Μικρή άνοδο σημειώνουν οι τιμές των μετοχών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, εν μέσω πτωτικής κίνησης και των ευρωπαϊκών αγορών. Η αγορά προσπαθεί να ανακάμψει μετά τη χθεσινή ισχυρή υποχώρηση (-2,47%).
O Γενικός Δείκτης Τιμών διαμορφώνεται στις 1.269,45 μονάδες, σημειώνοντας άνοδο 0,17%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 10,36 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο σε ποσοστό 0,33%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης υποχωρεί σε ποσοστό 0,26%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές του ΟΠΑΠ (+3,01%), της Aegean (+1,41%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-1,24%) και της Apha Bank (+1,14%) .
Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Ταξιδιών (+2,69%) και των Προσωπικών Προϊόντων (+0,92%).
Αντιθέτως, τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες των Τροφίμων (-0,84%) και της Τεχνολογίας (-0,80%).
Ανοδικά κινούνται 22 μετοχές, 43 πτωτικά και 7 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές ΟΠΑΠ +3,01% και Τεχνική Ολυμπιακή +2,62%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές Unibios -3,11% και Αλουμύλ -2,58%.