Α. Σδούκου: Προτεραιότητα η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ

Για την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και τη δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή μίλησε η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Αλεξάνδρα Σδούκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Η κ. Σδούκου επεσήμανε ότι η υπόθεση που διερευνά η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία θα εξεταστεί ενδελεχώς από τη Νέα Δημοκρατία, με θεσμικό και υπεύθυνο τρόπο. Όπως είπε, «η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ θα μελετήσει πλήρως τη δικογραφία και στη συνέχεια θα τοποθετηθεί υπεύθυνα».

διαφάνεια και οδικός χάρτης για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

Η εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης ξεκαθάρισε ότι η πλήρης εξυγίανση του ΟΠΕΚΕΠΕ αποτελεί προτεραιότητα για τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Από το 2024, όπως τόνισε, έχει τεθεί σε καθεστώς επιτήρησης, στο πλαίσιο συγκεκριμένου οδικού χάρτη από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με στόχο τη διαφάνεια και τη δικαιοσύνη στις πληρωμές.

ανάκτηση χρημάτων και απόδοση ποινικών ευθυνών

Η κ. Σδούκου δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εξαντλήσει κάθε νομική δυνατότητα ώστε:

  • Να ανακτηθούν τα χρήματα από την υπό διερεύνηση υπόθεση
  • Να αποδοθούν ποινικές ευθύνες όπου απαιτείται

Όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση έχει αποδείξει και στο παρελθόν ότι δεν ανέχεται φαινόμενα παραβατικότητας.

για το τουρκολιβυκό μνημόνιο: ξεκάθαρη η θέση Ελλάδας και ΕΕ

Απαντώντας σε ερώτηση για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, η κ. Σδούκου χαρακτήρισε το έγγραφο ως παράνομο και ανυπόστατο, ενώ τόνισε ότι δεν αναγνωρίζεται ούτε από την Ελλάδα ούτε από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να θέσει το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αλλά και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ζητώντας τη διατήρηση σταθερής ευρωπαϊκής στάσης.