joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Thu04272017

Εξωτερικό

IE expo 2017 (04.- 06.05.2017)

 • PDF

6η ∆ιεθνής έκθεση αποχέτευσης, ανακύκλωσης, αποκοµιδής απορριµµάτων και καθαριότητας πόλης στη Σαγκάη Ρεκόρ συµµετοχής στο συνέδριο της έκθεσης!

ΗΜΕΡΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 25ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 1821

 • PDF

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Εθνικής Παλιγγενεσίας, Η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ (ΕΚΜΜ), διοργανώνει μια σειρά εκδηλώσεων, κορυφαία των οποίων είναι, η μεγαλειώδης παρέλαση επί της οδού Jean Talon, στην ιστορική για τον Ελληνισμό συνοικία του Μοντρεάλ, την 26η Μαρτίου, στη 1:00 μ.μ.

Εκθέσεις “ SAVENERGY 2017 & ENVIROTEC 2017” Δηλώστε Συμμετοχή

 • PDF

H εταιρία A.Z. SUSTAINABLE MEDIA SERVICES L.T.D. ανακοινώνει ότι είναι πλέον επίσημος αντιπρόσωπος των Εκθέσεων “ SAVENERGY 2017 & ENVIROTEC 2017” για Ελλάδα και Σερβία.

GE Renewable Energy to showcase expertise in hydropower at Africa 2017 in Marrakesh, Morocco

 • PDF

GE Renewable Energy is attending Africa 2017 in Marrakesh, Morocco, on 14-16 March 2017 and will present its complete portfolio to the 600 attendees. Representatives the International Energy Agency and the World Bank will be amongst the attendees.

Ενημέρωση για το Διεθνές Απόγευμα στη Διεθνή Έκθεση WATER στο Βερολίνο

 • PDF

WASsERLEBEN Berlin Exhibition Grounds 28-31 Μαρτίου 2017

International Afternoon (Διεθνές Απόγευμα)

Η Daikin συμμετέχει στη διεθνή έκθεση ISH 2017

 • PDF

To Daikin Group, ο προμηθευτής ολοκληρωμένων λύσεων για τη θέρμανση και τον κλιματισμό, θα παρουσιάσει ένα μεγάλο μέρος της γκάμας των προϊόντων του στη έκθεση ISH που θα πραγματοποιηθεί το Μάρτιο στη Φρανκφούρτη.

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

 • PDF

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

o Eκθεσιακός Oργανισμός του Μονάχου, στα πλαίσια του στόχου να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων, διοργανώνει για δεύτερη φορά την IFAT EURASIA, τη νέα Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος για την πολλά υποσχόμενη τούρκικη αγορά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Η δεύτερη διοργάνωση της IFAT EURASIA, η οποία διεξάγεται κάθε δύο χρόνια, θα λάβει χώρα στις 16. – 18.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη, στο Istanbul Expo Center (IFM), Hall 9-10-11.

Στην πρεμιέρα της IFAT EURASIA, συμμετείχαν 243 εκθέτες από 19 χώρες και 11.000 επισκέπτες, ξεπερνώντας κατά πολύ τις προσδοκίες των διοργανωτών και επιβεβαιώνοντας το γεγονός, ότι η IFAT EURASIA, αποτελεί τη νεοεισερχόμενη πλατφόρμα τεχνολογιών, που συνδέεται με το περιβάλλον. 4 ελληνικές επιχειρήσεις συμμετείχαν ως εκθέτες στην προηγούμενη IFAT EURASIA και συγκεκριμένα οι: FERI-TRI SA, POLYECO SA, RAM EUROPE και SABO HELLAS SA.

IE Expo Guangzhou 2016

 • PDF

Η 20η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης ΙFAT 2018 θα διοργανωθεί στις 14 - 18.05.2018.Το 2016 η IFAT κατάφερε για άλλη μια φορά  να επιβεβαιώσει το ρόλο της ως πρωτοπόρος έκθεση περιβάλλοντος, καθώς έσπασε ρεκόρ στη συμμετοχή εκθετών. 138.000 εμπορικοί επισκέπτες από 170 χώρες επισκέφθηκαν την έκθεση.

Οι κατηγορίες, που παρουσιάζονται στην  IFAT, είναι οι εξής: Άντληση και επεξεργασία υδάτινων πόρων, Επεξεργασία νερού και λυμάτων, Διανομή νερού και συστήματα αποχέτευσης, Προστασία ακτών και χειρισμός πλημμύρας, Αποκομιδή απορριμμάτων και ανακύκλωση, Παραγωγή ενέργειας από επεξεργασία απορριμμάτων, Καθαρισμός δρόμων, αντιμετώπιση χειμερινών συνθηκών, Αποκατάσταση / επεξεργασία εδάφους, Καθαρισμός καυσαερίων, έλεγχος της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, Ηχομόνωση και μείωση της ηχορύπανσης, Τεχνολογία μέτρησης και ελέγχου, Παροχή υπηρεσιών, Επιστήμη, έρευνα, μεταφορά τεχνογνωσίας, Γεωθερμία.

IFAT EURASIA (Απρίλιος 2017)

 • PDF

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης,
Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Άγκυρα Τουρκίας

Οι παλιοί εκθέτες θα τύχουν τις καλύτερες θέσεις αν απαντήσουν μέχρι τις 18.4.2016!

O Eκθεσιακός Oργανισμός του Μονάχου, στα πλαίσια του στόχου να διευρύνει το διεθνές δίκτυο εκθέσεων, διοργανώνει για δεύτερη φορά την IFAT EURASIA, τη νέα Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος για την πολλά υποσχόμενη τούρκικη αγορά, που αποτελεί γέφυρα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας. Η δεύτερη διοργάνωση της IFAT EURASIA θα λάβει χώρα τον Απρίλιο του 2017 στην Άγκυρα στο Congresium International Convention & Exhibition Centre και θα διεξάγεται κάθε δύο χρόνια.

Schneider Electric: Energy Poverty Taskforce

 • PDF

H Schneider Electric προχωρά στην υλοποίηση ειδικού προγράμματος για την αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχιας
Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής και η Schneider Electric, με τη συμπαράσταση του Ιδρύματος King Baudouin, ανακοίνωσαν τη δημιουργία ειδικής μονάδας δράσης για την αντιμετώπιση της ενεργειακής ένδειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Schneider Electric, παγκόσμιος ηγέτης στην ενεργειακή διαχείριση και τον αυτοματισμό, και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, ένα ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό think tank, το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Βασιλιά Μπωντουέν, ανακοίνωσαν τη δημιουργία της Energy Poverty Task Force, μιας ειδικής "μονάδας δράσης" για την καταπολέμηση της ενεργειακής ένδειας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η σχετική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 20 Ιανουαρίου, στις Βρυξέλλες, παρουσία του Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και αρμόδιου για θέματα Ενέργειας, κ. Maros Sefcovic.

Διεθνής Έκθεση Ηλιακής Ενέργειας και Φωτοβολταϊκών

 • PDF

Η Intersolar India συγκεντρώνει όλες τις επαγγελματικές ευκαιρίες του κλάδου της ηλιακής βιομηχανίας από 12 μέχρι 14 Νοεμβρίου 2013 στο εκθεσιακό κέντρο του Μουμπάι ( BEC). H Intersolar India διοργανώθηκε για πρώτη φορά το 2009 με 70 εκθέτες και 2.500 κλαδικούς επισκέπτες, ενώ το 2012 η συμμετοχή εκθετών ήταν 200 επιχειρήσεις, οι οποίες καλωσόρισαν 7.296 κλαδικούς επισκέπτες. Στο συνοδευτικό συνέδριο, το οποίο λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της έκθεσης, έλαβαν μέρος 650 συμμετέχοντες. Τα νούμερα αυτά αποδεικνύουν περήφανα ότι η Intersolar India είναι η νούμερο ένα εκθεσιακή πλατφόρμα για την ηλιακή τεχνολογία και τον κλάδο των φωτοβολταϊκών στην Ινδία. Η έκθεση αποτελεί σημείο συνάντησης για όλους τους προμηθευτές, κατασκευαστές, διανομείς και φορείς παροχής υπηρεσιών του κλάδου.

ΙΕΝΕ: Στο Διεθνές Ενεργειακό Συνέδριο του Λονδίνου

 • PDF

Στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου, το City University του Λονδίνου σε συνεργασία με το Κέντρο Ερευνών για τη Διαχείριση Ενέργειας (Research Centre for Energy Management/ RCEM) που εδρεύει στο Μορφωτικό Ίδρυμα ESCP Europe, διοργάνωσαν στο “ The Hellenic Centre” του Λονδίνου διεθνές συνέδριο με θέμα τις «Ενεργειακές Εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο». Το συνέδριο στο οποίο συμμετείχαν πάνω από 30 ομιλητές, αποτέλεσε μια ευκαιρία να παρουσιασθούν όλες οι τελευταίες ενεργειακές εξελίξεις στην ΝΑ Μεσόγειο τόσο στον τομέα των υδρογονανθράκων όσο και στον τομέα των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας.

Στο «Energy Developments in South-East Mediterranean» ο Γ. Μανιάτης

 • PDF

Κεντρικός ομιλητής στο διεθνές συνέδριο για τις ενεργειακές εξελίξεις στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο «Energy Developments in South-East Mediterranean», που θα πραγματοποιηθεί σήμερα και αύριο στο Ελληνικό Κέντρο (Hellenic Centre) του Λονδίνου, θα είναι ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης. Διοργανωτές του συνεδρίου, στο οποίο συμμετέχουν εκπρόσωποι κυβερνήσεων, διεθνών οργανισμών, χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, εταιρειών ενέργειας και κορυφαίοι εμπειρογνώμονες του χώρου της ενέργειας, είναι το City University του Λονδίνου, το Κέντρο Ερευνών για τη Διαχείριση Ενέργειας (Research Centre for Energy Management/ RCEM) που εδρεύει στο Μορφωτικό Ίδρυμα ESCP Europe, η δικηγορική εταιρία με αντικείμενο το διεθνές εμπόριο Holman Fenwick Willan LLP, με την υποστήριξη του Ελληνικού Ενεργειακού Φόρουμ (Greek Energy Forum) και του Ινστιτούτου για την Ενέργεια (Energy Institute).

Στο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας ο Μ. Παπαγεωργίου

 • PDF

Στο Βίλνιους της Λιθουανίας μεταβαίνει ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου, για το Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Ενέργειας, που θα συνεδριάσει την Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου και την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013. Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι η Εξωτερική Διάσταση της Ενεργειακής Πολιτικής της ΕΕ, η πορεία ολοκλήρωσης της εσωτερικής ενεργειακής αγοράς της ΕΕ μέχρι το 2014, καθώς και το πλαίσιο των πολιτικών της ΕΕ για την κλιματική αλλαγή και την ενέργεια έως το έτος 2030.

Το Σεπτέμβριο η Φετινή Έκθεση PVSEC 2013

 • PDF

Στις 30 Σεπτεμβρίου θα ξεκινήσει η φετινή έκθεση PVSEC 2013, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παρίσι και συνοδεύεται από διεθνές συνέδριο, με τη συμμετοχή των μεγαλύτερων παικτών του κλάδου των φωτοβολταϊκών στην Ευρώπη. Σύμφωνα με τους διοργανωτές, φέτος θα λάβουν μέρος 1600 διαφορετικοί εκπρόσωποι, ενώ το συνέδριο θα λάβει χώρα στις 30/9-4/10 και η έκθεση θα ακολουθήσει στις 1-3/10. Το πρόγραμμα του PVSEC 2013 μπορείτε να το δείτε στην σχετική διεύθυνση.

ΤΕΕ: Εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση και την Αειφόρο Ενέργεια

 • PDF

Με συμμετοχή αντιπροσωπείας του ΤΕΕ, υπό τον πρόεδρο Χρήστο Σπίρτζη, καθώς και εκπροσώπων ΟΤΑ, πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες η Ετήσια Συνάντηση του Συμφώνου των Δημάρχων (CoM Ceremony), η οποία διοργανώθηκε  από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και φιλοξενήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μια εκδήλωση, ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια εμπέδωσης της συνεργασίας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, η οποία συνέπεσε με την έναρξη της Εβδομάδας Αειφόρου Ενέργειας, που οργανώνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Εκτελεστικός Οργανισμός για την Ανταγωνιστικότητα και την Καινοτομία από 24 έως 28 Ιουνίου.

SMA: Κερδίζει το βραβείο Intersolar AWARD 2013 στη Γερμανία

 • PDF

Η SMA Solar Technology AG έλαβε το βραβείο Intersolar AWARD στην έκθεση Intersolar Europe 2013 που πραγματοποιήθηκε στο Μόναχο. Η κριτική επιτροπή αναγνώρισε το Sunny Boy Smart Energy της SMA ως το καλύτερο προϊόν στην κατηγορία «Φωτοβολταϊκών». Ο πρώτος φωτοβολταϊκός μετατροπέας μαζικής παραγωγής με δυνατότητα επιτοίχιας τοποθέτησης και ενσωματωμένο συσσωρευτή μπορεί να αυξήσει την ιδιοκατανάλωση ηλιακού ρεύματος σε ιδιωτικά νοικοκυριά έως και κατά 50%. Με τη διάκριση αυτή η SMA αποδεικνύει για μία ακόμη φορά την τεχνολογική υπεροχή της και υπογραμμίζει τη σημασία της έξυπνης τεχνολογίας συστημάτων για μελλοντικές εφαρμογές ενεργειακού εφοδιασμού από αποκεντρωμένες ανανεώσιμες πηγές. Η SMA λαμβάνει το Intersolar AWARD για τρίτη φορά.

ΥΠΕΚΑ Ε. Λιβιεράτος στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος της ΕΕ

 • PDF

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ευάγγελος Λιβιεράτος, συμμετείχε την Τρίτη 18 Ιουνίου στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο διεξήχθη στο Λουξεμβούργο, υπό την Προεδρία της Ιρλανδίας. Μεταξύ άλλων υιοθετήθηκαν συμπεράσματα Συμβουλίου για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή. Αναγνωρίζεται σε αυτά η επείγουσα ανάγκη για λήψη μέτρων προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να προσαρμοστεί αποτελεσματικότερα στις δυσμενείς επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Ο κ. Λιβιεράτος ανέφερε ότι απαιτείται εγρήγορση και συντονισμός με τις υπόλοιπες τομεακές πολιτικές, προκειμένου να αξιοποιηθούν σωστά και αποτελεσματικά οι διατιθέμενοι πόροι από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020 για την αντιμετώπιση και των μετριασμό της κλιματικής αλλαγής, οι οποίοι αγγίζουν το 20% του συνολικού προϋπολογισμού.

Κύπρος: Η 24η Διάσκεψη του Διεθνούς Οργανισμού «Χάρτης Ενέργειας»

 • PDF

Η 24η ετήσια διάσκεψη του διεθνούς οργανισμού Χάρτης Ενέργειας που εδρεύει στις Βρυξέλλες, θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 9 και 10 Δεκεμβρίου 2013, και θα ακολουθήσει Υπουργική Σύνοδος, που θα εστιάσει στην προστασία των ενεργειακών επενδύσεων, δεδομένης και της 15ης επετείου της σύστασης της Συνθήκης του Χάρτη Ενέργειας. Ο Χάρτης Ενέργειας συστάθηκε στις αρχές του 1990 και αποτελεί το μοναδικό διεθνές νομικά δεσμευτικό όργανο για την προστασία των επενδύσεων στον τομέα της ενέργειας. Η διάσκεψη, που αποτελεί το διοικητικό σώμα και το όργανο λήψης αποφάσεων, λαμβάνει χώρα σε ετήσια βάση και φιλοξενείται στην επικράτεια ενός εκ των μελών του οργανισμού. Ο οργανισμός περιλαμβάνει σήμερα 52 μέλη, μεταξύ των οποίων όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, καθώς και 27 χώρες παρατηρητές. Οι θεμελιώδεις πυλώνες του είναι η προστασία των επενδύσεων, το εμπόριο και η διαμετακόμιση, η επίλυση διαφορών, και η ενεργειακή απόδοση.

Διεθνής Έκθεση Ηλιακής Ενέργειας και Φωτοβολταϊκών

 • PDF

Δυναμικό παρόν με δώδεκα συμμετοχές δηλώνει η χώρα μας στο Παγκόσμιο Σημείο Συνάντησης της Βιομηχανίας Ηλιακής Ενέργειας, Intersolar Europe, που θα πραγματοποιηθεί από 19 μέχρι 21 Ιουνίου 2013, στο Μόναχο. Ειδικότερα, από την Ελλάδα θα συμμετέχουν οι εταιρίες: Alumil SA, CALPAK – CICERO HELLAS SA, Egnatia Tel, ELEMKO SA, Elfon Ltd., Inaccess SA, Neuron Energy Solutions G.P., Nobel Solar Innovations, Profildomi, Recom Ltd., SOLE SA και Viosy SA. Στην έκθεση συμμετέχουν ακόμη 49 χώρες, εκπρόσωποι των οποίων θα συναντηθούν με 65.000 εμπορικούς επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η Intersolar Europe εστιάζει στους τομείς των Φ/Β και της ηλιοθερμίας και έχει καθιερωθεί από την ίδρυση της ως η παγκοσμίως σημαντικότερη κλαδική πλατφόρμα ανάμεσα σε κατασκευαστές, προμηθευτές, χονδρέμπορους και φορείς παροχής υπηρεσιών της ηλιακής ενέργειας.

Η Krannich Solar στην διεθνή έκθεση Intersolar Europe 2013.

 • PDF

Η πορεία προς την ενεργειακή μεταστροφή παρουσιάζει ισχυρά εμπόδια. Η Krannich Solar αψηφώντας τις δυσκολίες, συνεχίζει να παρέχει  ισχυρές λύσεις και να βελτιώνει συνεχώς τις υπηρεσίες υποστήριξης για τους επαγγελματίες εγκαταστάτες. Οι επισκέπτες της διεθνούς έκθεσης Intersolar Europe 2013 η οποία πραγματοποιείται στο Μόναχο από 19 έως 21 Ιουνίου 2013, θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες αυτές, αλλά και για τη νέα πλούσια γκάμα της Krannich Solar. Η γερμανική εταιρεία θα δώσει το παρόν για μία ακόμη χρονιά στη διεθνή έκθεση, η οποία χαρακτηρίζεται ως η μεγαλύτερη κλαδική έκθεση της ηλιακής βιομηχανίας σε παγκόσμιο επίπεδο και θα φιλοξενήσει περισσότερους από 2.300 εκθέτες από 47 χώρες. Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Krannich Solar θα παρουσιάσει στο Hall A6, Stand 290 ολοκληρωμένες λύσεις για κάθε τύπο φωτοβολαϊκού συστήματος με σημαντικά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα:

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar