joomla templates Energy Invest

"Επενδύουμε στην Ενέργεια και στο Περιβάλλον"

Wed09202017

Back ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ειδησεις - Εταιρειες Ειδήσεις για Αυτοκίνητο

ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Interamerican: Συνεργασία με τη Sunlight Recycling

  • PDF

Σε σημαντική συμφωνία συνεργασίας για την ορθή ανακύκλωση συσσωρευτών προχώρησε η INTERAMERICAN.

Nissan e-NV200 Maxi: Το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν στην Ευρώπη, τώρα και σε Maxi έκδοση

  • PDF

Το Nissan e-NV200 είναι το πρώτο σε πωλήσεις αμιγώς ηλεκτροκίνητο βαν στην κατηγορία του, καθώς αποτελεί την τέλεια λύση μεταφοράς τόσο για οικογένειες, όσο και για επιχειρήσεις, συνδυάζοντας τα οφέλη του καταξιωμένου NV200 βαν της Nissan με την τεχνολογία μηδενικών εκπομπών ρύπων του πρώτου σε πωλήσεις στον κόσμο αμιγώς ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, του Nissan LEAF.

Οι Έλληνες εγκαταλείπουν ξανά τα ΙΧ τους - Τι δείχνουν τα στοιχεία 6μήνου για την αγορά καυσίμων

  • PDF

Στη διάρκεια της κρίσης, ένας από τους κλάδους που δέχθηκαν σοβαρά χτυπήματα ήταν η αγορά καυσίμων, καθώς ο συνδυασμός των μεγάλων αυξήσεων στη φορολογία της βενζίνης και της μείωσης του διαθέσιμου εισοδήματος, οδήγησε σε σημαντική συρρίκνωση των πωλήσεων.

Προς κατάργηση βενζινοκίνητα και ντίζελ στη Νορβηγία

  • PDF

Η Νορβηγία φαίνεται να παίρνει στα σοβαρά τους κλιματικούς στόχους. Η πλειοψηφία των βουλευτών της χώρας προτίθεται να εγκρίνει την απαγόρευση οχημάτων ντίζελ και βενζίνης από το 2025.

Η Νορβηγία φαίνεται διατεθειμένη να λάβει δραστικότατα μέτρα κατά της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τις προθέσεις της κυβέρνησης, από το 2025 πρόκειται να μην δίνονται πλέον άδειες κυκλοφορίας σε αυτοκίνητα με κινητήρες ντίζελ και βενζίνης. Στόχος του μέτρου είναι να μειωθούν οι βλαβερές εκπομπές.

Αυτός ο στόχος αποτελεί κεντρικό σημείο του Εθνικού Σχεδίου Μεταφορών, το οποίο συζητείται ευρύτατα αυτό το διάστημα στη Νορβηγία. Ο τομέας των μεταφορών προκαλεί το ένα τρίτο των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στο χώρα. Στη Νορβηγία εξετάζονται όμως και άλλα μέτρα: Μετά το 2030 όλα τα πλοία νέας κατασκευής να μην προκαλούν βλαβερές εκπομπές. Επίσης σχεδιάζεται ευρύτερη χρήση βιοκαυσίμων στις αερομεταφορές και στα οχήματα μεταφοράς βαρέων φορτίων.

Εκτός γερμανικών πόλεων τα ντιζελοκίνητα;

  • PDF

Τα αυξημένα επίπεδα ρύπων σε πολλές γερμανικές πόλεις κάνουν τους αρμόδιους να εξετάζουν ζώνες απαγόρευσης κυκλοφορίας για ιδιαίτερα ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα οχήματα.

Σε πολλές μεγάλες πόλεις της Γερμανίας δεν αποκλείεται να επιβληθούν σύντομα ζώνες απαγόρευσης της κυκλοφορίας για τα πιο ρυπογόνα πετρελαιοκίνητα οχήματα. Πόλεις όπως το Βερολίνο, το Μόναχο, η Βρέμη και η Στουτγκάρδη εξετάζουν την υιοθέτηση της λεγόμενη μπλε περιβαλλοντικής πλακέτας, την οποία θα φέρουν αυτοκίνητα ντίζελ με ιδιαίτερα υψηλές εκπομπές των άκρως βλαβερών οξειδίων του αζώτου (NOx), τα οποία δεν θα επιτρέπεται να κυκλοφορούν στο κέντρο των πόλεων, όπου τα επιτρεπόμενα όρια εκπομπών παραβιάζονται κατ' εξακολούθηση.

Τα ντιζελοκίνητα ρυπαίνουν περισσότερο όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς

  • PDF

Ιδίως τα αυτοκίνητα με κινητήρα Euro 5.

Η ρύπανση από τα αυτοκίνητα ντίζελ είναι μεγαλύτερη, όταν η θερμοκρασία του περιβάλλοντος πέφτει κάτω από τους 18 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με νέες μετρήσεις της βρετανικής εταιρείας αναλύσεων Emissions Analytics.

Η έκθεση της εταιρείας, σύμφωνα με το BBC, δείχνει ότι όσο πέφτει το θερμόμετρο, αυξάνονται οι εκπομπές ρυπογόνων εκπομπών σε πολλά μοντέλα αυτοκινήτων. Το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο στους κινητήρες ντίζελ της προτελευταίας γενιάς Euro 5.

Η ΑΒΒ τροφοδοτεί μεγαλύτερο αριθμό ηλεκτροκίνητων λεωφορείων στο Λουξεμβούργο

  • PDF

Οι ταχυφορτιστές της ΑΒΒ φορτίζουν τα υβριδικά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία Volvo μέσα σε λίγα λεπτά στο τερματικό σταθμό τους, καθώς η πόλη του Λουξεμβούργου αυξάνει τις επενδύσεις στην αυτοκίνηση που είναι φιλική προς το περιβάλλον

Η ΑΒΒ ανέλαβε νέα παραγγελία για προμήθεια ταχυφορτιστών σε πέντε νέα υβριδικά ηλεκτροκίνητα λεωφορεία Volvo για την πόλη του Λουξεμβούργου. Άλλη μια παραγγελία σε συνεργασία με τα λεωφορεία Volvo είχε τοποθετηθεί το προηγούμενο έτος. Όλοι οι σταθμοί και τα λεωφορεία θα παραδοθούν στο τέλος του 2016, με έναν από τους ταχυφορτιστές να τοποθετείται στον κεντρικό σταθμό της πόλης.

Νέο σκάνδαλο εκπομπών κινητήρων ντίζελ

  • PDF

Δοκιμές στα 37 δημοφιλέστερα μοντέλα ντίζελ στη χώρα, πραγματοποίησαν οι αρχές στη Βρετανία, και όλα βρέθηκαν να εκπέμπουν σαφώς περισσότερα επιβλαβή αέρια υπό πραγματικές συνθήκες, συγκριτικά με τις επίσημες δοκιμές, όπου περνούσαν τα όρια ασφαλείας.

Αντίθετα με το σκάνδαλο Volkswagen, σε κανένα από τα αυτοκίνητα δε βρέθηκε μηχανισμός που να «εξαπατά» τις μετρήσεις των εκπομπών, καθώς το πρότυπο της βιομηχανίας είναι οι δοκιμές σε εργαστήριο και όχι σε συνθήκες δρόμου.

Η Siemens και η Valeo ενώνουν τις δυνάμεις τους

  • PDF

Η Siemens και η Valeo ενώνουν τις δυνάμεις τους με σκοπό να ηγηθούν παγκοσμίως στον κλάδο των κινητήριων συστημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

•    Δημιουργούν μια κοινοπραξία 50:50 για την κατασκευή κινητήριων συστημάτων υψηλής τάσης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα
•    Ισχυροί συνέταιροι με συμπληρωματικά πεδία δράσης και portfolio
•    Η νέα κοινοπραξία γίνεται ισχυρός παίκτης στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά του εξηλεκτρισμού της αυτοκίνησης
•    Εστίαση στην παροχή καινοτόμων και οικονομικά προσιτών εξαρτημάτων υψηλής τάσεως και συστημάτων για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις παγκόσμιες μαζικές αγορές

ΗΛΙΑΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

J

ΑΙΟΛΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

JA Teline IV

ΥΔΑΤΙΝΟΙ ΠΟΡΟΙ

JA Teline IV

ΓΕΩΘΕΡΜΙΑ

JA Teline IV

ΒΙΟΜΑΖΑ

Avatar