joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Wed09202017

Back ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ

ΣΔΕ: Ανοιχτή Συζήτηση για την Εταιρική Υπευθυνότητα

 • PDF

Ο Σύνδεσμος Διαφημιζομένων Ελλάδος (ΣΔΕ), στο πλαίσιο της 7ης διοργάνωσης των Αριστείων Εταιρικής Υπευθυνότητας, πραγματοποίησε τη Δευτέρα 15 Μαΐου, ανοιχτή συζήτηση με θέμα: «Εταιρική Υπευθυνότητα: Συνέργεια για τη συνέχεια»

«Τρέξαμε Μαζί» στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας

 • PDF

To Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ στήριξε και φέτος τη μεγαλύτερη δρομική διοργάνωση της χώρας ως το επίσημο νερό της

Για 19η συνεχή χρονιά, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, βρέθηκε στο πλευρό των 50.000 δρομέων που αγωνίστηκαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, μοιράστηκε τον ενθουσιασμό τους και στήριξε την προσπάθειά τους, παρέχοντας σωστή ενυδάτωση και εμψύχωση για να ολοκληρώσουν την προσπάθειά τους.

Στη φετινή διοργάνωση που σημείωσε ρεκόρ συμμετοχών απ’ όλο τον κόσμο, το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ συμμετείχε πιο ενεργά από κάθε άλλη χρονιά. Για πρώτη φορά φέτος, ανάμεσα στους χιλιάδες μικρούς και μεγάλους δρομείς του Μαραθώνιου, βρέθηκε για πρώτη χρονιά η AVRA Running Team. Με το μήνυμα «Τρέχουμε Μαζί» και τη συμμετοχή περισσότερων από 400 εργαζόμενων και φίλων της Coca-Cola Τρία Έψιλον, η AVRA Running Team αγωνίστηκε στα 5χλμ., 10χλμ. και στην ιστορική διαδρομή των 42χλμ.

Με κορυφαίους αθλητές η WIND Running Team στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας

 • PDF

Με αθλητές που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν στη μεγάλη διοργάνωση του Μαραθωνίου της Αθήνας, την Κυριακή 13 Νοεμβρίου, θα δώσει για 6η συνεχή χρονιά δυναμικό «παρών» η WIND Running Team.

Η Μάγδα Γαζέα, ο Κώστας Γκελαούζος, ο Μάρκος Γκούρλιας και η Αναστασία Καρακατσάνη είναι οι αθλητές «πρεσβευτές» της γαλάζιας ομάδας, που με τη συμμετοχή τους, εκτός από τη στήριξη του έργου των δύο κοινωνικών φορέων, «ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους», ανεβάζουν τον πήχη επιδόσεων του αγώνα.

Διάκριση της Τράπεζας Πειραιώς στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον

 • PDF

Η Τράπεζα Πειραιώς διακρίθηκε σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ανάμεσα σε 180 οργανισμούς,  ως μία από τις 4 καλύτερες επιχειρήσεις στην κατηγορία «Διαχείριση», στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον. Η τελετή απονομής έγινε στο Ταλίν της Εσθονίας στις 27 Οκτωβρίου 2016 και το Βραβείο παρέλαβε ο κ. Προκόπης Γαβριήλ, Υπεύθυνος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης του Ομίλου της Τράπεζας Πειραιώς.

Με την υποψηφιότητα «The Expandability of a Robust Certified EMS – the Case of Piraeus Bank» η Τράπεζα έλαβε την πρώτη θέση σε εθνικό επίπεδο στην κατηγορία «Διαχείριση» για την ανάπτυξη, δομή και λειτουργία του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης. Επίσης η Τράπεζα διαγωνίστηκε και σε ευρωπαϊκό επίπεδο και διακρίθηκε στους 4 κορυφαίους οργανισμούς που πέτυχαν σημαντικά περιβαλλοντικά επιτεύγματα.

WIND Running Team: Το Τρέξιμο Είναι Μέσα Μας

 • PDF

H WIND Running Team πιστεύει στο Τρέξιμο σαν τρόπο ζωής. Γιατί είναι στη φύση μας, στην ανατομία του σώματος. Γιατί είναι μέσα μας.

Η ομάδα δημιουργήθηκε το 2011 και αποτελείται από εργαζόμενους, συνεργάτες, αθλητές και φίλους της WIND. Παράλληλα, συνδέει το τρέξιμο με την Κοινωνική Αλληλεγγύη, έχοντας προσφέρει μέχρι σήμερα περισσότερα από 550.000€ σε φιλανθρωπικούς οργανισμούς.

«Τρέχουμε Μαζί» στο Μαραθώνιο της Αθήνας

 • PDF

19 χρόνια δυναμικής παρουσίας και υποστήριξης του
Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στη μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, σταθερός υποστηρικτής των σημαντικότερων δρομικών διοργανώσεων της χώρας, θα είναι για μία ακόμη χρονιά, ενεργά και δυναμικά παρών στο πιο συμβολικό δρομικό γεγονός, τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς στηρίζουν δημοφιλείς Έλληνες με την WIND Running Team

 • PDF

«ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους»
Δύο φιλανθρωπικούς οργανισμούς στηρίζουν δημοφιλείς Έλληνες
με την WIND Running Team

34ος Μαραθώνιος της Αθήνας. Ο Αυθεντικός
Κυριακή 13 Νοεμβρίου 2016

Το σημαντικό έργο δύο φιλανθρωπικών οργανισμών, «ΕΛΕΠΑΠ» και «Καρδιές για Όλους» θα στηρίξουν με τη συμμετοχή τους στον 34ο Μαραθώνιο της Αθήνας δημοφιλείς έλληνες.

ΣΦΕΕ: Business Days για τρίτη χρονιά

 • PDF

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο ΣΦΕΕ άνοιξε τις πόρτες του στους νέους ανθρώπους μέσω του θεσμού των Business Days. Περίπου 100 νέοι προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές Φαρμακευτικών, Ιατρικών, Οικονομικών και Πολυτεχνικών Σχολών ξεναγήθηκαν στον κόσμο της καινοτομίας, των τάσεων και των προοπτικών στον κλάδο του φαρμάκου για απασχόληση και ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας από διακεκριμένα στελέχη της φαρμακευτικής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής ημερίδας του ΣΦΕΕ, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/7 στο αμφιθέατρο της εταιρίας GlaxoSmithKline,  στο πλαίσιο του προγράμματος Business Day που οργανώνει ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιορδάνης Λαδόπουλος.

Το ΣΦΕΕ Business Day, με αυξανόμενο ενδιαφέρον και συμμετοχή, λειτουργεί ως ένα «εργαστήριο» για την σύνδεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων με τον κόσμο των επιχειρήσεων. Στο πλαίσιο αυτό και έχοντας την πεποίθηση ότι ο φαρμακευτικός κλάδος μπορεί να αποτελέσει κεντρικό άξονα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ιδιαίτερα επενδύοντας σε ταλαντούχους νέους ανθρώπους σε όλα τα επίπεδα λειτουργίας αυτής της μεγάλης βιομηχανίας, ο ΣΦΕΕ και οι εταιρίες μέλη του άνοιξαν και φέτος τις πόρτες τους. Αρκετές φαρμακευτικές εταιρίες επενδύουν στους νέους της χώρας, που τη δεδομένη στιγμή μαστίζονται από την ανεργία, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα ενός δυναμικού επαγγελματικού ξεκινήματος σε ένα εξαιρετικό εργασιακό περιβάλλον, μέσω προγραμμάτων έμμισθης εξειδίκευσης. Στο φετινό Business Day συμμετείχαν εισηγητές από τις μεγάλες ελληνικές και διεθνείς φαρμακευτικές εταιρίες: AbbVie, AstraZeneca, Bayer, Boehringer-Ingelheim, Genesis, Janssen-Cilag, Merck, MSD, Pharmaserve-Lilly, Vianex και Vian.

Σημαντικές διακρίσεις για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες της Coca-Cola Τρία Έψιλον

 • PDF

-    Βράβευση για το Πρόγραμμα «Το Σχολείο που θέλεις» στα Corporate Affairs Excellence Awards
-     Πρόκριση στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Επιχειρήσεων για το Περιβάλλον για την καινοτόμο φιάλη του ΑΥΡΑ με 24% λιγότερο πλαστικό

Δύο νέες διακρίσεις για την Coca-Cola Τρία Έψιλον επιβραβεύουν τη δέσμευση της εταιρίας στη δημιουργία αξίας για την κοινωνία και τη συμβολή στην αειφόρο ανάπτυξη, μέσα από σημαντικές πρωτοβουλίες.

Messaritis: Στήριξη στον «Δεσμό»

 • PDF

Συγκεκριμένα, η “Messaritis Ανανεώσιμες” με κάθε νέο συμβόλαιο που αναλαμβάνει στα πλαίσια της λειτουργίας και συντήρησης φωτοβολταϊκών σταθμών, προσφέρει μέρος των εσόδων της στο «Δεσμό» για τη στήριξη οργανισμών κοινωνικής πρόνοιας.

Αξιακή Αποτίμηση Κοινωνικών Δράσεων από τη Global Sustain

 • PDF

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε πρόσφατα το διήμερο εκπαιδευτικό σεμινάριο της Global Sustain, με τίτλο «SROI – SOCIAL VALUE & IMPACT MEASUREMENT» που αφορούσε στην Αξιακή Αποτίμηση Κοινωνικών Δράσεων.

Συνέργεια ΟΤΕ/COSMOTE και ΟΠΑ

 • PDF

Υπογραφή συμφωνίας για ανταλλαγή τεχνογνωσίας, δημιουργία εργαστηρίου νέων τεχνολογιών και κοινή συμμετοχή σε έργα έρευνας και ανάπτυξης.

Στην υπογραφή συμφωνίας  προχώρησαν ο OTE, η COSMOTE και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΟΠΑ) εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή στις συνέργειες μεταξύ επιχειρηματικής και ακαδημαϊκής κοινότητας. Τη συμφωνία υπέγραψαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, και ο Πρύτανης του ΟΠΑ, Καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Γάτσιος.

Διπλή διάκριση για τον Όμιλο Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού, στα HR Excellence Awards 2014

 • PDF

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Χάλκινη Διάκριση για το Δίκτυο Καταστημάτων Public
Χάλκινη Διάκριση για τη ΣΥΣΤΗΜΑΤΑΤΑ SUNLIGHT

Με διπλή βράβευση διακρίθηκε ο Όμιλος Olympia, συμφερόντων Πάνου Γερμανού,  στα HR Excellence awards 2014, καθώς οι εταιρείες Public και ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ SUNLIGHT απέσπασαν δύο τιμητικά χάλκινα βραβεία στην κατηγορία Συστήματα Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου, στο ξενοδοχείο Athenaeum Intercontinental.

Schneider Electric: Στηρίζει το θεσμό του Solar Decathlon

 • PDF

Η Schneider Electric , παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, υποστηρίζει για άλλη μια φορά τις δράσεις του βραβευμένου προγράμματος Solar Decathlon σε ολόκληρο τον κόσμο, αναλαμβάνοντας τη χορηγία της φετινής διοργάνωσης στην Κίνα και στις ΗΠΑ. Το Solar Decathlon είναι ένα διετές πρόγραμμα του Υπουργείου Ενέργειας στις ΗΠΑ (DoE), το οποίο δημιουργήθηκε με σκοπό την προσέλκυση φοιτητών από πανεπιστήμια όλου του κόσμου, προκειμένου να συμμετάσχουν στο σχεδιασμό, την κατασκευή και τη λειτουργία πρωτότυπων σπιτιών υψηλής ενεργειακής απόδοσης που τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Όλα τα σπίτια που κατασκευάζονται τοποθετούνται μέσα σε ένα πρότυπο ηλιακό χωριό, το οποίο είναι ανοικτό για το κοινό, ενώ κάθε ομάδα συμμετέχει σε 10 διαγωνιστικές διαδικασίες.

Πρότυπο χρηστής διοίκησης το ΚΕΕΛΠΝΟ

 • PDF

Σχεδόν 205 εκατ. ευρώ είναι τα δάνεια του ΚΕΕΛΠΝΟ (Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων), σύμφωνα με γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρα σε ερώτηση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη, ενώ το Υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει ενημέρωση από το ΚΕΕΛΠΝΟ ότι αδυνατεί να αποπληρώσει τα δάνειά του για τα οποία το ελληνικό Δημόσιο έχει παράσχει εγγυήσεις, γεγονός που δείχνει τη χρηστή διοίκηση του Φορέα. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε ο Χρ. Σταϊκούρας το Δημόσιο έχει εγγυηθεί τα παρακάτω δάνεια:

ΚΕΕΛΠΝΟ: Μέτρα για την αποφυγή της εμφάνισης πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα

 • PDF

Ακόμα πιο επιτακτική καθίσταται η επιδημιολογική επιτήρηση της οξείας χαλαρής παράλυσης/ πολιομυελίτιδας στην Ελλάδα, σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), λόγω της ανακοίνωσης της ύπαρξης συρροής κρουσμάτων στη Συρία από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και ορισμένων ιδιαιτεροτήτων της χώρας μας, όπως η είσοδος μεταναστών και προσφύγων από ενδημικές περιοχές. Το ΚΕΕΛΠΝΟ ανακοίνωσε ότι έχει προβεί σε: Ενίσχυση της επιδημιολογικής επιτήρησης της Οξείας Χαλαρής Παράλυσης – Πολιομυελίτιδας.

Samsung: Κατασκευή Ψηφιακών Χωριών στην Αφρική

 • PDF

Η Samsung Electronics Co., Ltd., παρουσίασε χθες, στη Νότια Αφρική, την πρωτοβουλία «Ψηφιακά Χωριά», παρουσία πρέσβεων, κυβερνητικών εκπρόσωπων και εκπρόσωπων των Ηνωμένων Εθνών, επιφανών διεθνών οργανισμών, καθώς και Μη Κυβερνητικών Οργανισμών. Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η ενοποίηση των νοσοκομείων, σχολείων, δικτύων φωτισμού και των ενεργειακών υποδομών των Αφρικανικών κοινοτήτων μέσω της χρήσης ηλιακής ενέργειας. Το έργο θα παρέχει ολοκληρωμένη υποστήριξη για τη βελτίωση των προτύπων υγείας και των ευκαιριών εκπαίδευσης και απασχόλησης. Το Ψηφιακό Χωριό αποτελείται από διαφορετικές δομές που όλες μαζί ωφελούν την κοινωνία. Πιο συγκεκριμένα αποτελείται από τα παρακάτω:

Coca Cola και Amita: Ανακύκλωσαν 2,7 Τόνους Απορριμμάτων

 • PDF

H Coca Cola Τρία Έψιλον, με αφορμή την Ημέρα Θετικής Ενέργειας Amita Motion 2013, πραγματοποίησε για 6η συνεχή χρονιά την περιβαλλοντική ενέργεια «Γεμίζουμε τον Πλανήτη με Θετική Ενέργεια», στοχεύοντας η διεξαγωγή των δραστηριοτήτων της να γίνεται με τρόπο που να περιορίζει τις όποιες περιβαλλοντικές επιπτώσεις. Η Αmita Motion, για μια ακόμα χρονιά, κατάφερε να ευαισθητοποιήσει για την αξία της ανακύκλωσης 60.000 νέους, που παρακολούθησαν την Ημέρα Θετικής Ενέργειας στην Αθήνα, τοποθετώντας ειδικά σηματοδοτημένους κάδους σε διάφορα σημεία του ΟΑΚΑ και προτρέποντας το κοινό, μέσω ενημερωτικών και διαδραστικών ενεργειών, να τους χρησιμοποιεί για την απόθεση των απορριμμάτων.

ΕΛΠΕ - ALBA Graduate Business School: Πρόγραμμα Ανάπτυξης Δεξιοτήτων για Νέους

 • PDF

Ένα σύγχρονο πρόγραμμα ανάπτυξης δεξιοτήτων ξεκίνησε πρόσφατα στην Ελευσίνα με τη συνεργασία του Ομίλου ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (www.helpe.gr) και του ALBA Graduate Business School (www.alba.edu.gr). Το πρόγραμμα, μέσα από μια σειρά διαλέξεων, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους του Θριασίου να ενημερωθούν και να ‘αντλήσουν’ πολύτιμη γνώση σε τομείς όπως η επιχειρηματικότητα, η στρατηγική, η τεχνική της διαπραγμάτευσης και η συναισθηματική νοημοσύνη. Οι δύο πρώτες ενότητες πραγματοποιήθηκαν ήδη στο ξενοδοχείο «Ελευσίς» με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η συμμετοχή φοιτητών και αποφοίτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που κατοικούν στις περιοχές Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας, Μαγούλας, Ν. Περάμου και Μεγάρων ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΔΕΗ: Στο Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης ο Δήμος Θήρας

 • PDF

Σύμφωνο συνεργασίας με το Δήμο Θήρας συνήψε η ΔΕΗ, αναλαμβάνοντας τη χρηματοδότηση έργων υποδομών και ενεργειών, μετά και τη συνέπειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας του νησιού. Ειδικότερα, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Επιχείρησης, πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν ως στόχο την αρωγή της περιβαλλοντικής, αισθητικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Θήρας ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού. Το σύμφωνο συνεργασίας παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο Θήρας στο Σύλλογο Εμπόρων Θήρας, την Ένωση Ξενοδόχων Θήρας, στο Σωματείο Τουριστικών Καταλυμάτων «Η Ατλαντίδα», στο Επαγγελματικό Σωματείο ιδιοκτητών και εκμεταλλευτών ενοικιαζόμενων δωματίων ξενοδοχείων-τουριστικών πρακτορείων και τουριστικών επαγγελμάτων Σαντορίνης, στο Σύλλογο Εστιατόρων Θήρας και στο Σωματείο τουριστικών επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη διαχείριση του θέματος.

Coca-Cola Τρία ‘Εψιλον: «Αποστολή Νερό» σε 25 νησιά

 • PDF

Δυναμικά επεκτείνεται το πρόγραμμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas με δράσεις για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία υγροτόπων σε επιπλέον νησιά με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας. Με την επέκταση των δράσεων για την εξοικονόμηση νερού και την προστασία υγροτόπων σε επιπλέον νησιά του Αιγαίου συνεχίζεται και φέτος το περιβαλλοντικό πρόγραμμα “Αποστολή Νερό” που υλοποιούν από κοινού η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola Hellas (Σύστημα της Coca-Cola στην Ελλάδα) από το 2006. Συγκεκριμένα, μετά από τη σημαντική συμβολή που προσφέρει σε 19 νησιά των Κυκλάδων, το “Αποστολή Νερό” φέτος υλοποιεί τις δράσεις του και σε 4 νησιά των Δωδεκανήσων (Ρόδος, Χάλκη, Σύμη και Καστελλόριζο), στα οποία τοποθετεί και συντηρεί συστήματα συλλογής όμβριων υδάτων, με στόχο την εξοικονόμηση νερού και την ουσιαστική συμβολή στην αντιμετώπιση του  προβλήματος της λειψυδρίας.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar