Σε μία ακόμη σημαντική επένδυση στην ελληνική αγορά ενέργειας προχωρά ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προωθώντας την κατασκευή και λειτουργία μιας νέας μονάδας φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου.
Σε μία ακόμη σημαντική επένδυση στην ελληνική αγορά ενέργειας προχωρά ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, προωθώντας την κατασκευή και λειτουργία μιας νέας μονάδας φυσικού αερίου συνδυασμένου κύκλου.
Ο Όμιλος Ελληνικά Πετρέλαια με ανακοίνωσή του σημειώνει ότι επενδύει με συνέπεια στην Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία, με στόχο την υποστήριξη των νέων Επιστημόνων και της Εκπαιδευτικής κοινότητας.
Η Air Liquide ανακοίνωσε ότι απέκτησε ποσοστό 18,6% στην καναδική Hydrogenics Corporation, μία εταιρία με ηγετική παρουσία στους εξοπλισμούς για την παραγωγή υδρογόνου από ηλεκτρόλυση και στις κυψέλες καυσίμου.
Ο κ. Δημήτρης Κοπελούζος, Πρόεδρος του Ομίλου Copelouzos Group, τιμήθηκε με το «Διάσημο του τάγματος του Άστρου της Ιταλίας» (“STELLA D’ITALIA”) με τον τίτλο του Ιππότη (Cavaliere) που του απένειμε ο Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας.
Η Siemens και η Bentley Systems ανακοίνωσαν μία κοινή λύση τεχνολογίας και υπηρεσιών,
Την εταιρεία Insports έχουν δημιουργήσει οι Χρήστος Πανόπουλος και Πολυχρόνης Συγγελίδης, οι δύο μέτοχοι της ΒΙΑΜΑΡ,
Η Tetra Pak ενώνει τις δυνάμεις της με τη διεθνή εταιρεία διαχείρισης πόρων Veolia,
Καθαρά κέρδη αυξημένα κατά 360 εκατ. ευρώ ή 32% υψηλότερα στο πρώτο εννεάμηνο για τα Ελληνικά Πετρέλαια που κατέγραψαν ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας.
Η JUST Water, καινοτόμος εταιρεία παραγωγής νερού στις Ηνωμένες Πολιτείες, απέσπασε το βραβείο «Best Packaging Solution» στο Παγκόσμιο Συνέδριο για το Εμφιαλωμένο Νερό 2018 με τη μοναδική χάρτινη συσκευασία σε σχήμα μπουκαλιού Tetra Top®.
Ο Όμιλος Πλαστικά Θράκης ανταποκρινόμενος στην Ευρωπαϊκή Στρατηγική για τα πλαστικά στην Κυκλική Οικονομία μετατρέπει τις σημερινές προκλήσεις σε ευκαιρίες ανάπτυξης με στόχο να αποκτήσει βιώσιμο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.
Ο Οργανισμός Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, γεννήθηκε για να κάνει τομή στα οινικά δεδομένα και στη συμβατική καλλιέργεια των πρώτων υλών.
Εταιρία εστιασμένη σε καινοτομία, βιωσιμότητα και ψηφιακή μεταμόρφωση για το όφελος των παραγωγών, των καταναλωτών και του πλανήτη
Ολοκληρώθηκε η επένδυση του φωτοβολταϊκού πάρκου του Αγροτικού Συνεταιρισμού Βόλου ισχύος 500KW και κόστους 600.000 ευρώ στο Στεφανοβίκειο.
Η ΕΤΕπ υπέγραψε χρηματοδοτική συμφωνία ύψους 24 εκατ. ευρώ με τον ελληνικό όμιλο ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή για να συμβάλει στη χρηματοδότηση της ανάπτυξης, της κατασκευής και της λειτουργίας δύο αιολικών πάρκων στο όρος Βέρμιο στη Βόρεια Ελλάδα.
Η Volton Ελληνική Ενεργειακή είναι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη συνεργασία της με τη Nova, που πλέον εκτός από συνδρομητική τηλεόραση, internet και σταθερή τηλεφωνία θα προσφέρει στους συνδρομητές της προγράμματα ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο Μύλος της Barilla Hellas στο Βόλο που έχει μέγιστη ετήσια δυναμικότητα άλεσης 80.000 τόνων σίτου, γίνεται ο πρώτος Μύλος στην Ελλάδα με πιστοποίηση διαχείρισης ενέργειας.
Η διαρροή του Ανθρώπινου Κεφαλαίου της Ελλάδας συνεχίζεται αλλά και παγιώνεται, τροφοδοτούμενη από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον και την αντίληψη για αναξιοκρατία.
Η βιώσιμη κινητικότητα και ο τουρισμός ως κινητήριοι μοχλοί για οικονομική ανάπτυξη στα ευρωπαϊκά νησιά ήταν το θέμα που συζητήθηκε στη Δημόσια Ακρόαση που διοργανώθηκε από το Δίκτυο Νησιωτικών Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (INSULEUR) και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Συστημάτων του Πολυτεχνείου Κρήτης (ReSEL-TUC),
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία από την EUROCERT, τον ελληνικό φορέα Πιστοποιήσεων και Ελέγχων, με ισχυρή διεθνή παρουσία, η διαδικασία πιστοποίησης του Συστήματος Περιβαλλοντικής Διαχείρισης (ΣΔΠ) της ΔΕΗ ΑΕ με βάση το Πρότυπο ISO 14001:2015 και πεδίο εφαρμογής «Παραγωγή Ηλεκτρικής Ενέργειας».
Oι μεσοπρόθεσμες αναπτυξιακές προοπτικές της χημικής βιομηχανίας στην Ελλάδα, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει και οι προϋποθέσεις για τη μελλοντική της ανάπτυξη,
Η Ερευνητική Μονάδα Οικονομικής Περιβάλλοντος & Αειφόρου Ανάπτυξης, της Σχολής Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ διοργανώνει τον διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών GreenTech Challenge