και εξυπηρετώντας ετησίως περισσότερα από 165.600 παιδιά. Παράλληλα, έχουν εκδοθεί και διανεμηθεί 70.000 φυλλάδια «Ασφάλεια στο Σχολείο», «Ασφάλεια στο Σπίτι», «Ασφάλεια στον αθλητισμό», «Προσοχή στα εγκαύματα» και «Προσοχή στην επιλογή παιχνιδιών» ενημερώνοντας γονείς και εκπαιδευτικούς  για τους παιδικούς τραυματισμούς.

 

Το πρόγραμμα «Δημιουργία & Αναβάθμιση Τμημάτων Επειγόντων Περιστατικών» διακρίθηκε στον πυλώνα BRAVO Society στο πλαίσιο των BRAVO Sustainability Dialogue & Awards 2021, ενώ παράλληλα η Εταιρεία διακρίθηκε επιπλέον:

 

 • στον πυλώνα BRAVO In Action, για την πρωτοβουλία «Χαρί-ζουμε Παιδικά Χαμόγελα» -Πρόγραμμα Οδοντιατρικής Πρόληψης και Θεραπείας 12μηνης διάρκειας στηρίζοντας υπηρεσίες οδοντιατρικής πρόληψης και θεραπείας σε παιδιά κοινωνικά ευπαθών ομάδων. Η εφαρμογή της διεθνούς μεθοδολογίας Social Return On Investment (SROI),  ανέδειξε ότι η συνολική επένδυση παρήγαγε κοινωνική αξία 479.019,90€, με δείκτη απόδοσης SROI ίσο με 7,58:1 και
 • στην ενότητα «Η συνεργασία Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα για την υποστήριξη του συστήματος Δημόσιας Υγείας», για την πρωτοβουλία «Η ανταπόκριση της MYTILINEOS στην πανδημία του ιού COVID-19».

 

Η συνέπεια και το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας της MYTILINEOS, αλλά και οι πρωτοποριακές πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει με στόχο πάντα την βιώσιμη, αλλά και κοινωνική ανάπτυξη, αναδείχθηκαν και στα Hellenic Responsible Business Awards 2021, όπου η Εταιρεία μετά από μια απαιτητική διαδικασία αξιολόγησης και με πολλές και υψηλού επιπέδου συμμετοχές, απέσπασε 3 διακρίσεις και συγκεκριμένα:

 

 • Βραβείο GOLD, στην κατηγορία Δράση για το Κλίμα, για το πρόγραμμα «Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της σχολικής κοινότητας σχετικά με την πρόληψη και αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών, τις πολιτικές και πρακτικές δασοπροστασίας» που έδωσε την δυνατότητα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς να ενημερωθούν από εξειδικευμένους επιστήμονες για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών καθώς και για την αξία του δάσους μέσα από την διαδικασία σποροφύτευσης/δεντροφύτευσης σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές.
 • Βραβείο GOLD, στην κατηγορία Συνεργασία Επιχείρησης & ΜΚΟ, για το πρόγραμμα «The Tipping Point», δίνοντας την δυνατότητα σε μαθητές και μαθήτριες ανεξαρτήτως γεωγραφικής περιοχής, οικονομικής και κοινωνικής κατάστασης να μιλήσουν με επιτυχημένους επαγγελματίες και να λάβουν απαντήσεις σε ερωτήσεις για το μέλλον τους με την χρήση της τεχνολογίας, μέσω live mentoring.
 • Βραβείο GOLD, στην κατηγορία Εφοδιαστική Αλυσίδα, για το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προμηθευτών «Επιχειρηματική Υπευθυνότητα για Βιώσιμη Ανάπτυξη», όπου η MYTILINEOS έδωσε την δυνατότητα σε 40 βασικούς προμηθευτές της να κατανοήσουν τα θέματα που σχετίζονται με την Ε.Κ.Ε. και τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, υιοθετώντας τις 10 Αρχές του Οικουμενικού Συμφώνου του ΟΗΕ, ενισχύοντας το επίπεδο ωριμότητας της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Πώς θα κάνουμε τη διαφορά στον Εθελοντισμό μαζί με την ΑΒ Βασιλόπουλος;

 • PDF

Με ένα SMS στο 19803, εργαζόμενοι – εθελοντές και πελάτες της ΑΒ ενισχύουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων,  στηρίζοντας χιλιάδες συνανθρώπους μας.

Για 11η χρονιά, οι άνθρωποι - εθελοντές της ΑΒ Βασιλόπουλος κάνουν τη διαφορά στις ζωές χιλιάδων ανθρώπων, με μια απλή κίνηση. Και ενώνονται μαζί με τους πελάτες και τους φίλους της ΑΒ για όλα όσα έχουν αξία. Για εμάς και τους γύρω μας.

 

Έτσι, φέτος, για την 11η Χρονιά Εθελοντισμού ΑΒ, όλοι μαζί ενισχύουμε το έργο της Τράπεζας Τροφίμων για την καταπολέμηση της πείνας. Πώς; Από τις 13 έως τις 29 Σεπτεμβρίου, στέλνουμε SMS με τη λέξη «ΑΒ» στο 19803, και η ΑΒ Βασιλόπουλος προσφέρει -για κάθε SMS- 1 επιπλέον γεύμα, σε εκείνους που μας έχουν περισσότερο ανάγκη.

 

Η Υπεύθυνη Εταιρικής Επικοινωνίας και Εταιρικής Υπευθυνότητας της ΑΒ Βασιλόπουλος, Αλεξία Μαχαίρα, αναφέρει: «Εδώ και 11 χρόνια, κάνουμε τη διαφορά και … στον εθελοντισμό. Φέτος, λοιπόν, στηρίζουμε την Τράπεζα Τροφίμων, έναν οργανισμό με τον οποίο συνδεόμαστε σταθερά και διαχρονικά. Και καλούμε τους ανθρώπους μας, τους πελάτες και τους φίλους της ΑΒ να στείλουν SMS και να «γιορτάσουν» μαζί μας την 11 Χρόνια Εθελοντισμού ΑΒ. Για την Τράπεζα Τροφίμων. Για τους συνανθρώπους μας που μας έχουν ανάγκη.»

 

Η φετινή εθελοντική δράση της ΑΒ κορυφώνεται με ένα Facebook Live την Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου, στις 13.00, στη σελίδα της ΑΒ στο Facebook. Παρέα με την food blogger Madame Ginger και τον chef Γιώργο Τσούλη, αλλά και καλεσμένους - έκπληξη, ετοιμάζουμε ένα γεύμα χαράς για την Τράπεζα Τροφίμων. Συντονιζόμαστε, λοιπόν, για μια ξεχωριστή συνταγή στην οποία βάζουμε και τη δική μας «ψηφιακή» πινελιά, διαλέγοντας ζωντανά τα υλικά αυτού του πιάτου αγάπης!

 

Γιατί το φαγητό μάς συνδέει. Και για πολλούς σημαίνει πολλά περισσότερα. Είναι μια βασική ανάγκη. Είναι η χαρά στο πιάτο!

Εσύ, λοιπόν, θα στείλεις SMS; Για την Τράπεζα Τροφίμων.

Γίνε κι εσύ εθελοντής μαζί με την ΑΒ! Με μια απλή κίνηση που είναι για καλό σκοπό!

 

 

ΑΒ Βασιλόπουλος. Για όλα όσα νοιάζεσαι.

 

ΔΩΡΕΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΕΙΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΚΡΗΤΗΣ

 • PDF

Περισσότερα από 300 παιδιά προσχολικής ηλικίας που έχει υπό τη σκέπη της η «Διακονία Αγάπης», φορέας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, παρέλαβαν σακίδια με σχολικό εξοπλισμό, δωρεά της Παγκρήτιας Τράπεζας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Η δράση καλύπτει οικογένειες που έχουν ανάγκη και υποστηρίζονται από το φορέα.

Στο πλαίσιο σύντομης τελετής που πραγματοποιήθηκε στους χώρους της «Διακονίας Αγάπης» στο Ηράκλειο, τη δωρεά υποδέχτηκαν εκ μέρους της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κνωσσού κ. Πρόδρομος Ξενάκης και η υπεύθυνη επικοινωνίας του φορέα κα Κική Φανιουδάκη, οι οποίοι και ευχαρίστησαν την τράπεζα για την ευγενική πρωτοβουλία της.

Την Τράπεζα εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής Λιανικής και Ψηφιακής Τραπεζικής, αρμόδιος για θέματα Marketing κος Αντώνης Βουράκης ο οποίος, αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στη συμμετοχή της Τράπεζας στην αλυσίδα αλληλεγγύης και στο σημαντικό και ιδιαίτερα δύσκολο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κρήτης, επισημαίνοντας:  «Ελπίζουμε η μικρή αυτή συνδρομή μας με μια γεμάτη σχολική τσάντα να είναι μια καλή αρχή για μια διαδρομή συσσώρευσης γνώσεων από τους μικρούς μας φίλους, αλλά και συναισθημάτων αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο που, και τα δύο, αποτελούν απαραίτητα εφόδια στην πορεία της ζωής τους».

Η «Διακονία Αγάπης»

Η «Διακονία Αγάπης» υποστηρίζει καθημερινά μέλη της τοπικής κοινωνίας που έχουν ανάγκη, με δωρεάν παροχή τροφίμων, ρουχισμού, υπόδησης και ειδών οικιακής χρήσης. Σήμερα ο φορέας βοηθά σε μηνιαία βάση πάνω από 2.000 οικογένειες μέσω 39 εθελοντών οι οποίοι και υλοποιούν εξ ολοκλήρου τις δράσεις του, ενώ παράλληλα τροφοδοτεί με αγαθά σωφρονιστικά καταστήματα, Ιδρύματα, καθώς και νοσοκομεία σε Κρήτη, Αθήνα και Θήβα.

Η Παγκρήτια Τράπεζα

Η ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ιδρύθηκε το 1993 ως συνεταιριστική τράπεζα και σύντομα αναπτύχθηκε και επεκτάθηκε κυρίως στο νησί της Κρήτης, αποτελώντας βασικό πυλώνα ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.

Τον Ιούνιο του 2020 η Τράπεζα μετατράπηκε σε Ανώνυμη Εταιρεία, διατηρώντας την Έδρα της στο Ηράκλειο. Έχει ενεργό ρόλο στον τομέα της κοινωνικής οικονομίας, υποστηρίζει την εξωστρέφεια και δίνει έμφαση στην προώθηση της καινοτομίας. Σήμερα η Τράπεζα εξυπηρετεί περισσότερους από  220.000 πελάτες, διαθέτοντας περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δις ευρώ, ενώ διατηρεί δίκτυο 51 καταστημάτων Πανελλαδικά, στην πλειοψηφία τους στο νησί της Κρήτης την 3η δυναμικότερη περιφέρεια της χώρας ως προς την συνεισφορά της στο εγχώριο ΑΕΠ.

 

 

ΜΕΓΑ:Δωρεά σύγχρονου ιατρικού εξοπλισμού σε παιδιατρικές κλινικές της χώρας

 • PDF

Η 100% ελληνική εταιρία προϊόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, έχοντας στον πυρήνα της φιλοσοφίας της την προσφορά στην κοινωνία. Σε αυτή την κατεύθυνση, σχεδιάζει και υλοποιεί στοχευμένα προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τηρώντας έμπρακτα την υπόσχεσή της για δημιουργία θετικού κοινωνικού αντίκτυπου, στηρίζοντας ιδιαίτερα τα πιο πολύτιμα μέλη της κοινωνίας μας, τα παιδιά.

Συγκεκριμένα, για όγδοη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος»,  η ΜΕΓΑ προσφέρει σύγχρονο ιατρικό εξοπλισμό σε Παιδιατρικές Κλινικές Δημοσίων Νοσοκομείων στην Ελλάδα, με κύριο μέλημα  την έμπρακτη λειτουργική και τεχνική αναβάθμισή τους. Κύριοι στόχοι του προγράμματος παραμένουν η ανταπόκριση σε μία από τις σημαντικότερες και επίκαιρες ανάγκες, την Υγεία μίας ιδιαίτερα ευάλωτης κοινωνικής ομάδας: τα βρέφη και τα παιδιά, αλλά και η θωράκιση των παιδιατρικών δομών υγείας του δημόσιου συστήματος υγείας. Με το συγκεκριμένο πρόγραμμα, βάσει των ετήσιων στατιστικών στοιχείων των Νοσοκομείων, έχουν επωφεληθεί και έχουν λάβει έμπρακτη βοήθεια περισσότερα από 20.000 βρέφη και παιδιά έως σήμερα. Μέρος των δωρεών υλοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις αλυσίδες σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Lidl Hellas, Γαλαξίας και Χαλκιαδάκης.

Οι δωρεές στα παιδιατρικά τμήματα των νοσοκομείων περιλαμβάνουν σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα, καθώς και αναγκαίο ιατροφαρμακευτικό και ιατρικό εξοπλισμό για το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, το Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου «ΠΑΓΝΗ», την Παιδιατρική Κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Γ. Γεννηματάς- Αγ. Δημήτριος», τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας Νεογνών της Α΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», τη ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ  Γ.Ν. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ» και τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΓΝ Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ».

Με όραμα τη δημιουργία ενός καλύτερου μέλλοντος για τις επόμενες γενιές, καλύπτοντας παράλληλα με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο τις ανάγκες των ελληνικών δομών υγείας, η εταιρία ΜΕΓΑ παραμένει πιστή στην υπόσχεσή της και βρίσκεται σταθερά δίπλα στα βρέφη και στα παιδιά.

 

Ο Όμιλος TITAN και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συνδράμουν σε δράσεις αποκατάστασης περιβάλλοντος και προστασίας από τις πυρκαγιές με συνολική δωρεά 1.000.000 ευρώ

 • PDF

Ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου συμμετέχουν από κοινού στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κρίσης των πυρκαγιών, με δέσμη άμεσων και μακροπρόθεσμων δράσεων συνολικού ύψους 1.000.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, ο ΤΙΤΑΝ, σε στενή και άμεση συνεργασία με τις τοπικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς σε όλες τις περιοχές στις οποίες δραστηριοποιείται, διαθέτει κινητό εξοπλισμό στις δυνάμεις κατάσβεσης των πυρκαγιών και δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών. Ταυτόχρονα, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που εστιάζουν στην πρόληψη και την προστασία από δασικές πυρκαγιές και διαθέτει 500.000 ευρώ για την:

 • Μετατροπή 50 σιλοφόρων οχημάτων σε δεξαμενές νερού και παραχώρησή τους στην τοπική αυτοδιοίκηση.
 • Δημιουργία ανοικτών δεξαμενών νερού για τον ταχύ ανεφοδιασμό των ελικοπτέρων πυρόσβεσης.
 • Υλοποίηση βιώσιμων προγραμμάτων για τη διαχείριση και αποκατάσταση του φυσικού περιβάλλοντος επιλεγμένων πληγεισών περιοχών και για την πρόληψη μελλοντικών πυρκαγιών, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης και το Ινστιτούτο Μεσογειακών & Δασικών Οικοσυστημάτων και τους αρμόδιους φορείς.

Από την πλευρά του, το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου θα διαθέσει 500.000 ευρώ σε πρωτοβουλίες άμεσης αντιμετώπισης των συνεπειών των φετινών πυρκαγιών. Οι ανάγκες και οι πόροι θα προσδιοριστούν και κατανεμηθούν σε συνεννόηση με τις αρμόδιες αρχές.

Ο ΤΙΤΑΝ και το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, με βαθιά λύπη για τους πληγέντες και την περιβαλλοντική καταστροφή και με αίσθημα ευγνωμοσύνης προς τις υπηρεσίες και τους εθελοντές που συνδράμουν στην αντιμετώπισή της, δηλώνουν το «παρών» σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια πρόληψης και αποκατάστασης.

Σχετικά με το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου

Το Ίδρυμα Παύλου και Αλεξάνδρας Κανελλοπούλου, από την ίδρυση του έως σήμερα, ενισχύει δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό, την παιδεία και την κοινωνική αλληλεγγύη. Οι ιδρυτές ήταν μέλη της οικογένειας των ιδρυτών της A.E. Τσιμέντων ΤΙΤΑΝ. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.pacf.gr


ΕΛΠΕ: Μέγας Χορηγός της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

 • PDF

Για περισσότερο από μία δεκαετία ο Όμιλος ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, με υψηλό αίσθημα ευθύνης και ανταπόδοσης προς την κοινωνία, συμβάλλει στην ανάδειξη των αθλητικών ιδεωδών και της αξίας του «ευ αγωνίζεσθαι». Ο μεγαλύτερος ενεργειακός Όμιλος της χώρας ενισχύει ακόμη περισσότερο τη στήριξή του στον Ελληνικό Αθλητισμό, με την ανανέωση και αναβάθμιση της χορηγίας του στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, σε «Μέγα Χορηγό».

Με ιδιαίτερη υπερηφάνεια, ο Όμιλος ΕΛΠΕ θα βρίσκεται δίπλα στις ελληνικές Αποστολές που θα αγωνιστούν στους δύο επόμενους Παραολυμπιακούς Αγώνες, φέτος το καλοκαίρι (24/8 έως 5/9) στο Τόκιο και το 2024 στο Παρίσι, αλλά και στους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς του 2022 στο Πεκίνο.

Ο κ. Γιάννης Παπαθανασίου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, δήλωσε σχετικά:

«Ο Όμιλος ΕΛΠΕ, βρίσκεται σταθερά δίπλα στους αθλητές μας με αναπηρία. Μέσα από το ψυχικό τους σθένος, τον αγώνα τους να κατακτήσουν την κορυφή, υπερνικώντας εμπόδια και δυσκολίες που φαντάζουν ανυπέρβλητες, αλλά και με τη γενικότερη θετική στάση που τηρούν απέναντι στην καθημερινότητα, μας εμπνέουν διαρκώς. Μας υπενθυμίζουν ότι, ο Αθλητισμός δεν είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα όλων, χωρίς διακρίσεις και ανισότητες, ενώ η ίδια η Ζωή αποτελεί δώρο για δημιουργία. Η νέα, αναβαθμισμένη χορηγική σχέση που συνάψαμε με την Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, είναι το δικό μας “ευχαριστώ” προς όλους αυτούς, τους πραγματικά μεγάλους αθλητές».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Καλούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, τόνισε:

«Με τον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ έχουμε μια μακρόχρονη σχέση και η αναβάθμιση της χορηγίας του στην κατηγορία του Μεγάλου Χορηγού, μας κάνει ιδιαίτερα χαρούμενους και μας επιτρέπει να στηρίξουμε όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες με αναπηρία, αλλά και ειδικά την προετοιμασία και συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έρχεται σε μια πολύ σημαντική περίοδο, γιατί ο Αθλητισμός θα πρέπει να επανέλθει με πολύ προσπάθεια στα προ-πανδημίας επίπεδα. Ευχαριστούμε τα ΕΛΠΕ για την υποστήριξή τους ως Μέγας Χορηγός. Ότι θα βρίσκονται στο πλευρό μας στους αγώνες του Τόκιο, του Πεκίνου και του Παρισιού μας γεμίζει αυτοπεποίθηση και δεσμευόμαστε ότι θα αξιοποιήσουμε τη χορηγία τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

Το BMW Group προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ σε υπηρεσίες διάσωσης για την υποστήριξη του έργου τους στις περιοχές που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες.

 • PDF

Χιλιάδες άνθρωποι είδαν το βιός τους να καταστρέφεται λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων στα κρατίδια Βόρεια Ρηνανία – Βεστφαλία, Ρηνανία – Παλατινάτο και Άνω Βαυαρία. Είναι σημαντική η ανάληψη ταχείας δράσης.

Για το σκοπό αυτό, το BMW Group προσφέρει 1,5 εκατ. ευρώ σε διάφορους οργανισμούς διάσωσης για την παροχή βοήθειας έκτακτης ανάγκης στις πληγείσες περιοχές.

«Το μέγεθος της καταστροφής μας άγγιξε όλους βαθιά. Οι σκέψεις μας βρίσκονται στους ανθρώπους που έχασαν σχεδόν τα πάντα. Θέλουμε να συνεισφέρουμε από την πλευρά μας στην κάλυψη των βασικών αναγκών των πληγέντων», δήλωσε η Ilka Horstmeier, Μέλος Δ.Σ. της BMW AG, Υπεύθυνη Ανθρωπίνων Πόρων & Κοινωνικών Υποθέσεων και Διευθύντρια Εργασιακών Σχέσεων.

Το BMW Group θα επικοινωνήσει με οργανισμούς διάσωσης στις περιοχές της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας, Ρηνανίας – Παλατινάτου και Άνω Βαυαρίας για να προσφέρει στοχευμένη βοήθεια εκεί που είναι περισσότερο απαραίτητη.

Επιπλέον, τα εργοστάσια του BMW Group σε Μόναχο, Λάντσχουτ, Ντίνγκολφινγκ, Ρέγκενσμπουργκ και Λειψία θα προσφέρουν εξοπλισμό έκτακτης ανάγκης και ανθρώπινο δυναμικό από τα τμήματα πυροσβεστικών υπηρεσιών της εταιρείας μόλις το απαιτούμενο αίτημα για υποστήριξη παραληφθεί από τις αρμόδιες αρχές.

 

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ στηρίζει το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης-Αλιβερίου «ΚΥΜΑ»

 • PDF

Προσφέρει σημαντικά εφόδια στο καταφύγιο του Αλιβερίου για την υλοποίηση «Ενός άθλου ακόμα για όλους εμάς»

Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ αποδεικνύει έμπρακτα για ακόμη μια φορά την αφοσίωσή του στις τοπικές κοινωνίες όπου έχει παρουσία, ενισχύοντας ουσιαστικά το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου «ΚΥΜΑ». Αναγνωρίζοντας το σημαντικό καθημερινό έργο που επιτελούν οι εθελοντές του Σωματείου για τη διάσωση, σίτιση και περίθαλψη των αδέσποτων ζώων της τοπικής κοινωνίας, ο Όμιλος εντάσσει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα» τη στήριξη των «ηρώων» αυτών του καταφυγίου.

Με σεβασμό στην κοινωνία και τη φύση, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει σημαντική χορηγία τροφής και φαρμάκων στους τετράποδους φίλους, με στόχο να μεταφέρει μήνυμα ευαισθητοποίησης για την προστασία των ζώων και την αρμονική συνύπαρξη του ανθρώπου με αυτά, αλλά και να βοηθήσει τους εθελοντές του Σωματείου να πραγματοποιήσουν «Έναν άθλο ακόμα για όλους εμάς». Ειδικότερα, ανταποκρινόμενος στην αυξημένη ανάγκη υποστήριξης και φροντίδας των 100 και πλέον ζώων που περιθάλπονται στο καταφύγιο, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει αμπούλες, χάπια αποπαρασίτωσης και τροφή καλύπτοντας ανάγκες για σημαντική χρονική περίοδο, ενώ παράλληλα αναλαμβάνει τη διαμόρφωση του προαύλιου χώρου του καταφυγίου με τη δωρεά αμμοχάλικου.

Επιπρόσθετα, ομάδα εθελοντών από τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του καταφυγίου στο Αλιβέρι, με στόχο να βοηθήσουν στην πράξη το έργο του Σωματείου συμμετέχοντας στις καθημερινές εργασίες, συμβάλλοντας στην κοινωνικοποίηση των ζώων και προσφέροντάς τους αγάπη.

Ο κ. Δημήτρης Κώττης, Πρόεδρος του Φιλοζωικού Σωματείου Κύμης-Αλιβερίου «ΚΥΜΑ», ανέφερε σχετικά «Ευχαριστούμε θερμότατα τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για την ευγενική του χορηγία σε φάρμακα και ζωοτροφές για το προσωρινό καταφύγιο Αλιβερίου. Η στήριξη και το ενδιαφέρον των ανθρώπων του Ομίλου θα μας βοηθήσουν να ανταπεξέλθουμε στις ανάγκες που είναι αυξημένες λόγω του καλοκαιριού, των αναγκαίων αποπαρασιτώσεων σε μηνιαία βάση σε όλα τα ζώα του καταφυγίου, ενώ μας δίνουν δύναμη για να συνεχίσουμε το δύσκολο έργο μας. Όλες μας οι δράσεις και οι ενέργειές από το 2016, όταν και έγινε η σύσταση του Σωματείου, βασίζονται σε εθελοντές, οι οποίοι αγόγγυστα προσφέρουν έργο για την περίθαλψη, τη σίτιση, την καθαριότητα και την κοινωνικοποίηση των αδέσποτων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου, με σκοπό πάντα να βρεθεί για καθένα από αυτά μια ζεστή αγκαλιά στην παντοτινή τους οικογένεια».

Ο κ. Βασίλης Καμπάνης, Διευθυντής του Εργοστασίου της ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ στο Μηλάκι, δήλωσε «Οι άνθρωποι του Σωματείου «ΚΥΜΑ» πραγματοποιούν καθημερινά μικρούς «άθλους» μεγάλης αξίας, βοηθώντας τα αδέσποτα ζώα και συνεισφέροντας σημαντικά στην τοπική κοινωνία. Με συνέπεια στις αξίες που πρεσβεύουμε και το όραμά μας για ένα καλύτερο και πιο βιώσιμο μέλλον για όλους, με μεγάλη χαρά, όλοι εμείς στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ συμβάλλουμε στη φροντίδα των αδέσποτων ζώων προσφέροντας την υποστήριξή μας στους καθημερινούς αγώνες των εθελοντών, τρόφιμα και φάρμακα για τα αδέσποτα, καθώς και τεχνική αναβάθμιση του καταφυγίου φιλοξενίας».

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Φιλοζωικό Σωματείο Κύμης – Αλιβερίου «ΚΥΜΑ» στα πέντε χρόνια λειτουργίας του έχει φροντίσει για την υιοθεσία περισσότερων από 600 αδέσποτων από ανάδοχους. Το καλοκαίρι του 2021 φιλοξενεί περισσότερα από 100 αδέσποτα ζώα συντροφιάς αλλά και 2 ιπποειδή.

 

Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Όμιλος Εταιριών ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος της Holcim, είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός τσιμέντου στην Ελλάδα, έχοντας περισσότερα από 100 χρόνια παρουσίας στην αγορά. Με ένα δίκτυο 33 παραγωγικών και εμπορικών εγκαταστάσεων ανά την Ελλάδα, ο Όμιλος ηγείται της μεταστροφής του κλάδου των δομικών υλικών σε έναν κλάδο μικρότερης έντασης άνθρακα, που εφαρμόζει τις αρχές της κυκλικής οικονομίας αναφορικά με τη χρήση των πόρων. Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ προσφέρει στην ελληνική και διεθνή αγορά καινοτόμα προϊόντα και βιώσιμες λύσεις που ικανοποιούν τις διαφοροποιημένες ανάγκες των πελατών και τις απαιτήσεις των σύγχρονων αειφόρων κατασκευών.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.lafarge.gr

Ακολουθήστε μας στο Facebook @Xtizoume Mazi, στο LinkedIn @HERACLES Group, στο YouTube @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ και στο Instagram @Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ

 

Σχετικά με τη Holcim

Η Holcim χτίζει την πρόοδο για τον άνθρωπο και τον πλανήτη. Ως παγκόσμιος ηγέτης στις καινοτόμες και βιώσιμες κατασκευαστικές λύσεις, η Holcim κάνει πραγματικότητα την ανάπτυξη πιο πράσινων πόλεων και πιο έξυπνων υποδομών αλλά και την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου σε ολόκληρο τον κόσμο. Με τη βιωσιμότητα στο επίκεντρο της στρατηγικής της, η Holcim καθίσταται μια εταιρία καθαρού μηδενικού ισοζυγίου άνθρακα, έχοντας πάντα τους εργαζόμενους και τις τοπικές κοινωνίες στην καρδιά της επιτυχίας της. Η εταιρία προωθεί την κυκλική οικονομία και ως πρωταγωνιστής στην ανακύκλωση φροντίζει να χτίζει περισσότερα με λιγότερα. Η Holcim περιλαμβάνει στο χαρτοφυλάκιό της μερικές από τις πιο αξιόπιστες εμπορικές επωνυμίες στον κλάδο των δομικών υλικών παγκοσμίως, όπως ACC, Aggregate Industries, Ambuja Cement, Disensa, Firestone Building Products, Geocycle, Holcim και Lafarge. Η Holcim αποτελείται από 70.000 ανθρώπους παθιασμένους με τη δημιουργία προόδου για τον άνθρωπο και τον πλανήτη σε 70 αγορές και 4 δραστηριότητες: Τσιμέντο, Έτοιμο Σκυρόδεμα, Αδρανή Υλικά και Λύσεις & Προϊόντα.


Δωρεά ΔΕΔΑ για την ενίσχυση του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ»

 • PDF

Στόχος η στήριξη του έργου των Ενόπλων Δυνάμεων για τη φύλαξη και την ασφάλεια της χώρας

Η Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ), στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, προχώρησε σε δωρεά υλικοτεχνικού εξοπλισμού για την ενίσχυση του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», του πιο ισχυρού σχηματισμού των Ενόπλων Δυνάμεων, που βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της φύλαξης των βορειοανατολικών συνόρων της χώρας.

 

Η παράδοση του εξοπλισμού έγινε από τον Πρόεδρο της ΔΕΔΑ Βασίλη Κοτρώνη προς τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», Αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, σε συνάντηση που είχαν στην έδρα του σχηματισμού στην Ξάνθη, την Παρασκευή 2 Ιουλίου.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοτρώνης ενημέρωσε σχετικά με την πρωτοβουλία της εταιρείας που αφορά στη δωρεά εξοπλισμού για τα οχήματα του σχηματισμού, ενώ αναφέρθηκε στην έναρξη των μεγάλων αναπτυξιακών έργων της ΔΕΔΑ στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης όπου το φυσικό αέριο θα πάει σε έξι πόλεις: την Ξάνθη, τη Δράμα, την Κομοτηνή, την Αλεξανδρούπολη, την Καβάλα και την Ορεστιάδα..

 

Επίσης, συζητήθηκαν οι δράσεις και η κοινωνική προσφορά του Δ΄ Σώματος Στρατού «ΘΡΑΚΗ», που καθημερινά δίνει τον αγώνα του για την εκτέλεση της αποστολής του και τη διασφάλιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

 

Μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της ΔΕΔΑ Βασίλης Κοτρώνης υπογράμμισε σχετικά:

<<Στη ΔΕΔΑ θεωρούμε χρέος μας να συμβάλλουμε με όλες μας τις δυνάμεις στη στήριξη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, μέσα από δράσεις που δηλώνουν έμπρακτα την αναγνώριση της ευθύνης που μας αναλογεί απέναντι στην πατρίδα και την ελληνική κοινωνία. Εκ μέρους των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρείας, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά το Δ΄ Σώμα Στρατού «ΘΡΑΚΗ» για το τεράστιο επιχειρησιακό και κοινωνικό έργο που προσφέρει, αποτελώντας βασικό πυλώνα εγγύησης της εθνικής μας κυριαρχίας και αναπόσπαστο μέρος της κοινωνίας της Θράκης>>.


ΜΕΓΑ Act Green και My market: Συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση «Εναλεία» για ένα Καθαρό Αιγαίο

 • PDF

Η 100% ελληνική εταιρεία προϊόντων προσωπικής υγιεινής ΜΕΓΑ, με διαχρονικό αίσθημα ευθύνης απέναντι στην κοινωνία και το περιβάλλον, λειτουργεί εδώ και δεκαετίες ως υπεύθυνος εταιρικός πολίτης, υλοποιώντας και συμμετέχοντας σε καινοτόμα προγράμματα που δημιουργούν αξία και αφήνουν θετικό αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Τα My market, μία αμιγώς ελληνική αλυσίδα super market με 229 σημεία πώλησης σε όλη την Ελλάδα, έχουν από την πρώτη μέρα λειτουργίας τους ως βασικό πυλώνα της στρατηγικής τους, την υπεύθυνη συμπεριφορά ενώ λειτουργούν πάντοτε με τις αρχές της Βιώσιμης Ανάπτυξης.

Η ΜΕΓΑ στηρίζει έμπρακτα κάθε δράση που στοχεύει σε έναν καλύτερο πλανήτη για τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσφατα προχώρησε σε συνεργασία με την ελληνική αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Εναλεία» στο πλαίσιο του προγράμματος βιωσιμότητας της, ACT GREEN: Redesign – Reduce – Recycle.

Η ΜΕΓΑ, σε αποκλειστική συνεργασία με τα My market, προχώρησε στη δημιουργία ενός καινοτόμου προγράμματος με τίτλο «Καθαρό Αιγαίο» στο πλαίσιο της δράσης της Εναλεία “Mediterranean CleanUp”. Φέτος, το πρόγραμμα υλοποιείται στο νησί της Αστυπάλαιας, με την υιοθεσία πέντε μικρών αλιευτικών σκαφών για συλλογή πλαστικού από τη θάλασσα και τις ακτές και τη δημιουργία σταθμού συλλογής διχτυών για έξι μήνες. Το αποτέλεσμα που αναμένεται να επιτευχθεί από το πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» είναι η συλλογή 4.500 κιλών πλαστικών και άλλων απορριμμάτων μέσα από τη θάλασσα και η πρόληψη πλαστικής ρύπανσης από δίχτυα. Ο αντίκτυπος της δράσης σε περιβαλλοντικό και κοινωνικό επίπεδο υπολογίζεται ότι θα ανέλθει σε 134.550 ευρώ.

Με το πρόγραμμα ACT GREEN, στο οποίο εντάσσεται και η δράση «Καθαρό Αιγαίο», η 100% ελληνική εταιρεία ΜΕΓΑ στοχεύει στη δημιουργία θετικού αντικτύπου βιωσιμότητας, μέσω του ουσιαστικού επανασχεδιασμού των διαδικασιών και προϊόντων της (REDESIGN), υιοθετώντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας, πετυχαίνοντας σημαντικά επίπεδα επαναχρησιμοποίησης υλικών (RECYCLE) και εξοικονόμησης πόρων (REDUCE).

Η  κα. Σοφία Τσάκα, Υπεύθυνη Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της ΜΕΓΑ, ανέφερε σχετικά: «Στη ΜΕΓΑ παίρνουμε το μέλλον προσωπικά. Εδώ και δεκαετίες η Βιώσιμη Ανάπτυξη είναι συνειδητή αυτοδέσμευση που πηγάζει από τις ίδιες τις αρχές και τις αξίες μας και για αυτό συμμετέχουμε σε καινοτόμα προγράμματα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μέσω της νέας συνεργασίας μας με την Εναλεία, κάνουμε ένα ακόμα βήμα για την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος με τον καθαρισμό των ελληνικών θαλασσών και βυθών».

Η κα. Σοφία Τατά, Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO (My market) ανέφερε σχετικά: «Είμαστε πολύ περήφανοι που με τη συμμετοχή μας στο πρόγραμμα «Καθαρό Αιγαίο» συμβάλουμε έμπρακτα στην προστασία του περιβάλλοντος».

Ο κ. Λευτέρης Αραπάκης, επικεφαλής της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας «Εναλεία», ανέφερε σχετικά: « Η Εναλεία και η δράση της Mediterranean CleanUp έχουν ως στόχο τον καθαρισμό των θαλασσών με την κινητοποίηση των αλιευτικών κοινοτήτων αλλά τη συμμετοχή απλών πολιτών, δίνοντας παράλληλα έμφαση στην ένταξη των συλλεχθέντων υλικών στην κυκλική οικονομία. Για εμάς είναι ιδιαίτερη χαρά να βρίσκουμε υποστηρικτές σαν την εταιρεία ΜΕΓΑ, στην πορεία μας προς ένα βιώσιμο περιβάλλον με πιο καθαρές θάλασσες.»


Η Siemens Ελλάδος στηρίζει το έργο του ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ» προσφέροντας έπιπλα και εξοπλισμό γραφείου, σε σχολεία και κοινωνικούς φορείς

 • PDF
 • Στο πλαίσιο της συνεργασίας τους, η εταιρεία δώρισε στο ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ» περισσότερα από 400 έπιπλα και είδη εξοπλισμού γραφείου
 • Τον εξοπλισμό παρέλαβαν το 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλιθέας και το 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας καθώς και το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας

 

H Siemens Ελλάδος, στο πλαίσιο της πολυετούς συνεργασίας της με το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο «ΔΕΣΜΟΣ», παραχώρησε με τη μορφή δωρεάς περισσότερα από 400 έπιπλα και είδη εξοπλισμού γραφείου προς επαναχρησιμοποίηση από σχολεία και έναν κοινωνικό φορέα της Αττικής. Συγκεκριμένα, ο εξοπλισμός παραδόθηκε μέσω του «ΔΕΣΜΟΥ» στο 1ο Γυμνάσιο Αυλώνα, το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο-Λύκειο Αθήνας, το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Καλλιθέας, το 13ο Γυμνάσιο Καλλιθέας, καθώς και στο Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Μάνδρας- Ειδυλλίας, προκειμένου να καλυφθούν άμεσες ανάγκες των εγκαταστάσεών τους.

 

Η Siemens Ελλάδος υποστηρίζει έμπρακτα από το 2013 το σημαντικό έργο του «ΔΕΣΜΟΥ», ο οποίος αναλαμβάνει με τον πλέον αξιόπιστο και κοινωνικά ευαίσθητο τρόπο να αξιοποιεί δωρεές, κατευθύνοντάς τες προς φορείς που βρίσκονται σε ανάγκη, οικοδομώντας ένα καλύτερο παρόν και μέλλον για ευάλωτες ομάδες της τοπικής κοινωνίας.

 

«Στη Siemens πιστεύουμε ότι μια εταιρεία πρέπει να συμβάλλει στην ευημερία και την πρόοδο της κοινωνίας και ως εκ τούτου είναι τιμή μας να ενισχύουμε το ουσιαστικό έργο Σωματείων όπως ο «ΔΕΣΜΟΣ». Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που μέσω της πολυετούς συνεργασίας μας αρκετοί φορείς, κοινωφελή ιδρύματα και σχολεία, κατάφεραν να καλύψουν σημαντικές ελλείψεις σε έπιπλα και ηλεκτρονικό εξοπλισμό, περιορίζοντας τις δικές τους δαπάνες. Ευχόμαστε η συγκεκριμένη δωρεά να ικανοποιήσει τις ανάγκες των φορέων αυτών, ώστε να συνεχίσουν να επιτελούν το σημαντικό τους έργο απρόσκοπτα», δήλωσε ο κ. Johann Goettler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Α.Ε..


«Συνεργασίες που επαναλαμβάνονται για το κοινό καλό, όπως αυτή με τη Siemens, μας τιμούν και μας γεμίζουν χαρά. Στον ΔΕΣΜΟ, οι συνεργάτες διακρίνουν έναν αξιόπιστο σύμμαχο, που διευκολύνει και μεγιστοποιεί τον αντίκτυπο κάθε προσφοράς τους, συμβάλλοντας για έναν καλύτερο κόσμο. Με κεντρικό γνώμονα την ουσιαστική κοινωφελή προσφορά, αξιοποιούμε κάθε δωρεά, οικονομική ή/και σε είδος, καλύπτοντας πραγματικές-καταγεγραμμένες ανάγκες, και δημιουργούμε μια αλυσίδα φροντίδας και στήριξης για όσους έχουν ανάγκη», δήλωσε η κα Αλέξια Κατσαούνη, Πρόεδρος ΔΣ του ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ». 

Το ΜΚΣ «ΔΕΣΜΟΣ» συνεργάζεται με ιδιώτες, εταιρείες, ιδρύματα και άλλους κοινωφελείς οργανισμούς διασφαλίζοντας την μέγιστη  αξιοποίηση των δωρεών που λαμβάνει για την κάλυψη αναγκών οργανισμών και κοινωνικών ομάδων που βρίσκονται σε ανάγκη. Με την στήριξη των υποστηρικτών, των μελών και των εθελοντών του, το Σωματείο συμβάλλει ουσιαστικά σε μια καλύτερη κοινωνία μέσα από δράσεις για την κοινωνική πρόνοια, την αντιμετώπιση κρίσεων και την υγεία σε κάθε περιοχή της Ελλάδας.

• Μελέτη ICAP: Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη 2021

 • PDF
Έρευνα για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη διεξήγαγε για 10η συνεχή χρονιά η Διεύθυνση Οικονομικών – Κλαδικών Μελετών της ICAP Α.Ε, τα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζονται συνοπτικά στη συνέχεια.

Δήλωση Νικήτα Κωνσταντέλλου, CEO της ICAP:

«Η πανδημία του COVID-19 και οι απρόσμενες συνθήκες που διαμορφώθηκαν, ώθησαν τις επιχειρήσεις στην προσαρμογή της λειτουργίας τους στα νέα πρωτόγνωρα δεδομένα, αναλαμβάνοντας το δικό τους μερίδιο ευθύνης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, ενώ παράλληλα συνδέθηκαν με πλήθος καλών πρακτικών Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης (ΕΚΕ). Οι επιχειρήσεις, εκτός από την στήριξη των δικών τους ανθρώπων κινητοποιήθηκαν άμεσα προσφέροντας σημαντικές υλικές και χρηματικές δωρεές τόσο για το Εθνικό Σύστημα Υγείας όσο και σε άλλες δράσεις που προωθούν την ευημερία των πολιτών. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 95% των επιχειρήσεων (του δείγματος) αναγνωρίζουν την σημαντικότητα της ΕΚΕ, ενώ 2 στις 3 επιχειρήσεις θεωρούν ότι οι δράσεις ΕΚΕ συντελούν θετικά σε «πολύ» ή «πάρα πολύ» μεγάλο βαθμό στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της υγειονομικής κρίσης του COVID-19.

Ωστόσο, οι εταιρείες θεωρούν ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια ανάπτυξης της ΕΚΕ από τις ελληνικές επιχειρήσεις αφού το 63% θεωρεί ότι ο βαθμός διείσδυσης / εφαρμογής των πρακτικών της εξακολουθεί να κυμαίνεται σε μέτρια επίπεδα. Επίσης, 9 στις 10 επιχειρήσεις θεωρούν τη συνεισφορά στο κοινωνικό σύνολο ως το κυριότερο όφελος από τις πρακτικές της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.Τα μεγαλύτερα κονδύλια δαπανήθηκαν σχεδόν ισόποσα για τις δράσεις που σχετίζονται με την Κοινωνία και το Ανθρώπινο δυναμικό καταλαμβάνοντας μερίδιο 31% και 30% αντίστοιχα. Αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνοντας υπόψη τις ισχύουσες συνθήκες, η πλειοψηφία των επιχειρήσεων σε ποσοστό 34% αξιολόγησε ως «μέτριο» τον βαθμό επηρεασμού των δράσεων ΕΚΕ από την πανδημία, ενώ το 28% τον αξιολόγησε ως «πολύ». Το μέγεθος της επιχείρησης, η γραφειοκρατία αλλά και η δυσμενής τρέχουσα οικονομική συγκυρία, θεωρούνται οι κυριότεροι ανασταλτικοί παράγοντες υλοποίησης ΕΚΕ από τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Αναμφισβήτητο είναι το γεγονός ότι οι δράσεις ΕΚΕ μπορούν να αποτελέσουν ένα αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης της κρίσης για τις επιχειρήσεις και πέρα από τα πολλαπλά οφέλη για το κοινωνικό σύνολο, να επιφέρουν ευνοϊκά αποτελέσματα στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητά τους. Προς αυτήν την κατεύθυνση η ενημέρωση της κοινωνίας και των καταναλωτών, η εκπαίδευση των στελεχών των επιχειρήσεων και η παροχή κινήτρων από την πλευρά της πολιτείας είναι ενέργειες που μπορούν να ενθαρρύνουν περισσότερες επιχειρήσεις στην υιοθέτηση πρακτικών ΕΚΕ»


Ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής

 • PDF

Πραγματοποιεί «Έναν άθλο ακόμα για όλους εμάς», στηρίζοντας τους Έλληνες αθλητές με αναπηρία για την περίοδο 2021-2024

Οι καθημερινοί «ήρωες», που πραγματοποιούν μικρούς ή μεγάλους «άθλους», δίνοντας το παράδειγμα σε όλους εμάς, αποτελούν σταθερή πηγή έμπνευσης για τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ. Με επίκεντρο τον άνθρωπο και την κοινωνία, πραγματοποιεί «Έναν άθλο ακόμα για όλους εμάς» και γίνεται Επίσημος Υποστηρικτής της Ελληνικής Παραολυμπιακής Ομάδας και της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής για την περίοδο 2021-2024.

Σταθερός στις αξίες του, ο Όμιλος ΗΡΑΚΛΗΣ εντάσσει στο πολύπλευρο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Ένας άθλος ακόμα» την ενίσχυση της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο τα αθλητικά της προγράμματα αλλά και τις ομάδες που θα αγωνιστούν στους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο φέτος, τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2022 αλλά και τους Παραολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το 2024. Βρίσκεται ουσιαστικά δίπλα στους Έλληνες αθλητές με αναπηρία που εκπροσωπούν τη χώρα μας προάγοντας το «ευ αγωνίζεσθαι» και το δικαίωμα για κάθε άνθρωπο να κυνηγά με αποφασιστικότητα και επιμονή τα όνειρά του. Από τις καθημερινές προπονήσεις, την επιμονή, την αγωνία και την υπομονή μέχρι και τη συμμετοχή στους Αγώνες και τον πανηγυρισμό, σε όλη τους την προσπάθεια που καταβάλλουν κάθε λεπτό για να κάνουν έναν άθλο πραγματικότητα και να δοξάσουν τη χώρα φέρνοντας μία ακόμα διάκριση.

Ο κ. Δημήτρης Χανής, Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΗΡΑΚΛΗΣ, δήλωσε σχετικά «Το μήνυμα που προάγουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες για την ίση πρόσβαση κάθε ανθρώπου στη ζωή, σε κάθε πτυχή της αθλητικής και κοινωνικής ζωής, μάς βρίσκει στον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ απόλυτα ταγμένους στην προάσπιση του σκοπού αυτού. Οι αθλητές με αναπηρία είναι συνάνθρωποί μας που με αυταπάρνηση, σκληρή δουλειά και θάρρος καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους μέχρι να κάνουν πράξη το δικό τους άθλο και να γράψουν ιστορία. Γι’ αυτό και είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που στηρίζουμε στην πράξη την Ελληνική Παραολυμπιακή Ομάδα ως Επίσημος Υποστηρικτής και ευχόμαστε κάθε επιτυχία στους Θερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο».

Από την πλευρά του, ο κ. Χρήστος Καλούδης, Πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, ανέφερε «Η συνεργασία μας  με τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ μας ανοίγει νέους ορίζοντες και θα μπορέσουμε να στηρίξουμε καλύτερα όλους τους αθλητές με αναπηρία, αλλά και ειδικά την προετοιμασία και συμμετοχή της Ελληνικής Ομάδας στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Έρχεται σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο όπου ο αθλητισμός πρέπει να επανέλθει με πολύ προσπάθεια στα προ-πανδημίας επίπεδα.  Ευχαριστούμε τον Όμιλο ΗΡΑΚΛΗΣ για τη χορηγία αυτή την οποία θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

 

ΑΒ Βασιλόπουλος: Πώς έκανε τη διαφορά το 2020; Με τις Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον!

 • PDF

Σε μια χρονιά που θα μείνει στην ιστορία, η ΑΒ Βασιλόπουλος ήταν εκεί με δράσεις και Προγράμματα που αφήνουν θετικό αποτύπωμα. Με όφελος και αξία. Για τον Άνθρωπο, τα Προϊόντα και το Περιβάλλον.

 

Οι «Δράσεις Εταιρικής Υπευθυνότητας 2020» αποτελούν τον απολογισμό της ΑΒ Βασιλόπουλος για τη χρονιά που πέρασε. Μια ακόμα χρονιά κατά την οποία οι άνθρωποι της εταιρείας απέδειξαν στην πράξη τον σκοπό τους: να δίνουν καθημερινά τον καλύτερό τους εαυτό για να κάνουν τη διαφορά στις ζωές των ανθρώπων.

 

Δράσεις για τον Άνθρωπο.

Η ΑΒ νοιάζεται για την ελληνική κοινωνία, διαχρονικά αλλά και σε έκτακτες συνθήκες. Έτσι, κατά τη διάρκεια του 2020, μέσα από τα προγράμματα που υλοποιεί, πραγματοποίησε δωρεές συνολικού ύψους 6.6 εκ. ευρώ. Μεταξύ αυτών, βρίσκεται και η δωρεά προς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, η επιπλέον ενίσχυση Δήμων και τοπικών φορέων αλλά και των εργαζομένων της, που άγγιξαν περίπου τα 4 εκ. ευρώ, ενώ εκτιμάται* ότι για κάθε 1 ευρώ δημιουργήθηκε αξία που ισοδυναμεί με 2,84 ευρώ, και συνολικό κοινωνικό αποτύπωμα που φτάνει τα 11,5 εκ. ευρώ. Παράλληλα, προσέφερε πάνω από 180.000 υγιεινά γεύματα σε μαθητές σχολείων σε όλη την Ελλάδα μέσα από το πρόγραμμα ΔΙΑΤΡΟΦΗ, που υλοποιεί σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Prolepsis, ενώ μέσω του προγράμματος δωρεάς κοντόληκτων τροφίμων, «Τρόφιμα Αγάπης», παρείχε τρόφιμα αξίας 2,19 εκ. ευρώ σε τοπικούς φορείς και ιδρύματα.

Όλα αυτά, τα κατάφερε μαζί με τα 15.386 μέλη της «ΑΒητικής οικογένειας». Τους δικούς της ανθρώπους,  στους οποίους παρέχει ένα ασφαλές, σύγχρονο, συμπεριληπτικό και ευέλικτο περιβάλλον εργασίας. Με προγράμματα για την υγεία και την ευεξία τους, για την επαγγελματική τους εξέλιξη και ανάπτυξη, αλλά και για την επιβράβευσή τους. Συγκεκριμένα το 2020, τους προσέφερε συνολικά 312.407 ώρες εκπαίδευσης, ενώ επιβράβευσε την προσπάθεια που κατέβαλλαν καθημερινά, με παροχές που ξεπέρασαν τα 17,5 εκ. ευρώ.

Δράσεις για τα Προϊόντα.

Η ΑΒ νοιάζεται για τα προϊόντα που φτάνουν στα ελληνικά νοικοκυριά. Οι πιστοποιήσεις ISO που έλαβε το 2020, οι συστηματικοί έλεγχοι στα καταστήματα και τους προμηθευτές της και τα διεθνή βραβεία ποιότητας, επιβεβαιώνουν ότι θέτει σε προτεραιότητα την ασφάλεια, την ποιότητα και τη βιωσιμότητα των προϊόντων της. Παράλληλα, ανοίγει νέους δρόμους στην ελληνική πρωτογενή παραγωγή, μαζί με τους παραγωγούς της, εκ των οποίων το 90% είναι Έλληνες. Και όλα αυτά για να προσφέρει στους πελάτες της απεριόριστες επιλογές και προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας που εμπνέουν καθημερινά όλους όσοι αγαπούν το φαγητό. Επιπλέον, η ΑΒ παρέχει σημαντικά εφόδια και εργαλεία σε τοπικούς παραγωγούς όπως το καινοτόμο Πρόγραμμα Ευφυούς Γεωργίας, το οποίο σχεδίασε και υλοποιεί με το Ίδρυμα Μποδοσάκη και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Μέσα από αυτό επωφελούνται 230 παραγωγοί, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε «έξυπνη» τεχνολογία.

Δράσεις για το Περιβάλλον.

Η ΑΒ Βασιλόπουλος νοιάζεται για τον πλανήτη και φροντίζει, ώστε όλοι μαζί να #allazoumesinithies. Το 2020, συνέχισε τις δράσεις που υποστηρίζουν τη δέσμευσή της για τον περιορισμό της σπατάλης τροφίμων και τη μείωση χρήσης του πλαστικού κατά 50% έως το 2025. Σε αυτό το πλαίσιο, δημιούργησε την πρώτη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων» στην Ελλάδα, μαζί με την οργάνωση «Μπορούμε». Αντίστοιχα, κατήργησε τα πλαστικά μιας χρήσης από τα καταστήματά της και αντικατέστησε όλες τις πλαστικές σακούλες με χάρτινες και βιοδιασπώμενες. Παράλληλα, μείωσε τις  εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στις εγκαταστάσεις της κατά 83% σε σύγκριση με το έτος βάσης της (2008), ενώ εφαρμόζει το σύστημα ενεργειακής εποπτείας σε όλες τις εγκαταστάσεις της και σε 24ωρη βάση, με στόχο τη μείωση κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε έναν κόσμο που αλλάζει, η ΑΒ Βασιλόπουλος δεσμεύεται να κάνει τη διαφορά σε κάθε τομέα της δραστηριότητάς της. Πάντοτε με φροντίδα, ευθύνη και σεβασμό. Για όλους εμάς. Και τους γύρω μας. Για τις ανάγκες του σήμερα, αλλά και για το μέλλον μας.


Η Siemens A.E. στηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» προσφέροντας καινοτόμο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας χώρων.

 • PDF
 • Το σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας χώρων εγκαταστάθηκε στο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού
 • Η Siemens υποστηρίζει τη λειτουργία του νέου κτηρίου του Χαμόγελου για τον καλύτερο συντονισμό του σπουδαίου έργου του προς όφελος όλων των ευάλωτων παιδιών και των οικογενειών τους
 • Oι ελεγκτές χώρου  RDG200KN με επικοινωνία KNX θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας, θα εξασφαλίσουν συνθήκες άνεσης και θα επιτρέψουν τον απομακρυσμένο έλεγχο λειτουργίας του χώρου

H Siemens Α.Ε. υποστηρίζει το «Χαμόγελο του Παιδιού» εγκαθιστώντας ένα νέο, ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας χώρων  στο νέο Πανελλήνιο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο άμεσης Κοινωνικής & Ιατρικής Επέμβασης του Οργανισμού στην Αγία Παρασκευή. Μέσα από την προσφορά της, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας συνδράμει σημαντικά στο ξεχωριστό έργο του «Χαμόγελου» για ευάλωτα παιδιά και οικογένειες μια και η λειτουργία του νέου κτηρίου θα επιτρέψει τον καλύτερο συντονισμό των δράσεών του.

 

«Στη Siemens, έχουμε ως στόχο να δημιουργούμε τεχνολογικές λύσεις και προϊόντα που παρέχουν ουσιαστικά οφέλη στην κοινωνία και κάθε ευκαιρία πραγμάτωσης αυτού του σκοπού μας γεμίζει χαρά. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που συμβάλλουμε στο σπουδαίο έργο του Οργανισμού μέσα από τη δωρεά του συστήματος ελέγχου και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να αναζητούμε νέους τρόπους συνεισφοράς στην ελληνική κοινωνία για ένα καλύτερο, βιώσιμο μέλλον», δήλωσε o κ. Johann Goettler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Α.Ε..

 

Η δωρεά περιλαμβάνει ένα πλήρες σύστημα με 12 χειριστήρια χώρου επίτοιχης τοποθέτησης, μία κεντρική μονάδα ελέγχου, καθώς και web server τεχνολογίας ΚΝΧ που επιτρέπει τον έλεγχο λειτουργίας του χώρου μέσω cloud. Χάρη στην τεχνολογία τους και στα χαρακτηριστικά τους, ιδανικά για χώρους που λειτουργούν όλο το 24ωρο, τα παιδιά και οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κινούνται σε ένα πιο υγιές περιβάλλον με άριστες συνθήκες άνεσης. Παράλληλα, το σύστημα θα συνδράμει στην εξοικονόμηση ενέργειας του κτηρίου, ενώ η δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου θα εξασφαλίσει στους διαχειριστές του χώρου τη σιγουριά πως το εσωτερικό κλίμα βρίσκεται υπό έλεγχο ανά πάσα στιγμή.

 

«Το σύστημα ελεγκτών χώρου RDG200KN με επικοινωνία KNX αποτελεί μια ολοκληρωμένη, αξιόπιστη λύση που εξασφαλίζει καλύτερες συνθήκες συντελώντας στη δημιουργία ενός ιδανικού χώρου και θα βοηθήσει τους εθελοντές και τους εργαζομένους του Χαμόγελου να ρυθμίζουν εύκολα τη θερμοκρασία και τη μείωση κατανάλωσης ενέργειας του κτηρίου», σημείωσε ο κ. Γιώργος Κοτταράς,  Head of Building Products της Smart Infrastructure της Siemens Ελλάδος.

 

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος δήλωσε σχετικά «Ευχαριστούμε θερμά τη Siemens, που ανταποκρίθηκε θετικά και άμεσα στο αίτημά μας. Ιδιαίτερα στις υπάρχουσες πρωτόγνωρες συνθήκες, όπου όλοι στο “Χαμόγελο” κάνουμε έναν τεράστιο αγώνα για να στηρίξουμε παιδιά και οικογένειες που έχουν ανάγκη ή βρίσκονται σε κίνδυνο, είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας εταιρείες, όπως η Siemens, που οι αξίες της κοινωνικής αλληλεγγύης και της προσφοράς αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εταιρικής τους ταυτότητας».

 

Στο νέο ιδιόκτητο κτήριο του Χαμόγελου του Παιδιού θα λειτουργούν όλες οι υπηρεσίες υποστήριξης και οι επιχειρησιακές δραστηριότητες του Οργανισμού που παρέχονται δωρεάν για κάθε παιδί και οικογένεια που το έχει ανάγκη στην Ελλάδα. Η Siemens Α.Ε., τηρώντας την υπόσχεσή της για υποστήριξη του κοινωνικού συνόλου μέσα από τα προϊόντα και τις λύσεις που προσφέρει, θα συνεχίσει να αναζητά νέους τρόπους να συνδράμει στο σημαντικό έργο του Χαμόγελου του Παιδιού και άλλων σπουδαίων οργανισμών και σωματείων της χώρας.

 

AlphaBank: αναβαθμίζει την εμπειρία επίσκεψης στο Μουσείο Χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα με το διαδραστικό έκθεμα COIN-O-RAMA

 • PDF

Μία αναβαθμισμένη εμπειρία ξενάγησης προσφέρει η AlphaBank στους επισκέπτες του Μουσείου Χαρτονομισμάτων στην Κέρκυρα, με το Coin-o-rama, τη νέα διαδραστική εφαρμογή που δημιούργησε η Νομισματική Συλλογή της Τράπεζας μαζί με το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας για την προβολή ψηφιακών εκθέσεων.Η ψηφιακή έκθεση που παρουσιάζει το Coin-o-rama περιλαμβάνει ένα πανόραμα των μεταλλικών νομισμάτων (Φοίνικας, Δραχμή, Ευρώ)του νέου Ελληνικού Κράτους, από το 1828 έως σήμερα.Ο επισκέπτης του Μουσείου, μπορεί πλέον να γνωρίσει όλη τη νομισματική ιστορία της νεότερης Ελλάδας. Στη μόνιμη έκθεση του 1ου ορόφου θα δει όλα τα ελληνικά τραπεζογραμμάτια, ενώ μέσα από το Coin-o-rama που βρίσκεται στον 2ο όροφο του κτιρίου, μπορεί να γνωρίσει τα μεταλλικά νομίσματα, να διαβάσει ένα σύντομο ιστορικό, να δει μεγεθυμένες εικόνες των νομισμάτων και αναλυτικότερες πληροφορίες για καθένα από αυτά. Μπορεί επίσης να «φτιάξει το δικό του νόμισμα», στην πραγματικότητα μία φωτογραφία νομίσματος με το δικό του πορτρέτο, ως ενθύμιο της επίσκεψής του στο Μουσείο.Όλα τα νομίσματα που παρουσιάζονται στη μόνιμη έκθεση και στο Coin-o-rama ανήκουν στη Νομισματική Συλλογή της AlphaBank.

 

Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη δράση της Ελληνικής Κυβέρνησης «Astypalea: smart & sustainable island»

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς συνεπής στη δέσμευσή της για την εναρμόνιση της επιχειρηματικής της στρατηγικής με τους στόχους της κοινωνίας, όπως αυτοί αποτυπώνονται στους Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης και στη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα, υποστηρίζει έμπρακτα τη δράση της Ελληνικής Κυβέρνησης “Astypalea: a green & sustainable island”.

Η εν λόγω δράση αποσκοπεί στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και στη μετατροπή της Αστυπάλαιας στο πρώτο «έξυπνο και πράσινο» νησί. Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» προσφέρει επιδότηση έως €12.000 στους μόνιμους κατοίκους και τις επιχειρήσεις με έδρα στο νησί, για την αγορά ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Με στόχο να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν ευρύτερη αξιοποίηση των δυνατοτήτων της  δράσης

«Astypalea: smart & sustainable island» ώστε αυτή να υλοποιηθεί με επιτυχία, η Τράπεζα Πειραιώς αναλαμβάνει μια ακόμα πρωτοποριακή πρωτοβουλία προσφέροντας «πράσινη χρηματοδότηση» με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους για την αγορά ηλεκτρικού οχήματος (αυτοκίνητο, μηχανή, ποδήλατο, πατίνι).

Οι πελάτες, μόνιμοι κάτοικοι και επιχειρήσεις του νησιού, που επιθυμούν να ενημερωθούν για τους όρους της χρηματοδότησης μπορούν να απευθυνθούν σε ένα από τα καταστήματα του Δικτύου της Τράπεζας Πειραιώς.

Επισημαίνεται ότι η Τράπεζα ενσωματώνοντας  τις Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής, έχει θέσει στο επίκεντρο της στρατηγικής της την υποστήριξη επιχειρηματικών δράσεων και επενδύσεων που προωθούν την βιώσιμη ανάπτυξη και στηρίζουν την Ελληνική οικονομία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Τράπεζα, πρώτη στην ελληνική αγορά, εντάσσει  στις λειτουργίες της κριτήρια Περιβαλλοντικά, Κοινωνικά και Εταιρικής Διακυβέρνησης, γνωστά ως κριτήρια ESG (Environmental, Social and Governance). Στόχος είναι να ενθαρρυνθούν οι μακροχρόνιες και βιώσιμες επενδύσεις και αντίστοιχα η Τράπεζα να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα του χαρτοφυλακίου της.

Για το λόγο αυτό, σχεδιάζει και προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες με κριτήρια ESG για την υποστήριξη επενδύσεων σε έργα που οδηγούν στη μείωση των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή και έχουν θετικό πρόσημο για την κοινωνία.

Για τη στρατηγική της ένταξης κριτηρίων  ESG  στις δραστηριότητές της,  η Τράπεζα απέσπασε μια ιδιαίτερα σημαντική ευρωπαϊκή διάκριση, καθώς η EBRD (Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης) της απένειμε το Χρυσό Βραβείο Βιωσιμότητας (Sustainability Award 2021).

 

 

ΕΥΑΘ: Μαζί με τον Δήμο Πυλαίας για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο

 • PDF

Το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ ΕΥΑΘ Α.Ε. και Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη για την κατασκευή των υποδομών ύδρευσης-αποχέτευσης στο νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Φιλύρου, αλλά και για τη μελλοντική πλήρη ένταξη του δήμου στη ζώνη αποκλειστικής δραστηριότητας της ΕΥΑΘ, τέθηκε σήμερα με την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, στην Εγνατία.

Από πλευράς Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, το μνημόνιο υπέγραψαν ο δήμαρχος Ι. Καϊτεζίδης και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑ Πυλαίας-Χορτιάτη, Ν. Χατζηαντωνίου, κι από την ΕΥΑΘ ο διευθύνων σύμβουλος, Ά. Αμανατίδης, και ο πρόεδρος, Άγις Παπαδόπουλος.

Σε σχέση με το νέο Παιδιατρικό Νοσοκομείο, που θα κατασκευαστεί στη δημοτική κοινότητα Φιλύρου με χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και ορίζοντα το 2025, η ΕΥΑΘ έχει ήδη εξασφαλίσει το «εργοταξιακό» νερό για τις ανάγκες της κατασκευής, μέσω της Δεξαμενής Ακροπόλεως. Για δε την πλήρη κάλυψη των αναγκών της μονάδας έχει ήδη ολοκληρωθεί η μελέτη αναβάθμισης των δικτύων και εγκαταστάσεων της εταιρείας, που προβλέπει έργα ύψους 1,1 εκατ. ευρώ. Για την αποχέτευση του νοσοκομείου έχει συνταχθεί μελέτη αγωγού ακαθάρτων, με κόστος κατασκευής 75.000 ευρώ (τα κόστη ύδρευσης-αποχέτευσης θα αναλάβει η ίδια η ΕΥΑΘ).

«Είναι χρέος μας, είναι ύψιστη κοινωνική ευθύνη για την ΕΥΑΘ, να ‘τρέξουμε’ το ταχύτερο δυνατόν τις απαιτούμενες διαδικασίες για την ολοκλήρωση των υποδομών και των συνοδών έργων που θα χρειαστούν για τη λειτουργία του νοσοκομείου. Πρόκειται για το πρώτο παιδιατρικό νοσοκομείο εκτός Αθηνών, ένα μεγαλόπνοο έργο που έχει ανάγκη η Θεσσαλονίκη και τα παιδιά μας, σε μια περίοδο μάλιστα που τα υγειονομικά θέματα βρίσκονται στο παγκόσμιο προσκήνιο», σημείωσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης. «Παράλληλα, με τον δήμαρχο Πυλαίας – Χορτιάτη ορίσαμε το πλαίσιο, ώστε βάσει στρατηγικού σχεδίου να επισπεύσουμε την παροχή ολοκληρωμένων πλέον υπηρεσιών ύδρευσης-αποχέτευσης σε ολόκληρο τον δήμο», συμπλήρωσε ο κ. Αμανατίδης.

«Είναι ιστορική μέρα σήμερα. Υλοποιούμε έναν σχεδιασμό σε συνεργασία με την ΕΥΑΘ -θέλω και δημόσια να την ευχαριστήσω-, ώστε το μεγάλο μας έργο ύδρευσης και αποχέτευσης του πρώην Δήμου Χορτιάτη να περάσει συνολικά στην ευθύνη της ΕΥΑΘ, βάσει του χρονοδιαγράμματος που έχουμε βάλει. Θα αποκατασταθεί έτσι η ενότητα (Πανόραμα-Πυλαία από χρόνια ανήκουν στην ΕΥΑΘ) και θα αισθάνονται ασφάλεια οι κάτοικοι με τη σιγουριά, την ποιοτική και ποσοτική, του νερού της ΕΥΑΘ. Επίσης, εξυπηρετούμε μαζί κι έναν εθνικό στόχο, το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο, που με τη στόχευση αυτή θα αποκτήσει επάρκεια νερού», τόνισε ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, διαβεβαιώνοντας ότι ο δήμος έχει εξασφαλίσει πιστώσεις για την αναβάθμιση των δικτύων ύδρευσης – αποχέτευσης, από τομεακά και ευρωπαϊκά προγράμματα, άνω των 20 εκατ. ευρώ.

Οι πρώην δήμοι Πυλαίας – Πανοράματος είναι πλήρως ενταγμένοι στη ζώνη ευθύνης της ΕΥΑΘ, το δημοτικό διαμέρισμα Χορτιάτη δεν εξυπηρετείται καθόλου (με ειδική σύμβαση η ΕΥΑΘ ενισχύει απλώς το δίκτυο υδροδότησης), ενώ το δ.δ. Φιλύρου εξυπηρετείται μόνο ως προς την αποχέτευση. Η ΕΥΑΘ ολοκληρώνει μελέτη για τη μεταφορά νερού στις περιοχές Φιλύρου, Ασβεστοχωρίου και Εξοχής, με πρόβλεψη για ενίσχυση και του δ.δ. Χορτιάτη. Σε σχέση με το Φίλυρο, η σχετική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται αδειοδότηση. Βάσει του μνημονίου, θα καταρτιστεί στρατηγικό σχέδιο, που θα περιλαμβάνει καταρχήν καταγραφή από τον δήμο της υφιστάμενης κατάστασης του συστήματος υδροδότησης, επέκταση σχεδίου πόλης και σειρά μελετών για τις απαιτούμενες παρεμβάσεις στα υπάρχοντα δίκτυα.

MOU PYLAIA EYATH 1

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στηρίζει την πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα για τη δημιουργία του «Ελληνικού Πάρκου»

 • PDF

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, στο πλαίσιο των δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, συμμετέχει, μέσω της 100% θυγατρικής του εταιρείας ΤΕΡΝΑ, στην υλοποίηση του έργου «Ελληνικό Πάρκο» στη λίμνη Φάρκα των Τιράνων. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία της Ελληνικής Πρεσβείας στα Τίρανα που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια. Το θεματικό πάρκο βρίσκεται στην όχθη της τεχνητής λίμνης Φάρκα, σε μία έκταση 5,5 περίπου στρεμμάτων και μόλις ολοκληρωθεί θα περιλαμβάνει αμφιθέατρο, χώρο αθλοπαιδιών, κήπο και μικρό προβλήτα για σκάφη. Τα εγκαίνια του «Ελληνικού Πάρκου» θα πραγματοποιηθούν στις 18 Ιουνίου, ώστε στις 20 Ιουνίου να φιλοξενήσει το αθλητικό γεγονός Tiranaθlon, τον πρώτο επίσημο διεθνή αγώνα τριάθλου στην Αλβανία, ο οποίος διοργανώνεται από την Ελληνική Πρεσβεία σε συνεργασία με το Δήμο Τιράνων και την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Προσφύγων.

 

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar