joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sun10172021

Back ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ειδησεις - Εταιρειες Ειδήσεις για Αυτοκίνητο

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Ένας ηλιακός σταθμός φόρτισης made in Greece στο κέντρο της Αθήνας

 • PDF

Ένας ηλιακός σταθμός ελληνικής κατασκευής, στον οποίο φορτίζονται ηλεκτρικά αυτοκίνητα, που είναι εγκατεστημένος στο κέντρο της Αθήνας , έξω από το ξενοδοχείο Divani Caravel και μια έξυπνη ψηφιακή στάση λεωφορείων , εντυπωσίασαν τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος  άνοιξε τις εργασίες του 11ου Διεθνούς Συνεδρίου για τα Εύκαμπτα, Εκτυπωμένα Ηλεκτρονικά .

Ο Υπουργός ξεναγήθηκε στην Έκθεση Καινοτόμων Προϊόντων, όπου η ελληνική εταιρεία Organic Electronic Technologies   ( https://oe-technologies.com/) παρουσίασε τις εφαρμογές της στον τομέα της ενέργειας, του φωτισμού και των «έξυπνων κτιρίων».

Η επικεφαλής της εταιρείας BLNanobiomed  Δρ Βαρβάρα Καραγκιοζάκη, η πρώτη στην Ελλάδα γιατρός που ασχολήθηκε με τη Νανοϊατρική παρουσίασε στον Υπουργό τους νέους βιοαισθητήρες  της εταιρείας που μπορούν με μια σταγόνα αίματος να προβλέψουν την πιθανότητα εμφράγματος . Αξίζει να σημειωθεί ότι η εταιρεία ήταν από τις πρώτες στον κόσμο που δημιούργησε μάσκα υψηλής προστασίας από τον κορονοϊό με ενσωματωμένο νανοφίλτρο που εγκλωβίζει τον κορονοϊό, ενώ συνεργάστηκε για τη δημιουργία ενός rapid test  υψηλής ευαισθησίας το οποίο καταγράφει και την ποσότητα του ιικού φορτίου του οργανισμού.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε μιλώντας στην έναρξη του Συνεδρίου ο Πρόεδρος του HOPE-A ( www.hope-a.gr) καθηγητής Στέργιος Λογοθετίδης η πρώτη ημέρα του Συνεδρίου είναι αφιερωμένη στη βιομηχανία των ηλεκτρονικών συσκευών και στις εφαρμογές της.

Ξεκινάει ο διαγωνισμός για την προμήθεια 770 νέων, «πράσινων» λεωφορείων, αντιρρυπαντικής τεχνολογίας

 • PDF

Ξεκινάει ο διεθνής ανοικτός ηλεκτρονικός δημόσιος διαγωνισμός «Ανανέωση Στόλου Αστικών Λεωφορείων για τις μείζονες περιοχές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης». Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μετά από δεκατρία χρόνια, προχωρά στη διαδικασία ανανέωσης, ενίσχυσης και εκσυγχρονισμού των αστικών λεωφορείων με οχήματα νέας τεχνολογίας φιλικότερα προς το περιβάλλον: ηλεκτρικά, CNG και υβριδικά. «Έχουμε εργαστεί εντατικά τους τελευταίους μήνες στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, για την κατάλληλη προετοιμασία της ένταξης των νέων λεωφορείων στους υφιστάμενους στόλους» δήλωσε ο κ. Κώστας Καραμανλής και τόνισε ότι «στο νέο διαγωνισμό περιλαμβάνονται περισσότερα από 300 ηλεκτρικά λεωφορεία για τις πόλεις της Αθήνας και τις Θεσσαλονίκης, που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά λεωφορεία στις δύο πόλεις, σε σχέση με τα λεωφορεία με συμβατικά καύσιμα, θα αποτελούν αρκετά μεγάλο ποσοστό στο σύνολο του στόλου κι ένα από τα υψηλότερα της Ευρώπης». Συγκεκριμένα, πρόκειται για την προμήθεια 770 λεωφορείων χαμηλών και μηδενικών ρύπων, συνολικού εκτιμώμενου προϋπολογισμού 383.494.800,00 εκ. ευρώ. και όπως ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής «υπάρχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και από το ΕΣΠΑ».


Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε 5 τμήματα-συμβάσεις, με τα εξής χαρακτηριστικά :
ΤΜΗΜΑ 1: Προμήθεια 100 απλών αστικών λεωφορείων 12m υβριδικής τεχνολογίας EURO VI, με δικαίωμα προαίρεσης για αύξηση κατά 20 οχήματα κατά το στάδιο της κατακύρωσης των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού
ΤΜΗΜΑ 2: Προμήθεια 200 απλών αστικών λεωφορείων 12m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VI,
ΤΜΗΜΑ 3: Προμήθεια 100 αρθρωτών αστικών λεωφορείων 18m συμπιεσμένου φυσικού αερίου (CNG) EURO VΙ
ΤΜΗΜΑ 4: Προμήθεια 100 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 135 χλμ.
ΤΜΗΜΑ 5: Προμήθεια 250 απλών ηλεκτρικών αστικών οχημάτων 12m ελάχιστης αυτονομίας 180 χλμ.
Τα 770 νέα λεωφορεία αναμένεται να ενισχύσουν σημαντικά το παραγόμενο μεταφορικό έργο, μειώνοντας παράλληλα τις αρνητικές επιπτώσεις των μεταφορών στην ποιότητα του αέρα και στο περιβάλλον συνολικά.


Στο ακόλουθο link είναι διαθέσιμη η προκήρυξη του διαγωνισμού.
https://diavgeia.gov.gr/decision/view/%CE%A980%CE%91465%CE%A7%CE%98%CE%9E-%CE%A8%CE%A1%CE%A8

 

 

Η e.GO παρουσιάζει το καινοτόμο ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life στην Ελλάδα

 • PDF
 • Πρώτη παρουσίαση του μοντέλου e.GO Life και του concept βιωσιμότητάς του σε μία exclusive εκδήλωση στην Αθήνα
 • Παρουσίαση της ανατρεπτικής οικολογικής παραγωγής σε micro-factories και της νέας γενιάς αυτοκινήτων της εταιρείας
 • Έναρξη προπαραγγελιών μέσα στον Οκτώβριο με εκτιμώμενη παράδοση το τελευταίο τρίμηνο του 2022

Αθήνα, 6 Οκτωβρίου, 2021 – Η ανεξάρτητη γερμανική εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων, Next.e.GO Mobile SE, παρουσίασε το καινοτόμο και μοναδικά σχεδιασμένο ηλεκτρικό αυτοκίνητο e.GO Life κατά τη διάρκεια exclusive εκδήλωσης στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η e.GO ανακοίνωσε πως οι Έλληνες καταναλωτές σύντομα μπορούν να ξεκινήσουν τις προπαραγγελίες για το e.GO Life από το εργοστάσιο της Γερμανίας, το οποίο βρίσκεται ήδη σε παραγωγή, και αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το τέλος του 2022.

 

Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης ότι πέρα από την παραγωγή του αυτοκινήτου στην Ελλάδα, σχεδιάζει να δημιουργήσει ένα διεθνές Customer Experience Center και R&D για την έρευνα των επιπτώσεων των μπαταριών και του θερμού κλίματος στη χώρα. Παράλληλα, η εταιρεία αναπτύσσει τις υποδομές πωλήσεων και εξυπηρέτησης πελατών, για να υποστηρίξει την επέκτασή της στην Ελλάδα.

 

Οι επισκέπτες της εκδήλωσης είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά και να ενημερωθούν για ένα πραγματικά ανατρεπτικό concept: το e.GO Life, το βιώσιμο και ανθεκτικό, νέας γενιάς ηλεκτρικό αυτοκίνητο πόλης. Γεννημένο 3D και ηλεκτρικό, το e.GO Life αποτελεί τον τέλειο συνδυασμό ιδανικού αυτοκινήτου πόλης, ανθεκτικότητας και ολιστικής βιωσιμότητας. Το στιβαρό χωροδικτύωμα από αλουμίνιο και το εξαιρετικά ανθεκτικό εξωτερικό πολυμερές αμάξωμα προσδίδουν στο e.GO Life ανώτερη ασφάλεια, σημαντικά μεγαλύτερο κύκλο ζωής και χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας.

 

Πίσω από το σχεδιασμό του αυτοκινήτου βρίσκεται η θρυλική ιταλική οικογένεια σχεδιαστών Spada, γνωστή για μερικά από τα πιο εμβληματικά designs εδώ και πολλές δεκαετίες. Ευρύχωρο με 4 καθίσματα, υψηλότερη θέαση και έξυπνο σχεδιασμό μπαταρίας, το e.GO Life έχει αυτονομία πόλης 220km και τελική ταχύτητα 122 km/h. Μπορεί να φορτιστεί σε συμβατικές πρίζες ή σε standard 11Kw wall box σε περίπου 2 ώρες, με βιώσιμο και οικονομικό τρόπο.

 

Ο Prof. Dr. Ulrich Hermann, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Next.e.GO Mobile SE ο οποίος παρουσίασε μία ολοκληρωμένη επισκόπηση του αυτοκινήτου και της ανατρεπτικής ιδέας παραγωγής του μέσω micro factory, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για την έναρξη της πορείας μας στην Ελλάδα, με την παρουσίαση ενός ξεχωριστού ηλεκτρικού αυτοκινήτου πόλης που ταιριάζει απόλυτα στην ελληνική αγορά και τον έντονο τρόπο ζωής της, ενώ παράλληλα θα συνεισφέρουμε στην επίτευξη των στόχων βιωσιμότητας και απαλλαγής από εκπομπές ρύπων».

 

Η e.GO σύντομα θα ξεκινήσει και το Road Show της στην Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει εκθέσεις αυτοκινήτων και δραστηριότητες σε κεντρικά σημεία της πόλης. Στα σημεία έκθεσης, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν το αυτοκίνητο, να πραγματοποιήσουν test-drive και να υποβάλλουν την προπαραγγελία τους.

 

Ανακαλύψτε περισσότερα για την e.GO Mobile στο https://e-go-mobile.com/en

 

Ford: η πρώτη εικονική έκθεση αυτοκινήτων

 • PDF

Βιντεοκλήση με Επίσημο Συνεργάτη της Ford

Στη Ford αναζητούμε πάντα νέους τρόπους για να σας παρουσιάσουμε την γκάμα των αυτοκινήτων μας. Μετατρέψαμε, λοιπόν, τους εκθεσιακούς μας χώρους σε εικονικές εκθέσεις, τις οποίες μπορείτε να επισκεφθείτε από την άνεση του σπιτιού σας!

Πώς δουλεύει

Μπορείτε να κάνετε βιντεοκλήση με έναν Επίσημο Συνεργάτη Ford πατώντας πάνω στον κύκλο που βρίσκεται στην κάτω δεξιά πλευρά της σελίδας. Η περιήγηση στην εικονική μας έκθεση δεν απαιτεί επιπλέον λογισμικό στον υπολογιστή, το κινητό ή το tablet σας και προσφέρεται δωρεάν.

Μόλις συνδεθείτε, ένας σύμβουλος πωλήσεων μπορεί να σας προσφέρει την ίδια εξατομικευμένη εμπειρία που απολαμβάνετε όταν επισκέπτεστε τους εκθεσιακούς μας χώρους, όπως:

 • Μια συζήτηση που θα μας βοηθήσει να σας προτείνουμε το καλύτερο αυτοκίνητο και τις προδιαγραφές που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό σας
 • Μια ολοκληρωμένη περιήγηση 360 μοιρών, στο εσωτερικό και το εξωτερικό του οχήματος και στα χαρακτηριστικά που σας ενδιαφέρουν
 • Τη δημιουργία ενός οχήματος με εξατομικευμένες προδιαγραφές στην πλατφόρμα Διαμόρφωσης, την οποία ο σύμβουλος πωλήσεων θα μοιραστεί μαζί σας, ώστε να  την αποθηκεύσετε και να ανατρέξετε σ’ αυτήν όποτε σας βολεύει
 • Την παρουσίαση των τρεχόντων προωθητικών προγραμμάτων και  την προσφορά προτάσεων χρηματοδότησης
 • Την οργάνωση μιας δοκιμής οδήγησης, με όλα τα μέτρα ασφαλείας έναντι του COVID, με αφετηρία το σπίτι σας ή την έκθεση του Επίσημου Συνεργάτη Ford
 • Την απάντηση οποιωνδήποτε ερωτήσεων μπορεί να έχετε για να σας προσφέρουμε μια πλήρη εμπειρία, από την άνεση του σπιτιού σας ή από όπου εσείς επιλέξετε.

Εάν οι σύμβουλοι πωλήσεών μας είναι απασχολημένοι όταν τους καλέσετε, υπάρχει η δυνατότητα να αφήσετε τα στοιχεία σας και θα σας απαντήσουν την ώρα που σας βολεύει.

Και μην ανησυχείτε, η οθόνη του βίντεο λειτουργεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην μπορεί κανείς να δει εσάς ή το σπίτι σας, ενώ μπορείτε να ανταλλάξετε μηνύματα ή να πληκτρολογήσετε τις ερωτήσεις σας στο chat box καθώς σας εξυπηρετεί ο σύμβουλος πωλήσεων.

Είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που λανσάρουμε αυτήν τη νέα υπηρεσία και ελπίζουμε να την απολαύσετε κι εσείς.

 

Βeat: Ένα αμφίδρομο σύστημα αξιολόγησης

 • PDF

Στο Beat θέλοντας να εξασφαλίσουμε ασφαλείς μετακινήσεις και μια καλύτερη εμπειρία για όλους, έχουμε δημιουργήσει ένα αμφίδρομο σύστημα αξιολόγησης. Έπειτα από κάθε διαδρομή σου μπορείς να αξιολογείς τον οδηγό σου, σε μια κλίμακα από 1 έως 5 αστέρια. Αντίστοιχα, με την ολοκλήρωση της διαδρομής, ο οδηγός στέλνει feedback στην πλατφόρμα μας με thumbs up ή thumbs down (χεράκι πάνω ή κάτω) για τον επιβάτη που μόλις εξυπηρέτησε.

Η αξιολόγηση που έχεις λάβει, εμφανίζεται προς το παρόν αποκλειστικά στην εφαρμογή του οδηγού πριν αποδεχτεί την κλήση, ενώ στο product roadmap μας βρίσκεται και η υλοποίησή της και στο app του επιβάτη για τη συνέχεια.

Η αξιολόγησή σου εμφανίζεται με τη μορφή ποσοστού, με μέγιστο το 100%. Το ποσοστό αυτό δείχνει στον οδηγό την αξιοπιστία του κάθε επιβάτη, ώστε να νιώθει μεγαλύτερη ασφάλεια. Το ποσοστό προκύπτει από το σύνολο των θετικών αξιολογήσεων που έχεις λάβει. Έτσι, αν για παράδειγμα ο επιβάτης έχει 95%, αυτό σημαίνει ότι στο 95% των περιπτώσεων έλαβε θετική αξιολόγηση από τους οδηγούς, δηλαδή “χεράκι” προς τα πάνω στο τέλος της διαδρομής.

Με το αμφίδρομο αυτό σύστημα αξιολόγησης, οι οδηγοί νιώθουν μεγαλύτερη ασφάλεια για την διαδρομή που θα εξυπηρετήσουν. Αυτό τους ενθαρρύνει να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία μετακίνησης στον επιβάτη.

Αν έχεις επιπλέον απορίες, μπορείς να δεις Συχνές Ερωτήσεις & Απαντήσεις παρακάτω ή να επικοινωνήσεις μαζί μας.Η Volvo ετοιμάζεται να κάνει δημόσια εγγραφή

 • PDF

Η αποτίμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να φτάσει τα 20 με 30 δις δολάρια

Η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo, η οποία ανήκει στον κινεζικό όμιλο Geely, θα εισέλθει στο χρηματιστήριο αργότερα μέσα το έτος. Σύμφωνα με την CapitalPanda, αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες αρχικές δημόσιες προσφορές (IPOs) της Ευρώπης για φέτος.

Η ακριβής ημερομηνία δημόσιας εγγραφής της Volvo δεν είναι ακόμα γνωστή, ούτε η χρηματιστηριακή αξία που πρόκειται να φτάσει η εταιρεία. Τρεις ανεξάρτητες πηγές επιβεβαίωσαν στο Reuters ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των μετοχών της Volvo στην ελεύθερη αγορά θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί εντός λίγων εβδομάδων. «Αναζητούμε μια ευκαιρία για να φτάσουμε στην IPO πριν το τέλος του έτους», δήλωσε ο Hakan Samuelsson στο Reuters στα τέλη Ιουνίου.

Ένα άλλο ερώτημα είναι η αποτίμηση της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία ανήκει στην κινεζική Geely. Η πιο κοινή εκτίμηση της χρηματιστηριακής αξίας της είναι περίπου 20 δισεκατομμύρια δολάρια, αλλά μερικοί προβλέπουν ότι η Volvo μπορεί να φτάσει ακόμη και 10 δισεκατομμύρια δολάρια υψηλότερης αποτίμησης.

Για τη Volvo, η είσοδος στο χρηματιστήριο μπορεί να είναι μια καλή κίνηση ανάλογα με τις προσδοκίες ενός τέτοιου βήματος. Ο κύριος σκοπός μπορεί να είναι είτε η άντληση πρόσθετου κεφαλαίου, είτε η απόκτηση κύρους, ώστε να βρεθεί δίπλα σε άλλους κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, όπως η Tesla.

Σε κάθε περίπτωση, η Volvo συνειδητοποιεί ότι το να συμβαδίζει με τους καλύτερους στον κόσμο είναι δυνατό μόνο αν επιλέξει καινοτομίες που «προφτάνουν» τους ανταγωνιστές. Από την άποψη αυτή, η Volvo προσαρμόζεται πλήρως στην πορεία της αμερικανικής αυτοκινητοβιομηχανίας Tesla, η οποία έχει δείξει ότι η ηλεκτροκίνηση σηματοδοτεί την επικρατούσα τεχνολογία του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ακόμη, η Volvo είναι εκείνη που έχει θέσει ως στόχο την παραγωγή μόνο πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων μέχρι το τέλος αυτής της δεκαετίας. Σχεδιάζει επίσης να κατασκευάσει ένα εργοστάσιο παραγωγής μπαταριών χωρητικότητας περίπου 600 χιλιάδων τεμαχίων ετησίως έως το 2026.

Η διοίκηση της Volvo σημειώνει ότι είναι αρκετοί οι νέοι κατασκευαστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων που έχουν εμφανιστεί στην αγορά, αλλά σχεδόν κανένας δεν έχει ακόμη παραδώσει ούτε ένα αυτοκίνητο στην αγορά. Η Volvo έχει ένα προφανές πλεονέκτημα σε αυτό, επειδή μπορεί να αξιοποιήσει την πολυετή εμπειρία της.

 

Η ΔΕΗ Blue εγκαθιστά στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στη Ελλάδα

 • PDF

Η ΔΕΗ συνεχίζει με ταχύτατους ρυθμούς την υλοποίηση δράσεων για την προώθηση της ηλεκτροκίνησης και την ανάπτυξη ενός βιώσιμου συστήματος μεταφορών, με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών "Ελευθέριος Βενιζέλος" (ΔΑΑ) Σε συνεργασία με τον ΔΑΑ, η ΔΕΗ Βlue δημιουργεί τον πρώτο σταθμό Δημόσιας Φόρτισης σε Αεροδρόμιο, συνδυάζοντας στον ίδιο σταθμό μια ποικιλία από φορτιστές AC και ταχυφορτιστές DC που φορτίζουν μέχρι 120kW, και μπορούν να καλύψουν πολλές διαφορετικές ανάγκες Ηλεκτρικών Οχημάτων στο ίδιο σημείο.

Συγκεκριμένα, στο επίσημο Πάρκινγκ του Αεροδρομίου, στο χώρο στάθμευσης Μικρής Διάρκειας 1, έχουν τοποθετηθεί:

 • 5 διπλοί φορτιστές ισχύος 2 x 22kW AC
 • 1 ταχυφορτιστής υψηλής ισχύος High Power DC 120kW (ή 2 x 60 kW DC)
 • 1 ταχυφορτιστής ισχύος 50 kW και 22 kW AC

Με τη δημιουργία 14 σημείων φόρτισης συνολικά, η ΔΕΗ Blue δημιουργεί το μεγαλύτερο hub σημείων φόρτισης στην Ελλάδα, στο μεγαλύτερο αεροδρόμιο της χώρας καθιστώντας την ηλεκτροκίνηση προσβάσιμη και εύκολη για τους ταξιδιώτες και επισκέπτες του ΔΑΑ.

Ο Γενικός Διευθυντής Ηλεκτροκίνησης της ΔΕΗ Κυριακός Κοφίνας δήλωσε: "η ηλεκτροκίνηση απογειώθηκε στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, με τη ΔΕΗ Blue να εγκαθιστά το μεγαλύτερο κέντρο δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα, και το σημαντικότερο, με μηδενικό αποτύπωμα για το περιβάλλον χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές. Μοιραζόμαστε με το ΔΑΑ την δέσμευση για την προστασία του Περιβάλλοντος  και τη μείωση των αρνητικών επιπτώσεων, και χαιρόμαστε που αυτή τη δέσμευση την κάνουμε άμεσα πράξη στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με τους δημόσια προσβάσιμους φορτιστές ΔΕΗ Βlue που χρησιμοποιούν πράσινη ενέργεια.

Ο διευθυντής της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος του ΔΑΑ, κ. Michael O'Connor, δήλωσε: "ο διαχρονικός στόχος του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών για μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ενισχύεται σημαντικά με τη δημιουργία του μεγαλύτερου κέντρου δημόσιας φόρτισης στην Ελλάδα. Το έργο, το οποίο αντανακλά την πρωτοπορία του αεροδρομίου της Αθήνας στην ενθάρρυνση και εξυπηρέτηση της ηλεκτροκίνησης και, συνεπώς, στην προστασία του περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τη ΔΕΗ, την οποία ευχαριστούμε θερμά".

 

Η ABB λανσάρει τον ταχύτερο φορτιστή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στον κόσμο

 • PDF
 • Μπορεί να προσφέρει 100 χιλιόμετρα αυτονομίας σε λιγότερο από τρία λεπτά.
 • Ο μοναδικός φορτιστής σχεδιασμένος για ταυτόχρονη φόρτιση έως και τεσσάρων οχημάτων.
 • Ιδανικό για πρατήρια καυσίμων, σταθμούς φόρτισης, χώρους στάθμευσης καταστημάτων λιανικής και εταιρικούς στόλους.

Η ABB λανσάρει σήμερα έναν καινοτόμο all-in-one φορτιστή ηλεκτρικών οχημάτων, ο οποίος παρέχει την ταχύτερη εμπειρία φόρτισης στην αγορά.

O νέος Terra 360 της ABB είναι ένας modular φορτιστής που μπορεί να φορτίσει ταυτόχρονα έως και τέσσερα οχήματα, με δυναμική κατανομή ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι ένας οδηγός δεν θα χρειάζεται να περιμένει τη σειρά του για να φορτίσει, απλώς θα συνδέει το όχημά του σε ένα άλλο βύσμα. Ο νέος φορτιστής έχει μέγιστη ισχύ 360 kW και είναι σε θέση να φορτίσει πλήρως οποιοδήποτε ηλεκτρικό αυτοκίνητο σε 15 λεπτά ή λιγότερο, καλύπτοντας τις διαφορετικές ανάγκες των χρηστών ηλεκτρικών οχημάτων, είτε χρειάζονται γρήγορη φόρτιση, είτε θέλουν να φορτίσουν λίγο τη μπαταρία τους, ενώ ψωνίζουν σε ένα κατάστημα.

«Με τις κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο να εφαρμόζουν δημόσια πολιτική που ευνοεί τα ηλεκτρικά οχήματα και τα δίκτυα φόρτισης για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, η ζήτηση για υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, και ειδικά για σταθμούς φόρτισης που είναι γρήγοροι, βολικοί και εύχρηστοι, είναι υψηλότερη από ποτέ», δήλωσε ο Frank Muehlon, Πρόεδρος του E-mobility Division της ABB. "Ο Terra 360, με επιλογές φόρτισης που ταιριάζουν σε διάφορες ανάγκες, είναι το κλειδί για την ικανοποίηση αυτής της ζήτησης και την επιτάχυνση της υιοθέτησης της ηλεκτρικής κινητικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο."

«Είναι μια συναρπαστική μέρα για την ABB, η οποία ως παγκόσμιος ηγέτης στην ταχυφόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων, κατέχει βασικό ρόλο στη δημιουργία μιας κοινωνίας χαμηλών εκπομπών άνθρακα», δήλωσε ο Theodor Swedjemark, Chief Communications and Sustainability Officer στην ABB. «Με τις οδικές μεταφορές να αντιπροσωπεύουν σχεδόν το ένα πέμπτο των παγκόσμιων εκπομπών CO2, η ηλεκτρική κινητικότητα είναι ζωτικής σημασίας για την επίτευξη του κλιματικού στόχου της Συνθήκης του Παρισιού. Επίσης, θα δώσουμε το παράδειγμα αλλάζοντας ολόκληρο τον στόλο μας με περισσότερα από 10.000 οχήματα, σε οχήματα μη ρυπογόνα».

Διαθέσιμος στην Ευρώπη από το τέλος του 2021 και στις ΗΠΑ, τη Λατινική Αμερική και τις περιοχές Ασίας -Ειρηνικού το 2022, ο Terra 360 έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τις καθημερινές ανάγκες και προσδοκίες των οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων. Αξιοποιώντας την πλούσια εμπειρία που αποκτήθηκε από τη μεγάλη εγκατεστημένη βάση της ABB E-mobility, ο Terra 360 προσφέρει ταχύτητα και εξυπηρέτηση μαζί με άνεση, ευκολία χρήσης και αίσθηση οικειότητας.

Το καινοτόμο σύστημα φωτισμού του φορτιστή καθοδηγεί τον χρήστη στη διαδικασία φόρτισης και δείχνει την κατάσταση φόρτισης (SoC) της μπαταρίας, καθώς και τον υπολειπόμενο χρόνο πριν από το τέλος μιας βέλτιστης περιόδου φόρτισης. Ο ταχύτερος φορτιστής στον κόσμο είναι επίσης προσβάσιμος από αναπηρικό αμαξίδιο και διαθέτει εργονομικό σύστημα διαχείρισης καλωδίων, που βοηθά τους οδηγούς να συνδέονται γρήγορα και με ελάχιστη προσπάθεια.

Εκτός από την τοποθέτησή τους σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής για την εξυπηρέτηση των αναγκών των ιδιωτικών οδηγών ηλεκτρικών οχημάτων, οι φορτιστές Terra 360 μπορούν επίσης να εγκατασταθούν στους χώρους στάθμευσης μιας εταιρείας για τη φόρτιση στόλου ηλεκτρικών αυτοκινήτων, βαν και φορτηγών. Αυτό δίνει στους ιδιοκτήτες την ευελιξία να φορτίζουν έως και τέσσερα οχήματα κατά τη διάρκεια της νύχτας ή να κάνουν ταχυφορτίσεις οχημάτων την ημέρα. Επειδή οι φορτιστές Terra 360 καταλαμβάνουν μικρό χώρο, μπορούν να εγκατασταθούν σε μικρές αποθήκες ή παρκινγκ όπου ο χώρος είναι περιορισμένος.

Η εμφάνιση των φορτιστών Terra 360 μπορεί να γίνει πλήρως εξατομικευμένη, με τη χρήση διαφορετικού φύλλου αλουμινίου ή αλλάζοντας το χρώμα των λωρίδων φωτισμού LED. Υπάρχει επίσης η επιλογή να συμπεριληφθεί μια ενσωματωμένη οθόνη 27” για αναπαραγωγή βίντεο και εικόνων.

Η ABB είναι παγκόσμιος ηγέτης στις υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων, προσφέροντας όλο το φάσμα λύσεων φόρτισης και ηλεκτροδότησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ηλεκτρικά και υβριδικά λεωφορεία, βαν, φορτηγά, πλοία και σιδηροδρόμους. Η ABB μπήκε στην αγορά της ηλεκτροκίνησης το 2010 και σήμερα έχει πουλήσει σε περισσότερες από 88 αγορές περισσότερους από 460.000 φορτιστές ηλεκτρικών οχημάτων, που διακρίνονται σε πάνω από 21.000 ταχυφορτιστές DC και 440.000 φορτιστές AC, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που πωλούνται μέσω του Chargedot.

Οι φορτιστές ABB υψηλής ισχύος αναπτύσσονται ήδη σε όλο τον κόσμο μέσω των συνεργασιών της εταιρείας με διεθνείς φορείς φόρτισης, όπως η IONITY και η Electrify America.

Για να εξερευνήσετε την τεχνολογία φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων της ABB, επισκεφθείτε τη διεύθυνση https://new.abb.com/ev-charging/el/.

 


ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ LEXUS NX

 • PDF

Το νέο Lexus ΝΧ φέρνει νέες κατευθύνσεις στην εξωτερική και εσωτερική σχεδίαση, τα συστήματα κίνησης, τα πολυμέσα και τη συνδεσιμότητα επόμενης γενιάς, καθώς και τη χρήση προηγμένων τεχνολογιών για υψηλότερα επίπεδα ασφάλειας, άνεσης και ευκολίας. Μοιραστείτε τη στιγμή της αποκάλυψης του νέου μας SUV.

ΝΕΟ ΥΨΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Το νέο Lexus ΝΧ αντικαθιστά ένα μοντέλο του οποίου έχει πουλήσει περισσότερα από 170.000 τεμάχια από την παρουσίασή του το 2014. Βασιζόμενη σε αυτή την επιτυχία, η Lexus έχει υλοποιήσει μια πλήρη επανεφεύρεση. Η φιλοδοξία και η δέσμευσή της είναι εμφανείς στη σημαντική πρόοδο που έχει επιτευχθεί στις επιδόσεις, τον χειρισμό και την οικονομία, αλλά και από το γεγονός ότι το 95% των εξαρτημάτων του ΝΧ είναι καινούρια. Έχουν εφαρμοστεί ψηφιακά μοντέλα και υπολογιστικές τεχνικές για πιο έξυπνη κατασκευή, εξασφαλίζοντας ανώτερα επίπεδα ποιότητας. Οι δεξιότητες Takumi του ανθρώπινου χεριού, αυτιού και ματιού, παραμένουν απαραίτητες για την επίτευξη της υψηλότερης αισθητηριακής ποιότητας.

ΝΕΑ ΟΔΗΓΙΚΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Για την τελειοποίηση της δυναμικής απόδοσης του ΝΧ - και ειδικότερα της διεύθυνσης και της πέδησης - χρησιμοποιήθηκαν επαγγελματίες οδηγοί αγώνων, σε πίστες στο εργοστάσιο της Lexus στην Shimoyama. Δόθηκε επίσης έμφαση στην πρώιμη υιοθέτηση νέων τεχνολογιών ασφάλειας και άνεσης, περιορίζοντας παράλληλα τα κόστη ώστε να εξασφαλιστεί προσιτότητα για τους πελάτες.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ DESIGN

Το νέο μοντέλο προάγει την avant garde αισθητική του πρωτότυπου ΝΧ, αλλά ταυτόχρονα προσφέρει πιο εξελιγμένη, δυναμική και ώριμη εμφάνιση, και πιο μυώδη χαρακτήρα. Η λειτουργική ομορφιά είναι εμφανής στις λεπτομέρειες που προέκυψαν από τη συνεργασία των σχεδιαστών του ΝΧ με μηχανικούς επιδόσεων, για έλεγχο της ροής αέρα πάνω και κάτω από το αμάξωμα, όπως τα πλευρικά πλαίσια και το νέο σχέδιο του καλύμματος του κινητήρα.

ΝΙΩΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΕΛΕΓΧΟ

Το νέο Lexus ΝΧ σηματοδοτεί την πρώτη εφαρμογή της έννοιας Tazuna για τον σχεδιασμό του πιλοτηρίου. Προκύπτει από την Ιαπωνική λέξη που περιγράφει το πώς ο αναβάτης ελέγχει το άλογο με τα χαλινάρια, και εστιάζει στο να δοθεί στον οδηγό άμεσος, διαισθητικός έλεγχος του οχήματος, στα πλαίσια της λογικής «τα χέρια στο τιμόνι, τα μάτια στον δρόμο». Έτσι, ο οδηγός νιώθει αυτοπεποίθηση, διατηρώντας τον έλεγχο του οχήματος και του γύρω χώρου.

«Το νέο ΝΧ είναι σχεδιασμένο ώστε να ανταποκρίνεται στον τρόπο ζωής των πελατών μας σ' ολόκληρο τον πλανήτη, με μια πλήρη ανανέωση των βασικών σημείων υπεροχής, όπως η ηλεκτροκίνηση, η σχεδίαση, οι οδηγικές επιδόσεις και οι προηγμένες τεχνολογίες».


ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar