joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Sat03252017

Ελλάδα

Building Green Open Space 2017 - Ημερίδα "Ενεργειακή Αναβάθμιση Κτιρίων"

 • PDF

Ο τομέας των κτιρίων αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς οικονομικούς τομείς, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 10% της παγκόσμιας οικονομίας. Παράλληλα, έχει έναν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη των εθνικών και ευρωπαϊκών στόχων, καθώς η συμβολή τους στην κατανάλωση της ενέργειας και στις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα είναι πολύ σημαντικές, αν αναλογιστούμε ότι αντιπροσωπεύουν το 45% της εγχώριας κατανάλωσης (για το 2012).

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ "ΥΒΡΙΔΙΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ"

 • PDF

Τα Υβριδικά Ενεργειακά Συστήματα, τα οποία συνδυάζουν περισσότερες ενεργειακές πηγές (π.χ. αιολική και ηλιακή ενέργεια ή αιολική και υδροηλεκτρική ενέργειας, κ.α.) σε συνδυασμό με τα κατάλληλα συστήματα αποθήκευσης ενέργειας καθώς και με σύγχρονες τεχνικές διαχείρισης ζήτησης αποτελούν την άριστη λύση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών αυτόνομων ενεργειακών δικτύων (συμπεριλαμβάνονται απομονωμένοι καταναλωτές, αυτόνομα νησιωτικά δίκτυα, αλλά και το σύνολο του εθνικού δικτύου).

Ημερίδα με τίτλο "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία"

 • PDF

Η HAEE σας προσκαλεί στην ενεργειακή Ημερίδα με τίτλο "Έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων: Προοπτικές ανάπτυξης για την Ελληνική Οικονομία" 29 Μαρτίου 2017, 10:30 π.μ. ΕΒΕΑ, Αίθουσα Ερμής, Ακαδημίας 7, 6ος όροφος, Αθήνα

Η Energean υποστηρίζει ένα ακόμη Διατμηματικό Μεταπτυχιακό από το Αριστοτέλειο

 • PDF

Τους διδάσκοντες και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Δίκαιο και Μηχανική της Ενέργειας» του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης υποδέχθηκε και ξενάγησε στις υπεράκτιες και χερσαίες εγκαταστάσεις του Πρίνου και της Νέας Καρβάλης Καβάλας η Energean Oil & Gas.

Η Οργάνωση Γη παρουσίασε το e-book με στόχο την υιοθέτηση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030

 • PDF

Την παρουσίαση των 17 Παγκόσμιων Στόχων για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη 2015-2030, σε μια ηλεκτρονική έκδοση (www.globalgoals.gr) στα ελληνικά παρουσίασε η Οργάνωση Γη την Τρίτη 7 Μαρτίου, στη Στέγη Ιδρύματος Ωνάση.

“Greek Forests, Green Destinations” Έκθεση στο αεροδρόμιο για τα δάση της Ελλάδας

 • PDF

Με μια νέα έκθεση στο αεροδρόμιο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος» και το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας/Ελληνικό Κέντρο Βιοτόπων-Υγροτόπων έχουν έναν κοινό στόχο: την ευαισθητοποίηση του κοινού για την ανάγκη προστασίας της φύσης και την ανάδειξη των ελληνικών δασών σε προορισμούς αναψυχής μεγάλης αξίας.

Οι εκθέσεις Infacoma & Aqutherm άνοιξαν για 1η φορά τις πύλες τους στην Αθήνα

 • PDF

Ξεκινούν σήμερα τη λειτουργία τους, για πρώτη φορά στην Αθήνα οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma και Aquatherm, τις οποίες συνδιοργανώνουν η ΔΕΘ HELEXPO και η Be Best.

Επιτυχία της Ελλάδας στο Συμβούλιο Υπουργών Περιβάλλοντος

 • PDF

Εξασφάλιση χρηματοδότησης υποδομών για την απανθρακοποίηση του Ελληνικού συστήματος ηλεκτρικής ενέργειας

Σεμινάριο LOGO!8 από το Kafkas Institute

 • PDF

To Kafkas Institute ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2012 με σκοπό να αποτελέσει το κέντρο γνώσης, απόκτησης νέων δεξιοτήτων και ανταλλαγής απόψεων για ηλεκτρολόγους και μηχανικούς όλων των βαθμίδων.

ΚΑΠΕ: "Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας" στις 2 Μαρτίου

 • PDF

Ημερίδα με θέμα: "Έργα και τάσεις στο χώρο των ΑΠΕ και της εξοικονόμησης ενέργειας" διοργανώνει το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών & Εξοικονόμησης Ενέργειας την Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο της 1ης Διεθνούς Έκθεσης VERDE.TEC 2017 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ.

Νέος κύκλος εκπαιδευτικών προγραμμάτων της e-Academy από την «Εξέλιξη»

 • PDF

Mε τα δύο εκπαιδευτικά της προγράμματα, «Digital Marketing Practitioner» και «e-Commerce Project Manager», ξεκινάει τον Μάρτιο η επόμενη e-Academy που διοργανώνει το Κέντρο Βιώσιμης Επιχειρηματικότητας «Εξέλιξη» του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς. Το «Digital Marketing Practitioner» θα πραγματοποιηθεί την 1η Μαρτίου 2017 και το «e-Commerce Project Manager» στις 15 Μαρτίου 2017.

INFACOMA ATHENS 2017 & AQUATHERM ΑTHENS 2017 Let’s Build The Future!

 • PDF

«Ραντεβού» στην Αθήνα δίνουν φέτος για πρώτη φορά οι καθιερωμένες διεθνείς εκθέσεις για τη δόμηση, τις κατασκευές, τη θέρμανση, τον κλιματισμό, την ενέργεια και τις τεχνολογίες νερού, Infacoma & Aquatherm.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΠΡΟΗΓΜΕΝΗΣ ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑΣ “ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΥΔΡΟΓΟΝΟΥ”

 • PDF

Στα πλαίσια ολοκλήρωσης του ερευνητικού έργου “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ ΙΙΙ η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Προστασίας Περιβάλλοντος (ΗΜΕ & ΠΡΟΠΕ) διοργανώνει το 2ο κύκλο του εξειδικευμένου τεχνολογικού σεμιναρίου με τίτλο “Σύγχρονες Τεχνολογίες Υδρογόνου”.

IFAT EURASIA Έκθεση Τεχνολογίας Περιβάλλοντος 2017

 • PDF

IFAT EURASIA (16. - 18.02.2017)

2η Διεθνής Έκθεση Ύδατος, Αποχέτευσης, Ανακύκλωσης, Αποκομιδής Απορριμμάτων και Καθαριότητας πόλης στην Κωνσταντινούπολη

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο διοργανώνει τη 2η Ελληνική Ομαδική Εμπορική Αποστολή στην IFAT EURASIA στις 17.02.2017 στην Κωνσταντινούπολη!

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης

 • PDF

Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης
για τους μαθητές σε Δήμους όλης της χώρας
Υπό την αιγίδα του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου

Το Εθνικό Συλλογικό Σύστημα Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Συσκευασιών “ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ” διοργανώνει τις “Μεγάλες Γιορτές Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης” σε όλη την Ελλάδα, υπό την Αιγίδα του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών & Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και την “Αποστολή”.

«Βιομηχανία, Ναυπηγοεπισκευή και Ανάπτυξη»

 • PDF

Τα συμπεράσματα του φόρουμ στο ΕΒΕΠ (28 Σεπτεμβρίου 2016)

«ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ»

Από το Πέραμα η  επανεκκίνηση της ναυπηγικής δραστηριότητας- ναυπηγοεπισκευής

Το θετικό ενδιαφέρον της  Cosco για  την πρόταση ανάπτυξης της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης, που προωθεί ο Δήμος Περάματος, η  σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας  στο  Υπουργείο Οικονομίας  προκειμένου να συμβάλλει στην επανεκκίνηση του κλάδου στην Ελλάδα, η επίσπευση δημιουργίας Ελληνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα τη Μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα με συντονιστή το  Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ), η επικείμενη ένταξη στο νέο ΕΣΠΑ του ολοκληρωμένου προγράμματος «Ενίσχυση Αλυσίδων Προστιθέμενης Αξίας» για την ανάπτυξη συνεργατικών σχηματισμών,  η ανάγκη μείωσης του  μη μισθολογικού κόστους, απόδοσης από το κράτος σημερινών οφειλών του προς  τις επιχειρήσεις ύψους 7 δις ευρώ, η παροχή οικονομικών κινήτρων στα πλοία για  διαχωρισμό αποβλήτων στην πηγή,  η δημιουργία Μητρώου Αποβλήτων Πλοίων, η αποφυγή πάση θυσία επιβολής ΦΠΑ 24% στη ναυπηγοεπισκευή,   αλλά και η ανάγκη αναβάθμισης του σημερινού υφυπουργείου Ανάπτυξης σε υπουργείο με κάθετες αρμοδιότητες  και  αυτονομία είναι ανάμεσα στα «χειροπιαστά» συμπεράσματα του Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ».

H Βραδιά του Ερευνητή 2016 με συντονιστή το ΕΚΕΤΑ στη Θεσσαλονίκη

 • PDF

Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 στις 17:00 στο Mediterranean Cosmos

Την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου 2016 το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, που συντονίζει και φέτος τη Βραδιά του Ερευνητή στην πόλη της Θεσσαλονίκης, σας προσκαλεί να δώσετε το παρόν και να ζήσετε μια  μοναδική Βραδιά γεμάτη έρευνα, διαδραστικά επιστημονικά πειράματα και μουσική. Η εκδήλωση φέτος θα πραγματοποιηθεί στο μεγαλύτερο Εμπορικό Κέντρο της Β. Ελλάδας, το Mediterranean Cosmos και θα αποτελείται από δυο μέρη: Το πρώτο θα ξεκινήσει από τις 09.00 το πρωί και θα διαρκέσει μέχρι τις 13.00 το μεσημέρι, όπου μαθητές σχολείων από τη Θεσσαλονίκη αλλά και την ευρύτερη περιοχή θα επισκεφθούν τα εκθέματα και θα συμμετάσχουν σε διαδραστικά ερευνητικά παιχνίδια με στόχο να ενημερωθούν για τα οφέλη της έρευνας στην κοινωνία και τον άνθρωπο. Το δεύτερο μέρος θα ξεκινήσει από τις 17.00 μέχρι και τις 22.00 το βράδυ, οπότε και η Βραδιά του Ερευνητή θα ανοίξει τις πύλες της σε επισκέπτες όλων των ηλικιών, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δράσεις γύρω από την έρευνα και να ενημερωθούν για όλα εκείνα που προσφέρει, μέσω της ενεργούς συμμετοχής τους σε διαδραστικά πειράματα και συζητήσεις επάνω επίκαιρα ερευνητικά θέματα.  

Forum «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ» - ΕΒΕΠ

 • PDF

Η σύσταση Ειδικής Γραμματείας Ναυπηγικής και Ναυπηγοεπισκευαστικής Βιομηχανίας, η υλοποίηση του Εθνικού Ναυτιλιακού Cluster με άξονα την μεταποιητική και συναφή δραστηριότητα, τα προγράμματα ενίσχυσης της βιομηχανίας με άμεσο χρονικό ορίζοντα,  οι δραστηριότητες μεσαίας όχλησης, οι νέες επενδύσεις του ΟΛΠ, η αναζωογόνηση της ναυπηγοεπισκευαστικής επιχειρηματικότητας του Πειραιά και οι προοπτικές που αφορούν την αειφόρο ανάπτυξη/κυκλική οικονομία βρίσκονται στο επίκεντρο των  εργασιών του φόρουμ «ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ, ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ», που πραγματοποιείται σήμερα στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, με τη συνεργασία του Συνδέσμου Βιομηχάνων Αττικής Πειραιώς – ΣΒΑΠ και των άμεσα ενδιαφερόμενων φορέων.

Οι δορυφόροι του COPERNICUS στην Αθήνα

 • PDF

Πρώτη πανευρωπαϊκά ημερίδα πληροφόρησης κι εκπαίδευσης για το μεγάλο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Παρατήρησης Γης

To COPERNICUS, το μεγαλύτερο παγκοσμίως πρόγραμμα Δορυφορικής Παρατήρησης της Γης για ειρηνικούς αποκλειστικά σκοπούς, συστήνεται στο ελληνικό κοινό στις 7 Οκτωβρίου, στο αμφιθέατρο του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (Βασιλέως Κων/νου 48, Αθήνα). Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέλεξε την Αθήνα για να εκκινήσει τις δράσεις προβολής και προώθησης μιας εκ των μεγαλύτερων επενδύσεών της στον τομέα του διαστήματος της οποία τα αποτελέσματα διατίθενται δωρεάν και χωρίς περιορισμούς στο κοινό.

Energy Investments αναπτυξιακό Φόρουμ: «Πειραιάς και Διαχείριση απορριμμάτων»

 • PDF

H ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΆΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΜΟΧΛΌ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Οι προκλήσεις αλλά και οι ευκαιρίες που υπάρχουν στον τομέα της διαχείρισης των απορριμμάτων και των αποβλήτων ήταν στο επίκεντρο των εργασιών του φόρουμ με θέμα: «ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ», που διοργάνωσε την Πέμπτη, η Αναπτυξιακή Πρωτοβουλία Α-ENERGY INVESTMENTS στο αμφιθέατρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, με τη συνεργασία του ΕΒΕΠ, του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής - Πειραιώς (ΣΒΑΠ), την ενεργό συμμετοχή του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης ΕΟΑΝ), του Δήμου Πειραιά και όλων των συναρμόδιων φορέων.

Η Schneider Electric κύριος Χορηγός στο 5ο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό συνέδριο “Green4Sea 2016”

 • PDF

Η Schneider Electric, o παγκόσμιος ειδικός στη διαχείριση ενέργειας και τις λύσεις αυτοματισμού, συμμετείχε ως κύριος χορηγός στο ναυτιλιακό περιβαλλοντικό συνέδριο Green4Sea, το οποίο διοργανώθηκε, για πέμπτη συνεχή χρονιά, την Τετάρτη 6 Απριλίου στο Ίδρυμα Ευγενίδου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών του συνεδρίου, εκατοντάδες σύνεδροι παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον εξειδικευμένους ομιλητές να αναπτύσσουν τις απόψεις τους για θέματα τα οποία απασχολούν το ναυτιλιακό κόσμο σήμερα, όπως οι νέοι περιβαλλοντικοί κανονισμοί για τη ναυτιλία, η ενεργειακή αποδοτικότητα των πλοίων, η διαχείριση εκπομπών CO2, η διαχείριση του θαλασσίου έρματος και η υιοθέτηση των εναλλακτικών καυσίμων στα πλοία.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar