joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Mon11112019

Κοινωνικοπολιτικά

Σταθάκης: Η ενέργεια πεδίο ενδυνάμωσης της μακρόχρονης συνεργασίας με τον Αραβικό κόσμο

 • PDF

Ο ενεργειακός τομέας, που εισέρχεται σε μια νέα εποχή, μπορεί να αποτελέσει πεδίο ενδυνάμωσης της ιστορικά μακρόχρονης, ήδη, συνεργασίας Ελλάδας και Αραβικού κόσμου.

Vodafone: Διπλή διάκριση στα Βραβεία Επιχειρηματικής Ηθικής ΕΒΕΝ

 • PDF

H Vodafone βραβεύθηκε και φέτος από το Ελληνικό Ινστιτούτο Επιχειρηματικής Ηθικής - ΕΒΕΝ GR για τα προγράμματα Βιώσιμης Ανάπτυξης που εφαρμόζει, λαμβάνοντας για τρίτη συνεχή χρονιά την κορυφαία διάκριση Platinum και για όγδοη φορά τη διάκριση Gold.

Youth Empowered Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο για την ενίσχυση της απασχολησιμότητας των νέων

 • PDF

Με αφετηρία την Θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε το πρώτο πενθήμερο σεμινάριο από το πρόγραμμα Youth Empowered της Coca-Cola Τρία Έψιλον, σε συνεργασία με το ΟΚ!Thess του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Επίσκεψη Υπουργού Αναπληρωτή Σταύρου Καλαφάτη στο Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού – Λουδία - Αλιάκμονα

 • PDF

Ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης επισκέφθηκε σήμερα το Εθνικό Πάρκο Δέλτα Αξιού - Λουδία – Αλιάκμονα. Σε συναντηση εργασίας στα γραφεία του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου, ο Υπουργός Αναπληρωτής ενημερώθηκε από κοντά για τα θέματα ευθύνης του Φορέα αλλά και τις προοπτικές της περιοχής. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Φάνης Παπάς, ο δήμαρχος Δέλτα, Γιώργος Γλώσσης, ο αντιδήμαρχος Δέλτα, Γιάννης Ζήσης και ο προιστάμενος του ΕΠΠΕΡΑΑ, Νικόλαος Μαμαλούγκας.

Συμμετοχή Υπουργού ΠΕΚΑ, Γιάννη Μανιάτη, στην Ευρωμεσογειακή Διάσκεψη και στα Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας & Περιβάλλοντος, στις Βρυξέλλες

 • PDF

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε το πρωί ο Υπουργός ΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, προκειμένου να μετάσχει στη σημερινή Ευρωμεσογειακή Υπουργική Διάσκεψη για την Ενέργεια και ακολούθως στα Συμβούλια Υπουργών Ενέργειας και Υπουργών Περιβάλλοντος, που θα διεξαχθούν αύριο Πέμπτη και την Παρασκευή.

Οικονομικά Αποτελέσματα Εννεάμηνου 2013

 • PDF

Ο Όμιλος ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του και διευρύνει την ανάπτυξη του στις διεθνείς αγορές

Κύρια Σημεία Εννεαμήνου 2013:

•    Αύξηση κατά 61% της λειτουργικής κερδοφορίας EBITDA, στα €183,7 εκατ. από €114,3 εκατ. και της καθαρής κερδοφορίας μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας κατά 131% στα €22,5 εκατ. από €9,7 εκατ.
•    Η στρατηγική συμμαχία με τη FAIRFAX ενισχύει την πρόσβαση της εταιρείας στις διεθνείς αγορές κεφαλαίων και δημιουργεί ευνοϊκές προϋποθέσεις για την υλοποίηση των επιχειρηματικών στόχων του Ομίλου.
•    Σημαντική βελτίωση του πιστωτικού προφίλ (credit profile) του Ομίλου, μέσω της μείωσης κατά €152 εκατ. του καθαρού δανεισμού, από €725 εκατ. σε €573 εκατ., και της μετατροπής του συνόλου σχεδόν του βραχυπρόθεσμού δανεισμού σε μακροπρόθεσμο (για 3 συν 2 έτη).
•    Η ΜΕΤΚΑ ενισχύει τη θέση της στο διεθνή ανταγωνισμό ενεργειακών έργων (EPC), ενώ διατηρεί υψηλά περιθώρια κέρδους.

ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Ολοκληρώθηκε επιτυχώς η πώληση 3,2 εκατ. μετοχών της ΜΕΤΚΑ

 • PDF

Η  ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ Α.Ε. – ΟΜΙΛΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  (η «ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ») ανακοινώνει την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης 3.217.288 μετοχών της ΜΕΤΑΛΛΙΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΙ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ - ΜΕΤΚΑ Α.Ε. («ΜΕΤΚΑ») για το συνολικό ποσό των €40,2 εκατ., μέσω ταχείας διαδικασίας βιβλίου προσφορών (accelerated book building process) με ιδιωτική τοποθέτηση σε θεσμικούς επενδυτές (στο εξής η «Συναλλαγή»).

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ, ΜΑΚΗ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ, ΣΤΗ 10η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ε.Ε. - ΟΠΕΚ

 • PDF

Ολοκληρώθηκαν χθες, 11 Νοεμβρίου 2013, στη Βιέννη οι εργασίες της 10ης Υπουργικής Συνάντησης Ευρωπαϊκής Ένωσης – Οργανισμού Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών (ΟΠΕΚ), στην οποία ένας από τους κεντρικούς εισηγητές ήταν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Μάκης Παπαγεωργίου,εν όψει και της Ελληνικής Προεδρίας της Ε.Ε.

Εγκαίνια νέων εγκαταστάσεων JETOIL SERBIA

 • PDF

Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι την Πέμπτη 30 Οκτωβρίου η εταιρεία μας εγκαινίασε τις νέες εγκαταστάσεις της θυγατρικής μας JETOIL SERBIA στο Smederevo της Σερβίας. Πρόκειται για ένα σύγχρονο αποθηκευτικό χώρο συνολικής χωρητικότητας 25.000 κυβικών μέτρων με δυνατότητα εφοδιασμού από οδικά, σιδηροδρομικά μέσα, αλλά και μέσω παραπόταμου του Δούναβη. Η επένδυση άγγιξε τα 10.000.000 ευρώ σε πρώτο στάδιο, ενώ σε δεύτερο στάδιο θα υπάρξει δυνατότητα διπλασιασμού της χωρητικότητας των εγκαταστάσεων. Η επένδυση αυτή ενισχύει την εξωστρέφεια της MAMIDOIL JETOIL στις χώρες των Βαλκανίων όπου η εταιρεία έχει ήδη ισχυρή παρουσία μέσω άλλων θυγατρικών της (Αλβανία, Βουλγαρία, Κόσοβο, FYROM).

 

ΟΜΙΛΙΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΕΚΑ ΓΙΑΝΝΗ ΜΑΝΙΑΤΗ ΣΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΕΠΙ ΤΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΣ ΔΥΣΠΙΣΤΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

 • PDF

Κυρίες και Κύριοι συνάδελφοι,

Η  πρόταση μομφής που συζητούμε σήμερα είναι ένα δείγμα για το τι δεν πρέπει να κάνει μια προοδευτική παράταξη. Ουσιαστικά είναι πρόταση μομφής στις θυσίες του ελληνικού λαού.

Δήλωση Τ. Κουίκ για την εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ

 • PDF

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του εποπτεία θέματα που αφορούν τα ΜΜΕ, έκανε από... την Κωνσταντινούπολη όπου βρίσκεται σήμερα το πρωί, την εξής δήλωση:

«Σταύρος Νιάρχος»: Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη της νεανικής επιχειρηματικότητας

 • PDF

Πιστεύοντας βαθιά στις παραγωγικές δυνάμεις της Ελλάδας, καθώς και στη συμβολή της νεανικής επιχειρηματικότητας στη δημιουργία μιας νέας οικονομικής δραστηριότητας σε ολόκληρη τη χώρα, το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» (www.SNF.org) στηρίζει με δωρεά τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «Μεταβάλλον». Οι δραστηριότητες της οργάνωσης έχουν ως στόχο τη στήριξη των νέων Ελλήνων επιχειρηματιών και την παροχή όλων των απαραίτητων εφοδίων, προκειμένου να αναπτύξουν και να εδραιώσουν με επιτυχία το εγχείρημά τους στο τρέχον οικονομικό περιβάλλον. Η στήριξη του Ιδρύματος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της μεγάλης δωρεάς των 100 εκατομμυρίων ευρώ που το Ίδρυμα αποφάσισε να διαθέσει μέσα σε τρία χρόνια, προκειμένου να συμβάλει στη δραστική ανακούφιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης στη χώρα μας.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο ρυθμίζει τα δάνεια των Ενστόλων

 • PDF

Σημαντική ανακούφιση σε 44.000 δανειολήπτες παρέχει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο για το ένστολο και πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας με νέο πρόγραμμα ρύθμισης των υφιστάμενων δανείων τους. «Εστιάζουμε τις προσπάθειές μας για την ανακούφιση ακόμη μιας σημαντικής μερίδας πληθυσμού, η οποία πλήττεται ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη οικονομική συγκυρία. Σε συνέχεια του προγράμματος «Προστατεύω τους Ανέργους», το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, πιστό στον κοινωνικό του ρόλο συνεχίζει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, κ. Κλέων Παπαδόπουλος.

Τ.Τ.: Καταθετικός Λογαριασμός για νέους με υψηλά επιτόκια και πολλά προνόμια

 • PDF

Ένα ευέλικτο και αποδοτικό καταθετικό προϊόν, το ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ 18 PLUS, που απευθύνεται σε νέους ηλικίας από 18 έως 28 ετών προσφέρει το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, βοηθώντας τους να βάλουν τα θεμέλια της δικής τους ανεξάρτητης ζωής.

Βελτιωμένα καύσιμα εξοικονόμησης στα πρατήρια Shell

 • PDF

Τα νέα καύσιμα Shell FuelSave Unleaded και Shell FuelSave Diesel, τα οποία αντικαθιστούν την απλή αμόλυβδη και το πετρέλαιο κίνησης, με συγκριτικό πλεονέκτημα την εξοικονόμηση καυσίμου, διατίθενται πλέον στα πρατήρια της Shell, τα οποία διαχειρίζεται η Coral στην Ελλάδα.

Εθνική Τράπεζα: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Νέα Κατεύθυνση και Ευκαιρίες»

 • PDF

Με επιτυχία διοργανώθηκε η εκδήλωση της Εθνικής Τράπεζας στο Μέγαρο Θ. Καρατζά με θέμα: «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον: Νέα Κατεύθυνση και Ευκαιρίες» στις 31/10.

Μοναδικές προσφορές με την αγορά πετρελαίου θέρμανσης από τα πρατήρια Shell

 • PDF

H Coral, θέλοντας να δώσει σε περισσότερους καταναλωτές τη δυνατότητα να προμηθευτούν πετρέλαιο θέρμανσης υψηλής εγγυημένης απόδοσης και ποιότητας, προχωρά σε μια μοναδική προσφορά για τους πελάτες πρατηρίων Shell!

Ένας άνεμος αισιοδοξίας για την ζωή, το μέλλον, τα παιδιά

 • PDF

Σε ειδική εκδήλωση που έγινε στο Αίθριο του Κέντρου ΓΑΙΑ την Τρίτη 11 Οκτωβρίου, η Πρόεδρος του Μουσείου κα Νίκη Γουλανδρή, η Αναπληρώτρια Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. κα Ράνια Αικατερινάρη και ο Διευθύνων Σύμβουλος  της ΔΕΗ Ανανεώσιμες κ. Ι. Τσιπουρίδης, ανακοίνωσαν την έναρξη του νέου εκπαιδευτικού προγράμματος: «Αιολική Ενέργεια, Ο άνεμος στη ζωή μας».

Παράνομη, ζημιογόνα και ανώφελη η απεργία στα ΕΛΠΕ

 • PDF

«Παράνομη, ζημιογόνα και ανώφελη» χαρακτηρίζει η διοίκηση των ΕΛΠΕ, σε σημερινή της ανακοίνωση, την απεργία των εργαζομένων της, η οποία εξαγγέλθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα, υλοποιήθηκε για μια ημέρα και ανεστάλη χθες.

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar