Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού, επτά νέα κτίρια διαμερισμάτων θα είναι ορατά από την ακτή, παράλληλα με τον ουρανοξύστη που βρίσκεται σε εξέλιξη. Μέχρι το τέλος του έτους, αυτός ο πολυώροφος θα έχει φτάσει τα 100 μέτρα (330 πόδια) και ο αριθμός των παραθαλάσσιων κτιρίων κατοικιών που βρίσκονται σε εξέλιξη θα έχει αυξηθεί σε 15. Μέχρι το τέλος του 2025, ένα αθλητικό κέντρο με γήπεδα ποδοσφαίρου, γήπεδα τένις και πισίνες θα ανοίξει για το κοινό.

«Μέχρι τα Χριστούγεννα του 2026», δήλωσε ο Αθανασίου, «θέλουμε οι κάτοικοι να ζουν στα σπίτια τους».

Καθώς η ελληνική οικονομία ανακάμπτει από τη δεκαετή κρίση της, το ενδιαφέρον των επενδυτών ανανεώνεται. Η χώρα έχει λάβει επενδυτική βαθμίδα από δύο από τις τρεις μεγάλες εταιρείες αξιολόγησης τον τελευταίο χρόνο, και οι επενδυτές συνέρρευσαν στο Χρηματιστήριο Αθηνών κατά τη διάρκεια μιας επιτυχημένης δημόσιας εγγραφής από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και των πωλήσεων μετοχών στις κύριες τράπεζες της χώρας.

Παρά την άνοδο κατά σχεδόν 16% το 2023, η μετοχή της Lamda έχει κολλήσει γύρω στα 7 ευρώ, γεγονός που ο Αθανασίου αποδίδει στον ευρύτερο πόνο στην αγορά ακινήτων. «Ο στρατηγικός μας στόχος είναι να διαφοροποιήσουμε τα επενδυτικά περιουσιακά στοιχεία, τα εμπορικά κέντρα και τις μαρίνες», δήλωσε ο κ. Αθανασίου. Η εταιρεία έχει παρουσιάσει σε πιθανούς επενδυτές στο Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ τις μαρίνες του Ελληνικού και περιμένει την κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσει ΑΜΚ για τα εμπορικά κέντρα.

Υπάρχει τεράστια κρυμμένη αξία στα μεγέθη της Lamda

Υπάρχει επίσης λόγος να πιστεύουμε ότι η Ellinikon θα είναι κερδοφόρα από εδώ και πέρα. Αγοράστηκε από το ελληνικό δημόσιο έναντι 915 εκατομμυρίων ευρώ το 2014, η Lamda επέστρεψε στα μαύρα το 2023 και οι παραθαλάσσιες κατοικίες πωλούνται πλέον έως και 15.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. «Υπάρχει τεράστια κρυμμένη αξία» στα αποτελέσματα της εταιρείας, υποστηρίζει ο Αθανασίου. Οι προσφορές για οικόπεδα γύρω από το εμπορικό κέντρο και τα γραφεία έχουν επίσης ξεπεράσει τα 2.000 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο. «Αυτό είναι σχεδόν τριπλάσιο της αξίας στα βιβλία μας», σημειώνει.

Η αισιοδοξία, εν ολίγοις, βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα. Και όσον αφορά την ανησυχία ότι οι τουρίστες που συρρέουν στην Αθήνα μπορεί να ενδιαφέρονται περισσότερο για τις ιστορικές προσφορές της αρχαίας πόλης παρά για τις υπερσύγχρονες ανέσεις της, ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda δεν ανησυχεί.

«Υπάρχει κάποιος λόγος για τον οποίο κάποιος που επισκέπτεται το Ελληνικό θα αποφάσιζε να μην πάει να δει και την Ακρόπολη ή το Σούνιο;» αναρωτήθηκε ο Αθανασίου. Παράλληλα, «υπάρχει περίπτωση να ακούσει για ένα μέρος κοντά με τα ψηλότερα κτίρια, πέντε πολυώροφα κτίρια, ένα καζίνο-θέρετρο και να επιλέξει να μείνει μόνο στην Ακρόπολη;».