fbpx

Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών

Άνοδο καταγράφει το Χρηματιστήριο Αθηνών στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης στον απόηχο της επενδυτικής βαθμίδας που ανέκτησε η Ελλάδα μετά από 13 χρόνια από τον καναδικό DBRS Ratings. Σε «ΒΒΒ» (low), από «ΒΒ», (high), αναβάθμισε ο καναδικός οίκος τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας, ενώ όρισε σε σταθερές τις προοπτικές επαναξιολόγησης 12-18 μηνών (outlook).

O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:15, διαμορφώνεται στις 1.269,8 μονάδες σημειώνοντας 0,82%, ενώ νωρίτερα ενισχυόταν 1,08%. Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 12,24 εκατ. ευρώ. Η αγορά άνοιξε στις 1.273 μονάδες.

Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει άνοδο 1,19%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται 1,05%.

Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Εθνικής (+2,32%), της Alpha Bank (+2,13%), της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (+1,92%) και της Πειραιώς (+1,63%).

Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές της Ελλάκτωρ (-1,60%), της Quest (-0,81%) και του ΟΛΠ (-0,64%).

Από τους επιμέρους δείκτες τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Βιομηχανικών Προϊόντων (+1,93%) και των Τραπεζών (+1,75%), ενώ οριακή πτώση σημειώνει ο δείκτης των Τηλεπικοινωνιων (-0,07%).

Ανοδικά κινούνται 73 μετοχές, 11 πτωτικά και 12 παραμένουν σταθερές.

Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: CPI +5,13% και Revoil +4,06%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές: Παϊρης -6,68% και Ελλάκτωρ -1,60%.